Van Bommel verklaart bizarre absentie Zoet: 'Ik heb gezegd: dan blijf je binnen'
Zondag, 10 november 2019 om 17:34

Jeroen Zoet verloor zondag voor de uitwedstrijd tegen Willem II zijn basisplaats bij PSV. De doelman werd door trainer Mark van Bommel gepasseerd ten faveure van Lars Unnerstall, waarna de verwachting was dat hij plaats zou nemen op de reservebank. Zoet werd gedurende de eerste helft echter gesignaleerd in de catacomben en baarde vervolgens opzien, door de tweede helft zelfs vanuit de spelersbus te bekijken. De actie van Zoet leidde tot onbegrip op social media, maar Mark van Bommel neemt het opvallend genoeg op voor zijn pupil.

De trainer van PSV lichtte Zoet vrijdag in over zijn reserverol. "Daar was hij natuurlijk zwaar teleurgesteld over. We hebben het erover gehad en hij is meegereisd naar Tilburg", begint Van Bommel na de 2-1 nederlaag in Tilburg voor de camera van FOX Sports. "We warmen altijd op met drie keepers, maar ik vond het niet verstandig dat hij op de bank zou gaan zitten."

In plaats van Zoet zat Robbin Ruiter dus als reservedoelman op de bank bij PSV. Van Bommel heeft een tamelijk opvallende verklaring voor de afwezigheid van Zoet op de bank. "Als wij een goal zouden maken en hij zou niet lachen of juichen, dan zou dat op televisie komen. Als wij een goal tegen zouden krijgen, zou Jeroen natuurlijk direct in beeld komen. Daar wilde ik hem voor beschermen. Ik heb gezegd: dan blijf je binnen. Dat Jeroen de bus instapt, snap ik volledig. Wat moet hij hier doen? Ik heb hem wel meegenomen, maar dat is mijn verantwoordelijkheid."

Voorafgaand aan de wedstrijd stelde Van Bommel dat Zoet en Unnerstall 'allebei' nummer één doelman van PSV zijn. De international van Oranje was jarenlang eerste keus onder de lat in Eindhoven, maar moest na een serie van vijf wedstrijden zonder overwinning plaats maken voor de Duitse sluitpost. "Lars heeft het goed gedaan. En Jeroen heeft gewoon te veel fouten gemaakt, simpel", beargumenteerde Van Bommel voor de camera van FOX Sports.

Meer nieuws
   
01:00
01:00
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
3
   
00:00
00:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
   
23:34
23:34
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
   
23:20
23:20
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
14
   
23:03
23:03
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
DieGelbeReds
 
83
10 november 2019 om 17:32
Ik geloof hier eerlijk gezegd weinig van. Dit had van Bommel dan ook wel kunnen bedenken voordat ze naar Tilburg afreisden. Dan had je hem beter sowieso thuis kunnen laten. Van Bommel doet het eigenlijk wel netjes door de speler te verdedigen, maar ik denk dat er iets speelt en dat hij dat intern wil afhandelen.
 
Paolo Maldini
 
16
10 november 2019 om 17:35
Zoet is teleurgesteld en logisch, maar de wissel voor Unnerstall is ook logisch. Unnerstall is in principe gewoon de beste keeper die PSV heeft. Snap wel dat van Bommel hem in bescherming wil nemen op deze manier. Of het de juiste keuze is weet ik niet, maar denk dat er nu veel te veel in gezocht gaat worden en dat er weinig aan de hand is.
 
manodedios
 
16
10 november 2019 om 17:47
Zoet staat al heel lange tijd als een dooie in de goal. Van Bimmel heeft gewoon gedaan wat juist is, eigenlijk wat hij al veel eerder had moeten doen. Nou eens kappen met sadilek en die band afpakken van rosario, dan laat hij zien dat hij niet zo onnozel halsstarrig is. Fouten maken moet kunnen als onervaren trainer maar als hij in die rol ambities heeft moet hij heel snel tonen dat hij groot genoeg is om te leren. En dan kan je niet een uitleg geven die voor iedereen acceptabel is. Hoeft ook niet, Zoet heeft gewoon een heel groot probleem nu want als die ander fit blijft is zijn seizoen voorbij en dan is die mooie transfer weer wat verder weg. Maar in het belang van psv is dit de enige juiste keuze, zo moeten er nog een paar sneuvelen. Seizoen is toch al vergooid dus kan hij bouwen voor volgend jaar en dat doe je niet met swaab of zoet.
 
Keizer11
 
9
10 november 2019 om 17:59
Vind dit juist helemaal geen verstandige keuze van Van Bommel. Het oogt nogal amateuristisch. Je bent prof of niet. Deal with it. Als je er al niet mee kan omgaan als je een x gepasseerd wordt ben je in mijn ogen ongeschikt als prof. Professionele instelling mag je ook wel verwachten als club en trainer lijkt me. Ik zie Zidane al tegen courtois zeggen dat ie beter in de bus kan gaan zitten. Kan toch niet.
 
