Valentijn Driessen ziet 'heel opvallend' detail tijdens FC Den Bosch - Ajax
Vrijdag, 13 januari 2023 om 18:49

Valentijn Driessen is gecharmeerd van Jorrel Hato. De centrale verdediger maakte in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch zijn debuut voor Ajax en heeft in de ogen van de chef voetbal van De Telegraaf recht op meer. Ook is Driessen benieuwd of Kian Fitz-Jim zijn niveau uit het bekertreffen kan doortrekken in de Eredivisie. De middenvelder beleefde tegen de eerstedivisionist zijn basisdebuut en werd 'opvallend' vaak gezocht en gevonden door Kenneth Taylor.

Driessen is te spreken over de jeugdopleiding van Ajax. "Ik zag een linksback, Jorrel Hato, die is zestien jaar. Een hele natuurlijke voetballer. Hij kreeg in de blessuretijd een onmogelijke bal aangespeeld van Rulli, die het overigens uitstekend deed, maar controleerde knap met de borst en speelde ineens door. Ik vraag me af: waarom staat hij dadelijk niet in de basis?" Hato wordt door velen beschouwd als een van de grootste talenten uit de Ajax-opleiding. Tegen Den Bosch maakte hij voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht.

Hato is van origine een linksbenige centrale verdediger, maar kan ook op andere posities in de laatste linie uit de voeten. Schreuder bracht hem tegen Den Bosch als linksback binnen de lijnen, daar Owen Wijndal vanwege privéredenen eerder naar de kant moest. Hato kwam in 2018 over van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en tekende in maart vorig jaar, ondanks interesse van andere Europese clubs, een contract tot medio 2025 bij Ajax.

Een ander talent dat Driessen kan bekoren is Fitz-Jim. De middenvelder is door Schreuder overgeheveld naar de A-selectie en mocht het in De Vliert vanaf het begin laten zien. "Als jongens als Fitz-Jim kunnen uitblinken tegen Den Bosch, vraag je je af of ze misschien ook wel kunnen uitblinken in de Eredivisie. Ik vond het heel opvallend dat Taylor bijna alle ballen bij hem inleverde. Die kent hem goed, heeft lang met hem samengespeeld. Taylor heeft kennelijk zoveel vertrouwen in die jongen. Hij doet er waarschijnlijk iets goed mee, anders geef je hem niet op dat niveau."

Het duel met Twente wordt volgens Driessen cruciaal voor de toekomst van Schreuder. Bij een 'opzichtige nederlaag' zou het zomaar eens gedaan kunnen zijn, meent de chef voetbal. "Er gaat natuurlijk wel wat gebeuren op het moment dat Ajax een slecht resultaat haalt", aldus Driessen. "Dan moet Schreuder toch gaan vrezen en ben ik benieuwd of hij de Klassieker haalt tegen Feyenoord. Bij een gelijkspel niet, ik denk dat hij dan de kans nog wel krijgt. Maar met een opzichtige nederlaag in eigen huis tegen Twente kun je niet thuis komen."

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
2
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
 
24
13 januari 2023 om 18:56
Is pas 16 jaar en net doorgeschoven naar Jong, niet overdrijven Valentijntje..
 
burwatti
 
23
13 januari 2023 om 18:57
Precies.. nog amper gespeeld in jong Ajax.. geef die jongen nog effe een jaartje, anders word ie straks weer door de zelfde Valentijn na 3 slechte potjes het riool in gewerkt.
 
baradona
 
12
13 januari 2023 om 19:10
Precies dit ! Valentijn is zo voorspelbaar , ventje valt voor het eerst in bij het eerste. Viel 2 weken terug nog heel matig in , geef hem de tijd kijken hoe hij zich ontwikkeld in de KKD
 
AjaxNL!
 
21
13 januari 2023 om 18:57
Hij geeft zelf het antwoord al. Is pas net 16 en komt net kijken. Talenten voor de leeuwen gooien kan soms werken maar 16 is wel heel jong voor een vaste basisplek
 
PaulR_1982
 
6
13 januari 2023 om 19:44
Dit doet Valentijntje zodat hij over een maand of 6, als Hato een basisplek heeft en blijkt dat het iets te vroeg voor hem is, wat gezien zijn leeftijd van 16 helemaal geen schande is, weer een vernietigend stuk over Schreuder en de Ajax-opleiding kan schrijven. Maar Valentijntje leeft nog in het pre-internet tijdperk, want alles wat hij zegt en schrijft is terug te vinden. En dat moet je eens doen. Gewoon kijken wat Valentijn 6 tot 12 maanden terug allemaal heeft geroepen. Dan zie je hoeveel onzin deze man uitkraamt.
 
Heuvel 1974
 
1
13 januari 2023 om 20:14
Valentijntje een vernietigend stuk over Schreuder schrijven? Geen negatieve letter schrijft ie over Schreuder. Schreef hij maar eena negatief over Schreuder. Daar is genieg negatiefs over te zeggen. Maar het ligt volgens Valentijn aan alles bij Ajax, behalve aan zijn lek Schreuder.
 
RickVenus
 
2
13 januari 2023 om 19:05
Wat goed is komt snel maar een jochie tegen volwassen kerels laten spelen...
 
