Van der Gijp ziet 'raar verhaal' bij Feyenoord: 'Komt geen lantaarnpaal voorbij'
Dinsdag, 4 oktober 2022 om 09:17

René van der Gijp heeft geen hoge pet op van Oussama Idrissi. De 26-jarige aanvaller werd afgelopen zomer door Feyenoord gehuurd van Sevilla, maar wist tijdens het teleurstellende 1-1 gelijkspel van de Rotterdammers tegen NEC van zondagmiddag geen indruk te maken op de analist. "Het is heel bijzonder, die komt nog geen lantaarnpaal meer voorbij", aldus Van der Gijp.

Idrissi was belangrijk tegen Sturm Graz (6-0) met een goal en een assist en was vervolgens ook tijdens de verloren topper tegen PSV (4-3) trefzeker. Op bezoek bij NEC kon de vleugelaanvaller echter niet zijn stempel op de wedstrijd drukken en werd hij na ruim een uur vervangen door Sebastian Szymanski. "Idrissi is wel echt een raar verhaal", zei Van der Gijp in Vandaag Inside. "Dat ventje kon best goed voetballen bij AZ. Het is heel bijzonder, die komt nog geen lantaarnpaal meer voorbij. Die andere rechtsbuiten heeft momenteel hetzelfde."

De analist maakt zich echter geen zorgen na het 1-1 gelijkspel van Feyenoord tegen NEC. "Je kan allemaal eens een mindere dag hebben, dat is allemaal niet zo heel erg. Bij PSV is het nu structureel en dan heb je gewoon geen goed elftal. Bij Feyenoord is het gewoon nog zoeken: Sebastian Szymanski wel of niet fit, Javairô Dilrosun af en toe goed en dan weer helemaal niks."

Martijn Krabbendam verwacht dat het tijd kost om van de vele aanwinsten een goed draaiend elftal te maken, al ziet het spel er volgens de Feyenoord-watcher bij vlagen goed uit. "Er zitten zeker genoeg goede voetballers bij. Alleen: je moet wel een beetje realistisch blijven", zo begon Krabbendam. "Ze hebben de derde spits van Ajax in de punt van de aanval lopen. Bij Ajax halen ze Bergwijn en PSV haalt Luuk de Jong: spitsen van Spurs en Barcelona. Feyenoord haalt een derde spits van Ajax. Bij Twente speelde hij in het begin aardig en daarna niet meer. Dat is dus het probleem. Wat ze hebben gehaald komt niet uit de top."

Meer nieuws
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
0
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
28
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
11
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
40
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
Deenb
 
19
4 oktober 2022 om 09:25
Het is een makkelijk doelwit omdat de meete over hem vallen, maar kom op he. Wat is deze jongen ver van zijn oude niveau, ongeloofelijk. Zodra de aanwinsten dadelijk zijn ingepast in de selectie komt hij nog maar heel sporadisch aan minuten.
 
Raubaht
 
9
4 oktober 2022 om 10:17
Het is een aankoop van Slot, die heeft hem erdoorheen gedrukt terwijl de scouting negatief was. Idrissi eruit halen is gezichtsverlies voor Slot en daar voelt die zich te groot voor. Zelfde met Dilrosun, die zal ook niet snel gaan banken. Slot doet geen eigen aankopen ernaast zetten, of het moet bijzonder slecht zijn zoals Hendrix vorig seizoen.
 
Bobiku29
 
16
4 oktober 2022 om 11:52
Onzin Raubaht. Feyenoord wilde Dilrosun al hebben toen Slot nog geen trainer was. Bovendien heeft Slot Alireza ook gewoon op de bank gegooid. Hij stelt gewoon zijn beste elf op. Idrissi speelde goed tegen Sturm Graz, scoorde tegen PSV. Logisch dat ie dan blijft staan
 
graafschapfan9
 
0
4 oktober 2022 om 10:32
Hij was heel goed in zijn periode bij AZ maar heeft daarna nooit meer zijn kwaliteiten laten zien toch echt zonde.
 
baradona
 
25
4 oktober 2022 om 10:47
Ik vind dit zo makkelijk scoren van van der Gijp! Het hangt natuurlijk ook wel een beetje van de vorm van de lantaarnpaal af, sommige staan tactisch gewoon erg goed.
 
