Van de Looi 'zet streep' door EK: 'Dit hebben we helemaal zelf gedaan'
Dinsdag, 11 september 2018 om 21:15

Na de 1-2 nederlaag tegen Jong Schotland lijkt Jong Oranje plaatsing voor het EK van 2019 in Italië en San Marino te kunnen vergeten. Alleen door een klein wonder zou de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi het eindtoernooi nog kunnen bereiken. De keuzeheer heeft er zelf weinig geloof meer in dat dit zal gebeuren.

"Door dat EK kan een streep. Dat is klaar. Dit hebben we helemaal zelf gedaan. Als je de tegenstander na afloop een hand kunt geven en kan zeggen dat ze veel beter waren, kun je er beter mee leven dan nu. Dit was heel onnodig", laat Van de Looi er in gesprek met FOX Sports geen misverstand over bestaan. Hij vindt het geen excuus dat enkele spelers, die in Jong Oranje hadden mogen spelen, bij het 'grote' Oranje zaten.

"Ook met deze ploeg hadden we van Schotland moeten winnen. Er zijn geen excuses als je thuis met 1-2 van Schotland verliest", benadrukt de keuzeheer. Guus Til, aanvoerder van Jong Oranje, beaamt dat het 'bijna onmogelijk' is om het EK te halen. "We zijn niet lekker van het veld gekomen. We hebben geprobeerd te winnen, maar dan krijg je 'm nog tegen in de laatste vijf minuten. Dan is het klaar."

"Ik denk niet eens dat zij er heel vaak uit zijn gekomen. Wij maakten kleine foutjes, waardoor zij scoorden. Je weet dat ze loeren op momentjes in de zestien. Dan gaan ze vallen en krijgen ze hem ook nog mee. Het was gewoon niet goed genoeg", vervolgt de middenvelder van AZ. "Het was veel beuken, veel duels. Het was ook niet heel leuk om naar te kijken. Weinig voetbal. Dan moet het op karakter, maar dat lukte helaas niet. Nu moeten we de laatste twee wedstrijden winnen, dan zien we wel."

Door de nederlaag tegen Schotland is Jong Oranje naar de vierde plaats in de kwalificatiepoule gezakt. De ploeg van Van de Looi moet zijn laatste twee kwalificatiewedstrijden tegen Letland en Oekraïne in ieder geval zien te winnen en is dan afhankelijk van de resultaten van Schotland. Daarnaast lijkt de kans klein dat Jong Oranje met achttien punten tot de vier beste nummers twee zal behoren. Indien dat inderdaad niet lukt, zal Jong Oranje voor de vijfde keer op rij een EK missen.

Meer nieuws
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
0
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
25
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
11
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
36
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (53)

 
RuudGeels
 
30
11 september 2018 om 21:21
Ik ben met name weer geschrokken van het onvoorstelbare gebrek aan techniek en creativiteit bij onze spelers. Het gaat in het voetbal niet alleen om passen, maar om zo ongelofelijk veel andere zaken. Schieten, aannames, dribbelen, vooruit denken. Ik zie het allemaal niet terug. Kan er nou niemand ooit eens een keer uit een onwaarschijnlijke situatie een doelpunt maken? Dat is wat middelmaat onderscheidt van klasse. Ploegen zoals Frankrijk zitten al een paar jaar elke wedstrijd boven hun expected goals (verwachte doelpunten op basis van gecreëerde kansen) doordat hun spelers uit de kleinst mogelijke kansen kunnen scoren. Dat is techniek en kwaliteit. Dat is wat ons 40 jaar bij de wereldtop heeft gehouden. Niet middelmaat zoals Til. Ook Seedorf, Davids, Cocu en Van Bommel konden al zo oneindig veel meer met de bal dan de nieuwe talentjes van nu. Kijk even naar dit ene shot van Van Persie in Jong Oranje 17 jaar geleden. https://www.youtube.com/watch?v=6hp77xzfgjk (Op 01:51) Daar zit al meer kwaliteit in dan in het hele elftal wat vandaag in het veld stond.
 