PaulR_1982
 
6
13 januari 2023 om 19:45
Dat doet ie in principe al, maar dan een niveautje lager. Hato zit al een tijdje bij Jong Ajax. En dat blijkt voor sommige een prima leerschool te zijn.
 
ajax01-95
 
4
13 januari 2023 om 19:16
Die Fitz-Jim is toch lachwekkend als voetballer? Leuke voetballer hoor maar je moet hij moet überhaupt de technische kwaliteiten van Iniesta hebben wil je met zo’n postuur meekunnen in het mannenvoetbal. Die zich ik niet slagen bij Ajax.
 
ajax01-95
 
3
13 januari 2023 om 19:21
Zich=zie
 
Martijn R
 
5
13 januari 2023 om 19:26
Nee joh, zo'n Xavi Simons doet het toch ook aardig. En die heeft in zijn hele lijf minder kwaliteit dan Iniesta in zijn kleine teen. Zo lang je dit soort voetballers in een voetballend team neerzet komt dat best goed.
 
GoonerKid
 
7
13 januari 2023 om 19:34
Fitz-Jim is 1,74m, dat is ook weer niet zo klein. Hij oogt nog wel mager maar spiermassa is te kweken, ik neem aan dat hij daar ook wel mee bezig zal zijn. Tal van topspelers die rond dezelfde lengte of zelfs kleiner zijn. Modric, Kanté, Verratti en zo kan je er nog wel een dozijn noemen.
 
GJ7300
 
8
13 januari 2023 om 19:26
Driessen heeft helemaal gelijk. Het is de Ajax cultuur om deze spelers kansen te geven en niet met Grillitsch Ocampos en Bassey aan te komen, dat is in wezen schandalig. Net zoals het bijna negeren van Hansen en Unuvar. Echt, veel eerder brengen ipv houthakkers halen. Mag je geld hebben maar dat besteed je maar aan echte talenten zoals Neres, Antony etc. Denk dat de scouting behoorlijk geschoffeerd is met die aankopen en ik wijt dat aan Schreuder en H2.
 
Soccerfan_1
 
7
13 januari 2023 om 19:36
Ja maar Ajax heeft ook aangegeven naar boven te willen kijken als het om Europa gaat. En we weten allemaal dat als je tig van deze spelers blijft opstellen we gewoon weer terug naar naar de tijd ja leuk maar Europees ga je nooit meer mee doen. Dat is de tegenwoordige tijd nu eenmaal. Nou is het allemaal al in elkaar gedonderd maar in de jaren 90 kon je nog met een half elftal vol eigen jeugd de Europacup 1 winnen. Nu doe je niet meer mee als je dat doet
 
McMulenga
 
2
13 januari 2023 om 19:54
Ja, maar het is ook de Ajax cultuur om de beste te willen zijn en naar (europees) succes te streven. Dat gaat hem niet worden met zulke kereltjes in de basis. Dat die aankopen nu floppen is ongelukkig, maar je maakt nog altijd een betere kans met die gasten dan met onbewezen jongetjes van 16.
 
Primetime
 
1
13 januari 2023 om 20:21
De stats van Hansen op 20 jarige leeftijd zijn ongeveer gelijk aan de stats van Gravenberch op een veel verdedigendere positie toen hij 16 was. Logisch dat hij niet bij Ajax 1 wordt gehaald.
 
binny
 
5
13 januari 2023 om 19:33
Jeetje mina. Soms denk ik echt dat het zo oneerlijk is dat die engnek die baan heeft. Ik, net als vele anderen hier werken hard voor ons geld en er moet echt geleverd worden. Als je ziet wat voor een open deuren Driessen altijd intrapt, gekke en makkelijke dingen zegt enzovooort. het gaat nergens over. Dus nu moet een 16-jarig jochie na een debuut tegen met alle respect de nr 18 van de KKD in de basis staan of zo? Hij benoemt ook letterlijk alles bij Ajax behalve dat zijn mol, schreuder, het helemaal verneukt in amsterdam.
 
McMulenga
 
3
13 januari 2023 om 19:52
Achja, Valentijn. Wel fijn om te weten dat er in ieder geval 1 man een slechtere trainer dan Schreuder zou zijn.
 
Ibi123
 
3
13 januari 2023 om 20:01
Ik zeg het niet vaak, maar eens met Valentijn. Ja hij is erg jong, maar Bassey en Wijndal kunnen echt niet. Ik hoop op iets van: Rulli, Regeer, Timber, Joachim Andersen (kopen), Hato, Alvarez, Fitz-Jim, Berghuis, Conceição, Brobbey, Tadic. En dan een bank met: Pasveer, Veltman (terugkopen), Rensch, Bassey, Salah-Edinne (terughalen), Taylor, Ünuvar (terughalen), Klaassen, Bergwijn, Lucca, Hanssen (verlengen)
 
eredivisionist
 
1
14 januari 2023 om 10:18
Wijndal en Bassey zitten in hun eerste zijn seizoen en dat is voor de meeste spelers van hun leeftijd niet hun beste seizoen bij Ajax. Ik zie wel een positieve ontwikkeling bij Bassey die gewoon tijd nodig lijkt te hebben om aan het niveau te wennen. Het niveau bij Ajax is gewoon een stuk hoger dan bij de Rangers. Wijndal kwakkelt momenteel met blessures waardoor hij te weinig wedstrijd ritme heeft om er lekker in te komen. Desondanks zie je af en toe wat flitsen van kwaliteit bij hem en aan hem de taak om het niet bij flitsen te houden maar structureel kwaliteit te laten zien. Ik vind Fitz Jim goed spelen tegen Den Bosch. Hij ontregelde het spel van Den Bosch en bracht het nodige voetbal in Ajax zelf. Daarbij moeten we wel aantekenen dat het baltempo erg laag was. Ik hoop dat hij tegen Twente start zodat hij zijn meerwaarde kan gaan bewijzen want ik denk dat hij beter in het beoogde spel van Schreuder past dan Alvarez.