Elmatador27
 
7
10 november 2019 om 17:48
Je kan toch niet met 2 keepers afreizen. Stel voor iemand raakt geblesseerd tijdens de warming-up dan heb je opeens geen wisselkeeper meer.
 
OZ81
 
0
10 november 2019 om 18:34
Als Zoet in de bus plaatsneemt, en Van Bommel vervolgens aangeeft dat het zijn verantwoordelijkheid is dat hij Zoet toch heeft meegenomen, hoe kan jij dan stellen dat het niet verstandig is om met twee keepers af te reizen. Ik geloof dat het lastig is om in de bus plaats te nemen als je niet bent meegegaan. Dat het wel lastig is, dat als Zoet in de bus zit, en het dan misgaat, snap ik. Dan heeft PSV een probleem.sowieso snap ik die Van Bommel niet. Hij is bang dat de media zich veel op Zoet richt tijdens de wedstrijd en zet hem dan buiten de selectie. Dat zorgt juist voor onrust en vragen. Zeker als hij dan in de bus zit. Domme stap van Van Bommel.
 
Paolo Maldini
 
4
10 november 2019 om 19:17
Omdat Zoet wel gewwoon mee heeft gedaan met de warming up
 
Kyle66
 
1
10 november 2019 om 17:57
@DieGelbeReds, wat ik niet begrijp ik is waarom Zoet dan geen tweede keeper is. Van Bommel zegt immers dat ze allebei 1e keeper zijn. Dan zou het toch logisch zijn als Zoet de eerste vervanger is?
 
Paolo Maldini
 
30
10 november 2019 om 17:32
Van Bommel is ineens zo intens relaxed en open in zijn interviews. Dit is weer de van Bommel die ik ken en die tijdens zijn spelerscarriere zoveel lof ontving. Goede interviews met 100% transparantie. Verder kan ik deze beslissing wel begrijpen. De interviewvragen gingen al direct over Zoet en zelfs in de titel van een artikel hier staat dat de wissel geen effect had. Alsof de wisseling van een keeper ervoor zorgt dat je direct wedstrijden wint.
 
LeidseHood
 
85
10 november 2019 om 17:35
De druk is eraf. Hij weet al dat hij stopt.
 
Gerard13
 
0
10 november 2019 om 17:55
Maar wie moet hem opvolgen, PSV heeft al een verloren seizoen, ga je bouwen aan volgend jaar met een nieuwe trainer en een meer jaren plan of neem je een ervaren coach om toch nog voorronde Champions league te halen
 
History1988
 
1
10 november 2019 om 18:23
Zou dan voor Hiddink gaan of anders voor Van Gaal. Zijn ervaren coaches die de boel weer kunnen laten voetballen. Onder Van Bommel is niet meer gemotiveerd en dat stralen ze ook uit. John de Jong is ook zwaar gefaald met zijn aankoopbeleid. Ook zijn kop mag gaan rollen
 
NL_Modric
 
0
10 november 2019 om 20:07
Hiddink is aan het dementeren, dat zou zonde zijn van zijn staat van dienst. Van Gaal zou kunnen, maar die gokt denk ik liever op een absolute topclub. Ik zou Van Bommel lekker het seizoen af laten maken, maar dan wel met de voorwaarde dat Rosario naar de bank verwezen wordt en hij gewoon een verdediger op linksback neerzet. In de winter die Obispo terughalen, linksbackje aankopen (warmerdam?) en gaan bouwen voor het volgende seizoen. Edit: Potentie genoeg in Eindhoven.
 
no.14
 
0
10 november 2019 om 20:19
Zat Huub Stevens niet op de tribune?
 
PSVGillingham
 
7
10 november 2019 om 22:46
NL_Modric pardon, dementeren? Beetje meer respect voor deze man aub..
 
Mitchel_G
 
16
10 november 2019 om 17:33
Opzich heb ik nog wel respect en begrip voor wat van Bommel hier zegt. Hij probeert in ieder geval zijn spelers te beschermen. Anderzijds zegt het misschien meer over Zoet als hij het niet kan opbrengen om blij te zijn voor het team als ze zouden scoren. Dat hij dat wellicht niet op zou kunnen brengen, zoals van Bommel hier aangeeft, is misschien wel een beetje kwalijk.
 
Master D
 
12
10 november 2019 om 17:35
Goed gemanaged van Mark dus. Had hem lekker thuisgelaten. Alle beschouwingen die hij nu doet, had hij ook vantevoren kunnen bedenken.
 
thucan
 
5
10 november 2019 om 18:27
Thuislaten is geen optie, je reist altijd af met 3 keepers
 
Xyzz
 
7
10 november 2019 om 17:38
Ik snap hier weinig van. Wat is precies het probleem als Zoet met zijn chagrijnige kop op tv komt? Dat is toch volkomen logisch? Buiten dat is het ook bizar dat Van Bommel alleen Zoet slachtoffert. Alsof de huidige malaise alleen zijn schuld was. Ik zou me als ik Zoet was ook genaaid voelen.
 