Ijsmuts
 
8
4 oktober 2022 om 11:33
Als ze dan ook nog zo’n lekker strakke inspeelpass hebben stellen we ze gewoon op in oranje ????
 
Clarkkent2
 
4
4 oktober 2022 om 13:17
Schandalig hoe van der gijp hier op de onderbuik speelt! Idrissi kwam niet volledig fit naar Feyenoord, maar heeft afgelopen wedstrijden toch gewoon steeds mbeter gespeeld met als resultaat 2 goals en 2 assists gegeven. Speelde tegen sturm graz gewoon goed en mooie goal tegen psv. Als je dan na de eerste de beste wedstrijd tegen NECa als het hele team faalt alles richt op Idrissi dan vraag ik me af waar je dat vandaan haalt? Geef die jongen in elk geval een seizoenshelft en ga dan conclusies trekken. Maar om hem zo af te fakkelen, is mijns inziens echt niet terecht.
 
Ijsmuts
 
2
4 oktober 2022 om 14:18
@clarkkent: wat is er schandalig aan de opmerking dat Idrissi nog geen lantaarnpaal voorbij komt? Ik gun die jongen alle succes, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat er geen woord gelogen is aan deze zin van van der Gijp. Hij fakkelt hem (in ieder geval in dit stuk) niet verder af, schrijft hem niet af en geeft aan dat Feyenoord nog wat zoekende is.
 
Clarkkent2
 
0
4 oktober 2022 om 15:10
omdat het feitelijk onjuist is. Hij was de vorige wedstrijden juist goed bezig, en nu speelt ie slecht. Maar dat was een collectief falen van feyenoord. Waarom dan deze jongen er uit pikken? Verder trekt ie het breder dan deze wedstrijd met opmerkingen als "dat ventje kon best goed voetballen bij AZ. Het is heel bijzonder, die komt nog geen lantaarnpaal meer voorbij". hiermee stel je eigenlijk, hij is het helemaal kwijt hij kan er niks meer van. De wedstrijd tegen Sturm Graz bewees het tegendeel en ook tegen lazio en PSV vond ik m niet slecjt./ Waar ik slecht tegen kan is dat eigenlijk in de NLse voetbaljournaslistiek de waan van de dag leidend is. Kunnen we even een halfjaar wachten voor we aankopen afschrijven met dit soort popi kopi uitspraken?
 
FR-Berend
 
3
4 oktober 2022 om 16:13
Clarkkent2 is Idrissi je neefje dat jij letterlijk altijd voor hem in de bres springt? Zo ontzettend raar. Geef hem een seizoenshelft de kans… ben je gek geworden? Een seizoenshelft lang iemand die je huurt laten aanmodderen en dan groot talent waar je 6,5 miljoen voor hebt betaald op de bank laten? En nogmaals, iedereen heeft het meerdere malen tegen je gezegd maar het lijkt niet tot je binnen te dringen. Idrissi speelde niet goed tegen Sturm Graz, ja hij had een goal en een assist maar verder mislukte al zijn acties en was hij ook slordig in de passing. Tegen PSV was hij op zn goal na al helemaal diep treurig. Hij is geen Tadic die na jaren goed spel genoeg krediet verdient heeft om zaadwedstrijd na zaadwedstrijd te spelen. Het is een huurling waar we verder niks aan hebben.
 