MrGuide
 
11
11 september 2018 om 21:57
En wat wil je dan nu precies? Dat soort exceptionele spelers worden geboren of niet. We hebben een klein landje, dus is het nu eenmaal mogelijk dat er een generatie (of enkele) niet van dat soort spelers aanwezig is.
 
henkurt
 
42
11 september 2018 om 22:04
Ik vind het altijd zo bizar dat het argument dat we een klein land zijn, wordt opgevoerd. We zijn qua inwoners helemaal geen klein land. Portugal heeft bijvoorbeeld 10 miljoen inwoners. Veel minder dan ons. Er zijn meer landen in Europa met minder inwoners dan NL dan dat er landen zijn met meer
 
RuudGeels
 
22
11 september 2018 om 22:11
Ik wil dat onze creatieve spelers worden doorgetraind en niet worden gesloopt in het stramien van "voetballend de oplossingen vinden en de bal in de ploeg houden". Het leuke aanvallende voetbal dat iedereen altijd wil is altijd voor 90 procent afhankelijk van creatieve spelers voorin. Die winnen de wedstrijden voor je. In de tijd van Robben, Sneijder en Van Persie moest de rest van de ploeg gewoon bij hen de bal inleveren en dan maakten zij het verschil voorin. En dat een generatie van dat soort spelers er even niet is dat kan, maar ook spelers zoals Vanenburg, Winter, Van 't Schip, Cocu en zelfs Boudewijn Zenden (met andere woorden, de net-niet spelers) konden al zoveel meer met een bal dat ik me echt afvraag waar we tegenwoordig mee bezig zijn. Een goed schot zit er al nauwelijks meer in.
 
toss
 
8
11 september 2018 om 22:38
Sterker nog, nergens anders ter wereld zijn er zoveel mogelijkheden voor jeugd om op te groeien en te leren voetballen dan in Nederland. Ieder dorp heeft een voetbalclub, gezonde competities voor de jeugd. Dit zou moeten bijdragen aan de hoeveelheid talent dat zich kan ontwikkelen in een land. Nu de mentaliteit nog.........
 
Nick_10
 
16
11 september 2018 om 22:52
Hahahaha jij bent niet serieus te nemen gast. Cocu en een vanenburg net niet spelers noemen? Haha, zegt genoeg over jou voetbal verstand. Ongelofelijk zeg. Cocu 101 interlands, Barcelona, captain bij Barcelona. Meerdere titels gewonnen bij Barcelona en PSV. En dan zeggen een net niet speler. Wellicht provoceren nou dan trap ik er met beide benen in. Maar goed erg triest.On: Nederland was beter maar ja daar heb je te weinig aan. Je hebt creativiteit nodig om zulke teams kapot te spelen. Lammers, drongelen, til, matig deze wedstrijd. Zelf vond ik Groeneveld Rosario en koopmeiners wel goed spelen. Maar ja alleen daarvan kan je allen Groeneveld als creativeling zien. Maar goed je kunt ook niet alleen maar 11 creatieve jongens op het veld zetten. Jammer dat bergwijn geblesseerd was en een kluivert en van beek niet mee konden doen.
 
RuudGeels
 
7
11 september 2018 om 23:16
Je mist mijn punt echt meer dan volkomen Nick. Ik bedoelde dat Nederlandse spelers die net even iets onder de wereldtop zaten ook al een uitstekende techniek hadden. Cocu en Vanenburg vallen prima onder die categorie aangezien ze internationaal minder aanzien zullen genieten dan Van Basten, Bergkamp of Van Persie. Net niet klinkt inderdaad iets te negatief, ik bedoelde gewoon spelers die net geen wereldtop waren maar nog steeds goed.
 
Bastinator1
 
3
11 september 2018 om 23:31
Dat is geen bizar argument. Portugal heeft ook veel mindere lichtingen gekend. Denk aan de lichting vóór Rui Costa, Gomes, Couto en Figo. België idem..
 
Gaalmeister
 
2
12 september 2018 om 10:46
Uruguay is pas een klein land: 3.5 miljoen mensen. Dat is minder dan de provincie Zuid-Holland. Toch lukt het hem om vaak ver de komen in eindrondes. Dat komt omdat ze over een goede winnaarsmentaliteit beschikken, anders dan onze papjongetjes die door hun moeder opgehaald en getroost worden als ze een wedstrijdje verloren hebben: "ach meedoen is toch belangrijker dan winnen? kom maar jochie"
 
AadHandgranaat
 
14
11 september 2018 om 22:02
We willen met het Nederlands voetbal teveel op andere landen lijken. Ipv onze creatieve spelers eens even flink door te trainen, hebben we de fout gemaakt de focus te leggen op fysiek sterke, gehoorzame loopjongens a la Til. Zo'n knul kan niks bijzonders met een bal, net als bv Klaassen. Dat zulke figuren op 10 staan bij Jong Oranje of Ajax is het begin van het eind geweest, dan win je nooit een keer een wedstrijd makkelijk. Wijnaldum zelfde verhaal. De focus moet liggen op het omturnen van extreem talent in teamvoetballers, zoals dat in het verleden is gelukt met v Persie, Sneijder, Robben etc. Nu worden dat gasten (naar mijn idee) veel te snel aan de kant geschoven voor gehoorzame ideale schoonzonen, die zogenaamd meer 'moderne' spelers zijn.
 