CrazyDJ07
 
35
10 november 2019 om 17:38
Praten we hier over een amateurclub die ineens media aandacht krijgt of hebben we het over professionals die niet anders gewend zijn en die enkele tonnen of zelfs een miljoen of meer verdienen per jaar?sorry maar ik vind dit echt lachwekkend, heeft Zoet ook iemand nodig om zijn billen af te vegen na het schijten of kan hij dat zelf aan? Er is nu meer media aandacht over deze verschrikkelijk slechte beslissing dan wanneer hij gewoon op de bank had gezeten....
 
Irriducibili420
 
6
10 november 2019 om 18:39
Precies dat dus en met alle respect hij is maar een keeper en niet iemand met een baan die de mensheid dient en mensen helpt. Die gasten moeten lessen in Nederigheid krijgen en weekje met verpleegafdeling kinderonclologie lopen
 
RamonDore
 
3
10 november 2019 om 17:40
Ik begrijp dat je voor de beste 11 kiest. Maar om Zoet zo te slopen vind ik echt schandalig! Hij is nu dus 3 e keeper?
 
NL_Modric
 
2
10 november 2019 om 20:08
Hij is geen derde keeper, dat heeft Van Bommel ook duidelijk uitgelegd voorafgaand aan de wedstrijd.
 
JK-Ajax
 
22
10 november 2019 om 17:46
Wie hou je voor de gek, kom op zeg. Het wordt echt met de week gekker bij PSV. Klinkt mij als een gefabriceerd verhaal!
 
binny
 
2
10 november 2019 om 18:12
Van Bommel is de grip helemaal kwijt. Gaat m niet meer worden daaro jammer voor PSV dat dickie al bij Feyenoord zit. Misschien heeft Hiddink er zin in
 
History1988
 
2
10 november 2019 om 18:20
Dit gebeurt wel vaker bij clubs dat keepers moeten banken. Niks mee. Spelers worden hierdoor ook geprikkeld. Bij PSV is dit juist niet het geval. Bij PSV worden spelers niet geprikkeld. Van Bommel heeft altijd dezelfde wissels klaarstaan. Als het niet loopt, dan blijft Van Bommel wachten en kan geen tacrische omzetting maken. Voor alle partijen is het beter dat Zoet vertrekt.
 
robbiero
 
1
10 november 2019 om 18:21
Wat een gelul van van Bommel. Ik zou het bijzonder vinden als Zoet met een grote glimlach op de bank was zitten. Natuurlijk is hij chagrijnig. Hij is de weg echt kwijt.
 
 
0
10 november 2019 om 19:42
Dat bedoeld hij niet. Hij bedoeld dat de camera op hem gericht zal zijn als unnerstal een bal doorlaat, om de reactie van zoet te zien
 
robbiero
 
1
10 november 2019 om 20:02
Het is gewoon gelul dat Mark hem wilt beschermen. Als die dat had willen doen had die Zoet niet mee moeten nemen.
 
MartijnGerbrands
 
3
10 november 2019 om 18:34
Zijn er meer mensen die moe van v Bommel worden? Ja dhr Kieft wellicht. Maar wat een gezever zeg, "alles is volledig te verklaren" en " haal Suarez en Messi weg" enz... hij maakt alleen maar verkeerde keuzes en durft niet op het juiste moment knopen door te hakken. Zoet er nu uit, beetje laat. Sadilek? Dat is nog geen 1x succesvol geweest..Rosario maakt zijn rol als aanvoerder ook echt waar..
 
cabinessence
 
7
10 november 2019 om 18:47
Ja, want Zoet die de hele tweede helft in de bus zit, dan komt natuurlijk veel minder slecht over dan Zoet die eventueel niet lacht of juicht bij een goal van Psv...
 
MarkBakel
 
0
10 november 2019 om 18:54
Opzich snap ik dit wel. Je weet dat er dan een camera de hele tijd op het gezicht van Zoet staat en hij zodra hij een kreeg niet blij is het overal te zien is. Maar ik had hem dan toch thuis gelaten
 
huntie020
 
0
10 november 2019 om 19:00
Want na deze uitleg zal dat de volgende keer dat die op de bank zit niet gebeuren? Je vestigt nu nog 10x meer de aandacht op die jongen.
 
CannavaroAjax
 
0
10 november 2019 om 19:05
Betekent dit dat Zoet nu derde keeper is? Of had van Bommel even gebeld als hij Zoet nodig had?
 
AzAlien
 
1
10 november 2019 om 20:49
Zoet is dus niet goed genoeg voor PSV tegenwoordig maar 2e keeper van Oranje? Snap ik niets van.
 
Downwards
 
1
10 november 2019 om 21:46
Je wil hem uit de spotlights houden om hem er vervolgens vol in te zetten. Oke Marcie, klinkt allemaal erg logisch.
 
theo uphus
 
0
10 november 2019 om 23:55
Zoet en Unnerstall zijn dus beiden eerste keeper ? Dan heeft van Bommel die ene eerste keeper wel extreem lang laten staan en die andere eerste keeper extreem lang laten zitten.is die derde keeper nu trouwens ook eerste keeper ?