Ijsmuts
 
0
4 oktober 2022 om 18:17
@clarkkent: waar je de mist in gaat is dat je vdGijp onder de noemer journalist gooit. Het is een ‘grappenmaker’ in een ‘satirisch’ programma. En ik sta er voor open hoor, kom maar door met een paar mooie passeersacties van Idrissi, want ik zie ze (nog) niet. Ik zie wel heel veel terugkappen en een speler zonder vertrouwen in zijn eigen acties.
 
Marcel0306
 
2
4 oktober 2022 om 14:20
Dat zelfde dacht ik dus toen hij bij Ajax kwam. In eerste instantie was ik wel blij met hem. Alleen als je hem dan zag invallen. Wat een wereld van verschil met zijn tijd bij AZ. Was zijn niveau bij AZ nou een uitschieter? Wat is er met deze jongen gebeurd?
 
Bongiorno
 
5
4 oktober 2022 om 09:46
Het opportunisme is wel vermoeiend. Ja, Idrissi kan niets. Dat wisten we al. Feyenoord en Slot dachten: die jongen krijgen we weer aan de praat. Danilo is een makkelijk doelwit vergeleken met de Jong of Brobbey/Bergwijn. Ik heb daar ook smadelijk om gelachen, toen ie naar Feyenoord ging. Maar qua doelpuntenproductie heeft ie me de mond gesnoerd, en die Gimenez is ook gewoon een goede aankoop gebleken tot nu toe. Het is geen wereldploeg, Feyenoord, maar je kunt dit met recht een tussenjaar noemen. Uiteindelijk moet je met zoveel nieuwe spelers toch echt een elftal bouwen nog. Ze werden gelift door vroeg succes dit seizoen, maar ik denk dat het nog wel meer gaat tegenvallen. Men onderschat ook de kracht van Aursenes op het middenveld, waarvoor geen '6' als vervanger voor is gehaald.
 
GluubsterTJ
 
10
4 oktober 2022 om 10:10
Klopt betreft Aursnes. Zei het in de transferperiode al: als hij vertrekt en er komt geen directe vervanger gaat het veel los zand worden met wisselvallige resultaten. Die man werd zo onderschat in het Feyenoord spel. Je hebt smadelijk gelachen om het aantrekken van een transfervrije speler met ED ervaring? Waarom dat, is toch gewoon een degelijke speler die zijn goals meepikt?
 
Bongiorno
 
0
4 oktober 2022 om 11:19
Danilo heeft een goed halfjaar gehad bij Twente. Daarna kwam er niks meer uit. Niet bij Twente, niet bij Ajax (terwijl hij daar wel degelijk zijn kansen kreeg) en met het aantrekken van Brobbey afgelopen winter was hij derde spits. Dat Feyenoord hem dan overneemt en dat ie lange tijd gewoon eerste keus lijkt te worden... Tsja, dat lijkt een zwaktebod.
 
Ijsmuts
 
1
4 oktober 2022 om 11:35
Het seizoen is nog lang en hij maakt doorgaans zijn goals. Als je hem er nu (al) uithaalt en structureel bankt brengt hij minder op termijn. Vorig jaar deed Slot hetzelfde met Linssen en Dessers en dat pakte ook prima uit
 
Kuipman
 
0
4 oktober 2022 om 12:49
Aursnes onderschat nog wel. Denk eerder overschat, gewoon een degelijke 6 die nu vooral de bank warmhoudt bij Benfica. Had ook mindere statistieken dan de andere basismiddenvelders afgelopen seizoen. Dat het nu los zand is komt omdat Timber in niks een 6 is en Kokcu ook niet echt. En een 6 moet voor structuur en stabiliteit zorgen, maar dat wordt lastig met 2 roulerende 8-en de hele wedstrijd.
 