RuudGeels
 
5
11 september 2018 om 22:21
Klopt, we hebben wel 10 van dat soort inwisselbare jongens opgeleid de laatste jaren. Ook Van Ginkel valt in die categorie. Pure individuele technische klasse is schaars in het huidige voetbal, ik zie die vooral nog bij België maar ook die jongens worden alweer ouder. Juist op technisch gebied hadden we het verschil moeten maken.
 
Primetime
 
3
11 september 2018 om 22:37
Met de focus op fysiek sterke jongens te leggen is niks mis. Maar als die fysiek sterke jongens dan Guus Til en Davy Klaassen zijn dan is er wel een probleem. Zo fysiek zijn die jongens namelijk helemaal niet, zeker Guus Til is gewoon zo`n mager jochie. Ze zijn niet 1.90 meter, ze zijn niet snel, niet atletisch, geen krachtpatsers die de tegenstander ff omver duwen. Zo`n Robben heeft dan nog meer fysieke kwaliteiten zoals enorm veel snelheid en zeker voor een vleugel heeft ie best wat fysiek.
 
ninjakai
 
5
11 september 2018 om 23:34
Tja, misschien eens wat minder veren in de reset steken bij AZ. Worden geroemd om de zogenaamd geweldige talenten die ze opleiden. De ene nog beter dan de andere. Hebben er flink wat prijzen mee gepakt, ze mochten het laten zien en voelen flink door de mand. Zodra hier iets gezegd wordt over het niet winnen van topwedstrijden, wordt vooral geroepen dat ze niets onder doen voor talenten van de top 3. Kluivert stelt niets voor, Til was minstens net zo goed, dan wel beter dan van de Beek. PSV kijkt zogenaamd helemaal niet naar talent. Zie je vandaag, Rigo op die domme fout na waar de penalty uit ontstaan een van de beste op het veld. Super talent Til, echt zwaar door de mand vallend. Misschien toch allemaal niet zo geweldig. Technische spelers worden zeker nog wel opgeleid. Spelers die meer kunnen dan balletjes breed of denken we opeens dat spelers als Depay, Bergwijn en Kluivert toeval zijn. Wat mij meer zorgen baart is spitsen. Al komen er een aantal echt talentvolle aan, maar dat is echt jaren ruk geweest.
 
Zytto34
 
10
11 september 2018 om 22:06
Ik vind het vooral jammer dat ze niet naar buitenlandse talenten kijken die wel het verschil kunnen maken en de potentie hebben voor Oranje. Redan is echt een van de grootste spitstalenten ter wereld, die chong schijnt fantastisch te spelen bij ManU U23, zo'n Aberkane is ook een prima talentje en we hadden ook nog een spits bij Bayern lopen die afgelopen voorbereiding scoorde voor Bayern 1. Oke ze zijn 18, maar wel veel talentvoller dan Zivkovic bijvoorbeeld. Die jongens hebben echt Oranje potentie en moeten we niet gaan negeren omdat ze vroeg naar Engeland zijn gegaan. Als die Redan er nu 5 had inliggen in Jong Ajax dit seizoen was hij opgeroepen. Doet hij het bij Chelsea U23 dan kijken we er niet naar om.
 
RuudGeels
 
5
11 september 2018 om 22:12
@zytto34 Goede aanvulling. Ik moet eerlijk zeggen dat ik die jongens ook matig in beeld heb maar ik hoor er wel vaak goede berichten over. Wat ik hier in de Eredivisie zie lopen is in ieder geval veel te matig.
 
Primetime
 
3
11 september 2018 om 22:50
Aberkane speelt toch gewoon bij Ajax en speelt in de JL ook alleen als 14 internationals weg zijn. Als je Bakboord er geeneens uit kan spelen dan verdien je het ook niet. Boadu had in mijn ogen sws opgeroepen moeten worden. Staat basis bij AZ dus waarom niet
 
marocberkane
 
11
11 september 2018 om 22:58
Zelfde geldt voor Malacia. Staat ook basis bij Feyenoord. Belachelijk dat hij nog met de -20 mee moet.
 
Zytto34
 
0
12 september 2018 om 11:19
Primetime oeps bedoelde Adekanye.
 
23VDV23
 
4
11 september 2018 om 22:07
Diezelfde lichting bakte er juist in Jong Oranje weinig van. In 2006 en 2007 werd er met onder 21 het EK gewonnen, maar juist in die lichting hebben het er maar weinig waar gemaakt. Het hoeft niet zo veel te zeggen. De grootste talenten van deze lichting waren er niet eens bij: die zaten vaak al bij het grote Oranje. Zonde is het natuurlijk wel.
 
Ryjuu
 
21
11 september 2018 om 21:23
Nee dit is alleen een iemand te verwijten, en dat is de heer van de Looi zelf. Met zijn slecht signaal afgeven als hij spelers uit het grote Oranje zou laten invliegen. Arrogante onbekwame mafkees dat die is.
 
atleticofc
 
5
11 september 2018 om 22:22
Vd Looi heeft alleen deze twee kwalificatie wedstrijden gecoacht. Daarvoor hadden de spelers al verkloot. Na wedstrijden zijn ze gezien bij de Mac in Doetinchem. Lekkere topsport beleving hebben die spelers. Dat zijn de schuldigen, niet de trainer. Die spelers interesseert het geen fuck. Verdienen nu al bakken met geld met als gevolg dat ze zich als vedetten gedragen.
 
Ryjuu
 
1
11 september 2018 om 22:40
Wat voor zijn tijd is gebeurd, is irrelevant. Toen hij begon had Jong Oranje nog een kans voor plaatsing. Maar meneer moest per se zijn principes boven het verstand plaatsen en trad de wedstrijd aan met een minder sterke selectie dan mogelijk was. Dan ben je gewoon schuldig aan dit debacle.
 
atleticofc
 
0
12 september 2018 om 08:45
Ja welke principes dan? Frenkie de Jong, Mathijs de Ligt, Kluivert waren gewoon opgeroepen door Koeman. Heeft vd Looi verder weinig over te zeggen. Dus hem arrogant noemen is bullshit.
 
FcGrun050
 
3
11 september 2018 om 23:29
Haha hou toch op man. Ik heb echt het gevoel dat er een hetze is begonnen tegen de Heer van de Looi. Waarom? Ik heb geen flauw idee. Tuurlijk is zijn voetbal niet sprankelend, dat zagen we terug bij Groningen, waar hij echter wel resultaat haalden en soms paar hele mooie resultaten heeft gehaald, zoals de KNVB-beker, en Willem II, maar kom op? Na 2 kwalificatiewedstrijden hem afschrijven? Dat is gewoon oneerlijk en verschrikkelijk kinderachtig.
 
Myloki
 
19
11 september 2018 om 21:24
Zet er om te beginnen is een coach op die wat gepresteerd heeft of een talentvolle jonge coach. Die van de Looi is toch echt helemaal niks..... hoe komen ze er bij in Zeist.
 
soccersupp
 
15
11 september 2018 om 21:26
En nu de consequenties van je eigen woorden nemen en je ontslag nemen. Als warrige coach volledig verantwoordelijk voor dit echec.
 
XAJAcfa
 
19
11 september 2018 om 21:26
We willen met zijn allen aanvallend voetbal spelen, liefst 4-3-3 en we willen ook goed en mooi voetbal spelen en dan stellen we de meest negatieve, inspiratie- en uitstralingsloze coach ooit bij de Knvb aan. De jongens die hier voetballen voetballen allemaal bij topteams in NL of Europa en daar worden ze getraind door ex splers met aansprekende namen Wat denk je dan zelf als deze jongens bij NL elftal komen als ze VD looi zien.. pffhh Knvb ga nu eens voor toppers als je ook structureel wil verbeteren.
 
falonso
 
5
11 september 2018 om 21:37
Maar welke topper wil Jong Oranje trainen?
 