MUFR10
 
1
4 oktober 2022 om 13:08
Hoe bedoel je overschat? De missing link in dit Feyenoord is Ausnes of in ieder geval zo’n type. Dat die de bank warm houdt bij Benfica doet daar niks aan af, heeft vorig jaar gewoon uitstekend gespeeld. Ben het overigens helemaal met je eens over Timber en Kokcu, het middenveld klopt niet en dat is ook de reden waarom Feyenoord zo beroerd speelt. Het is of Kokcu of Timber, beide erin met een ‘10’ is gewoon teveel van hetzelfde. Kan me overigens niet voorstellen dat Slot dit niet ziet maar 1 op de bank zetten betekent kapitaalvernietiging. Feyenoord was er waarschijnlijk heilig van overtuigd dat Zerrouki gehaald kon worden, anders snap ik het halen van Timber voor een enorme smak geld niet.
 
Kuipman
 
1
4 oktober 2022 om 14:44
Dat een 6 een missing link is heeft niks te maken met of Aursnes over-of onderschat is. Volgens mij riep 90% van alle Feyenoorders dat hij niet verkocht moest worden of dat 15 miljoen te weinig was. Die was echt niet onderschat hoor.
 
RedBaron
 
9
4 oktober 2022 om 09:58
Idrissi komt geen Lataarnpaal voorbij net als zijn collega Jahanbakhsh. Maar dat geldt voor veel buitenspelers van de top 3. De buitenspelers Tadic, Berghuis en Ocampos van Ajax komen ook geen lantaarnpaal voorbij. En Saibari, El Ghazi en Babayoko van PSV ook niet. En als dan de spelers die dit wel zouden kunnen zoals Bergwijn, Gakpo, Madueke en Dilrosun om uiteenlopende redenen ook niet thuis geven (rust, uit vorm, geblesseerd of op een andere positie geposteerd) blijft er weinig te genieten over
 
GluubsterTJ
 
12
4 oktober 2022 om 10:07
Ik heb eigenlijk weinig kritiek gehad tot noch toe op Arne Slot. Maar dat ellenlange vertrouwen in zijn oude bekende vind ik wel een puntje van kritiek. Nu laat Alireze nog wat progressie zien(mag het, na dik een seizoen), maar als je Idrissi ziet spelen wordt je gewoon levensmoe. Daar straat echt he-le-maal niks meer van af qua energie en/of inzet.
 
Zlatan65
 
8
4 oktober 2022 om 10:08
Het is voor Feyenoord te hopen dat Szymanski fit blijft en zijn draai weet te vinden. Die jongen kan echt goed voetballen.
 
thegoose
 
0
4 oktober 2022 om 10:10
Maar Idrissi is ook niet gehaald om bij Feijenoord nog ff door te breken…als ie er af en toe eentje inschiet of een assistje geeft heeft ie het prima gedaan. Vond het heel eerlijk nog wel mee vallen dit seizoen, had laatste vgm nog assist en goal dacht ik. Heeft een goeie techniek en redelijk schot. Meer moet je ook niet verwachten.
 
alexandervdh
 
5
4 oktober 2022 om 10:10
Dit is ook precies het probleem van Slot, te veel vertrouwen geven aan spelers die hij kent en meestal van AZ. Vorig jaar mocht Til ook eindeloos spelen, terwijl Bassett prima minuutjes had kunnen maken. Idem met Jahanbakhsh, kreeg ook eindeloos lang vertrouwen. Idrissi nu ook, terwijl Idrissi niet de speler is die Feyenoord nodig heeft. Idrissi en Jahanbakhsh hebben allebei geen actie om een wedstrijd zoals tegen NEC open te breken. Feyenoord heeft geen serieuze uitgespeelde kans gecreëerd en dat is te wijten aan die twee. Feyenoord kan beter met punt naar achter spelen, Wieffer dr in en Dilrosun op de zijkant. Dilrosun heeft een actie en brengt het middenveld beter in balans.
 
Sirius
 
0
4 oktober 2022 om 13:12
Vergeet niet dat je ook niet zomaar wat te kiezen hebt. Het is niet zo dat er zulke geweldige alternatieven zijn voor spelers als Idrissi en Jahanbakhsh. Het feit dat je Til vorig jaar moest huren, zegt ook alles over wat er financieel mogelijk was. Dan zou je naar de jeugdopleiding kunnen wijzen, maar loopt daar dan een aanvaller rond die ongeveer hetzelfde brengt? Ik denk het niet, want anders stelde Slot 'm geheid op.
 