ENOHbaws
 
2
11 september 2018 om 22:03
Die jongens voetballen allemaal bij topteams in NL of Europa? Heb je de opstelling gezien vandaag? Er speelt er werkelijk geen een bij een Europese topclub. En ook slechts 1 speler die in de basis staat bij de Nederlandse top 2. Van der Looi zal vast geen geweldige coach zijn maar dit is ook een extreem matige selectie.
 
Primetime
 
0
11 september 2018 om 23:02
Feyenoord heeft met een Gio ook gewoon een aansprekende naam, ookal lijken zijn keuzes nergens op. Fosu Mensah heeft zelfs nog van Gaal en Mourinho gehad, dan wordt iedere naam al snel minder.
 
balverlies
 
6
11 september 2018 om 21:37
In het nieuws zou hij als ‘verwarde man’ omschreven worden gezien de keuzes die hij heeft gemaakt. Onbegrijpelijk hoe deze meneer Jong Oranje onder zijn hoede heeft weten te krijgen en ook nog steeds interviews mag doen.
 
memphisdepay
 
0
11 september 2018 om 21:50
Ik ben het met je eens dat dit niet de beste coach is. Maar de opstelling van vandaag was niet slecht, het enige wat ik anders had neergezet was Ramselaar in plaats van Rosario omdat die toch wat creatiever is.
 
Pieterpost
 
3
11 september 2018 om 22:10
Ik las juist tot tevredenheid dat Rosario goed gespeeld had ondanks zijn rode kaart. En Ramselaar vind ik niet echt creatief die speelt alles op safe terug en opzij en als hij gaat lopen met de bal loopt hij zich vaak vast.
 
rbn_
 
4
11 september 2018 om 22:10
Rosario vond ik inderdaad 1 van de betere.
 
memphisdepay
 
0
11 september 2018 om 22:53
Ik heb de wedstrijd zelf niet gezien dus het zou best kunnen dat Rosario het goed heeft gedaan. Maar een middenveld met Koopmeiners, Til en Rosario beschikt naar mijn mening over te weinig techniek en creativiteit. Niet dat Ramselaar de meest verfijnde technicus met veel creativiteit. Maar als we hem met Til en Rosario vergelijken dan heeft hij toch echt een betere techniek, is hij sneller, wendbaarder, hij kan beter mensen voorbijdribbelen en daarnaast heeft hij ook betere prestaties dan die jongens in jong oranje. Had desnoods een Idrissi, Malen of Groeneveld op 10 gezet want tegen een tegenstander als Schotland was dit gewoon te weinig creativiteit.
 
Formus
 
0
11 september 2018 om 21:56
Maar als het beuken en knokvoetbal is, os Schotland toch in het voordeel? Dan lijkt mij het juist voor NL de zaak om dit voetballend te voorkomen. Maar dat lukt Jong Oranje dus niet.
 
ENOHbaws
 
6
11 september 2018 om 21:59
Om de grote Ruud Gullit nog maar eens te quoten van der Looi ‘is niet te benijden’; deze lichting is echt extreem matig.
 
rbn_
 
2
11 september 2018 om 22:05
Als een coach de verkeerde spelers selecteert heb je altijd te maken met een extreem matige lichting. Maar als de juiste spelers werden geselecteerd daarentegen ..
 
ENOHbaws
 
1
11 september 2018 om 22:15
Hij had hoogstens van de Beek en Kluivert erbij kunnen halen. Dan nog had je een matig elftal gehad.
 
rbn_
 
6
11 september 2018 om 22:21
Malacia, Castilio, Redan, Chong, Adekanye, Zirkzee. Zij hebben allemaal zoveel meer individuele kwaliteiten dan de huidige spelers.
 
ENOHbaws
 
2
11 september 2018 om 22:28
Die zitten toch allemaal in de jongere selecties en hebben nog minder ervaring.
 
rbn_
 
4
11 september 2018 om 22:31
Ervaring is niet relevant, gaat om kwaliteit. Vooral tegen dit soort stugge tegenstanders om creativiteit. Een type Chong heeft dat in tegenstelling tot een type Idrissi.
 
FrankBollegraf
 
4
11 september 2018 om 22:14
Bullshit! Ben ik het absoluut niet mee eens!Mocht dat inderdaad waar zijn dan moeten de talentvolste jongens van de jongere lichtingen een stap omhoog zetten, dat is m.i. met de juiste begeleiding zondermeer goed voor hun ontwikkeling om de strijd aan te gaan met de oudere lichting.
 
marocberkane
 
7
11 september 2018 om 22:50
Er wordt voor jong Oranje ook steeds voor "oudere" spelers geselecteerd rond 21/22 jaar. Van die weet je al zeker dat ze het niveau van het Nederlands elftal waarschijnlijk nooit zullen bereiken. Groothuizen, Idrissi, Ouwejan, Zivkovic, Ramselaar zijn bv al 22. Maar ook jongens als Vlap, Drommel en Lammers zullen waarschijnlijk het Nederlands elftal nooit halen. Dan zou het beter zijn om een jonger talent, maar met meer potentie mee te nemen.
 
wolterx
 
5
11 september 2018 om 22:48
Toch heb je spelers als Bijlow, TFM, Dumfries, Van Drongelen, Hoogma, Obispo (mits in vorm), Malacia, JFC (doorschuiven), Eiting, Vd Beek (terug halen als Oranje hem zoals nu niet nodig heeft), De Jong (zoals voor deze laatste interlands), Ramselaar, Kokcü (doorschuiven), Rosario, Koopmeiners, Til, Kluivert (idem als Vd Beek), Bergwijn, Lammers, Idrissi, Groeneveld (even naam kwijt), Chong (doorschuiven, is belachelijk hem bij o20 mee te laten doen), Boadu of Redan (doorschuiven) en zo nog groep spelers waar je gewoon een selectie die goed samen een team kan vormen doet bouwen. Je hebt in Nederland simpelweg meer leeftijdscategorieën nodig om een goed op elkaar afgestemd team te vormen. Zo'n middenveld als vandaag is schandalig, roep dan iemand op van o19 of o20 of desnoods haal je Vd Beek terug om beetje beter af te stemmen. Teveel vasthouden aan aan een groep waar teveel gebreken inzitten en dan stoïcijns doorgaan als je ziet dat er iets mist moet niet kunnen. Vandaag kregen we er 2 tegen van den spits die ze door hebben geschoven, dit was zijn 2e wedstrijd na vorige pot die hij speelde voor Jong Schotland. Nederland moet zelfde doen. Doet Bergwijn niet mee? Oké. Dan schuiven we Chong door. Niet iemand van de standby list halen die je in eerste instantie niet goed genoeg vond. Haal je beste aanvaller van jonger team weg en geef hem kansen. Zo bouw je aan iets en investeer je in spelers met potentieel.
 
FrankBollegraf
 
3
11 september 2018 om 22:01
De Knvb moet een streep over de naam van de Looi zetten! Er zijn genoeg goede trainers beschikbaar zonder club. Al jaren grote toernooien aan ons voorbij laten gaan is absoluut onacceptabel en dus de hoogste tijd voor een professioneel plan van aanpak. Jong Oranje is van levensbelang als doorstroomkanaal voor het grote Oranje, stokt het daar dan stokt over de hele linie de ontwikkeling van het hele Nederlandse voetbal om op niveau mee te kunnen doen op het Internationale platvorm. Een schande!
 
ramonski020
 
2
11 september 2018 om 22:11
Exit vd looi, totaal geen overwicht en uitstraling. Middelmatige lichting ook zeg pffff
 
El Barto
 
3
11 september 2018 om 23:06
Hmm, erg teleurstellend, zeker omdat een toernooi als het EK uitstekend is voor de verdere ontwikkeling van deze spelers. Maar rampzalig is nu ook weer niet. De beste spelers van deze lichting zitten al bij Oranje of zijn geblesseerd (bergwijn). Er zitten een paar spelers bij die het talent hebben om uiteindelijk het grote Oranje te halen. Dunfries, Fosu-Mensah, Malen. En een paar die waarschijnlijk een uitstekende cariëre in de ED zullen hebben, Til Koopmeiner en Lammers bijv. Die zie ik nog niet zo snel naar het grote Oranje gaan, of ze moeten een paar behoorlijke stappen in hun ontwikkeling zetten.
 
Martin23
 
1
11 september 2018 om 23:37
Dit is de schuld van de KNVB. Er zijn zoveel ex topvoetballers die als coach trainer zouden functioneren . Nee men kiest steeds voor middelmatige ex spelers als trainer coach
 
KamielZeegers
 
0
12 september 2018 om 01:06
Ik verbaas me toch altijd weer wat voor namen er op dit soort posities bij de KNVB zitten. Geen verkeerde trainer, maar als bondscoach van de toptalenten toch niet bepaald ontzagwekkend..