RUTGERRR
 
1
4 oktober 2022 om 10:27
Dat zag je toch al toen hij een paar maanden bij Ájax 'voetbalde'. Nou wil ik hem niet op die paar minuten echt compleet afmaken, maar hij liet bij Ajax helemaal niets zien. Vervolgens riep zowat elke Feyenoord supporter 'alsjeblieft geen Idrissi'... en wie kwam er uit de hoge hoed? Idrissi! Deze jongen heeft nooit meer zijn oude niveau kunnen halen. Jammer, hij kon echt goed ballen. Op tijd geplukt zullen we maar zeggen. Hetzelfde geldt voor Jahanbakshs.
 
shenkie
 
3
4 oktober 2022 om 10:27
Ik vind dit ergens inherent aan de valkuil van Slot (hoewel ik hem voetbalinhoudelijk geweldig vindt). Ergens heeft hij een enorme arrogantie over zich... ook weglachen van scheidsrechterlijk falen op zo`n arrogante manier. Als hij deze trekjes als trainer van Ajax had gehad, had heel Rotterdam hem uitgekotst denk ik. Slot denkt Jahanbaksh en Idrissi wel weer aan het voetballen te krijgen, omdat dat bij AZ ook zo was, maar vooral omdat hij zichzelf overschat. Deze gasten zijn het kwijt en geef Feyenoord wat jeugdig bravoure. Idrissi was een jaar geleden nog een enorme mispeer bij Ajax. Dat moet je toch niet willen? Danilo daarentegen komt ook uit Amsterdam, maar die had gewoon te maken met zware concurrentie en kwam net iets te kort.
 
Maafushi 2.0
 
2
4 oktober 2022 om 10:51
Jahanbakhsh rendeerde als koppel met Weghorst, dat type heeft Feyenoord niet in de spits. Idrissi heeft het een half jaartje goed gedaan, meer niet. Je kunt niet zomaar dingen kopiëren.
 
FCG95
 
0
4 oktober 2022 om 12:28
Idrissi was in de twee jaar bij AZ beter, constanter en belangrijker dan Stengs en Boadu, alleen waren dat grotere talenten.
 
Maafushi 2.0
 
0
4 oktober 2022 om 12:54
Nou, Idrissi heeft de eerste anderhalf jaar vrijwel niks laten zien. Moest overal aan wennen en kwam pas in het laatste half jaar helemaal tot bloei. Stengs en Boadu lieten het vooral in de topwedstrijden zien en daar kijkt men toch vooral naar in het buitenland. Een bal aannemen konden ze niet.
 
Sirius
 
0
4 oktober 2022 om 13:15
Jahanbakhsh is het vooral kwijt. Die had duidelijk een stijgende lijn te pakken en had ook echt een hoog niveau. Idrissi was zelfs in z'n grootste vorm nooit echt indrukwekkend voor Eredivisie-begrippen. Bovendien was de aanval min of meer op hem afgestemd. Dat gaat bij een Feyenoord of Ajax natuurlijk nooit gebeuren. Ook niet bij een Sevilla. Daar moet je het zelf doen en je zien te onderscheiden. Dan blijkt Idrissi gewoon niet zo goed. Hij heeft ruimte nodig om naar binnen te trekken zodat z'n enigste wapen (z'n schot) tot uiting komt. Verder is het allemaal niet zo geweldig.
 
arsenal890
 
0
4 oktober 2022 om 10:41
Er moet echt het een en ander gaan veranderen. Ik zou zeggen Dilrosun op de flanken, de Pool op 10 en Wieffer op het middenveld. De balans ontbreekt volledig met alleen Kokcu en Timber. Verder zou ik Idrissi en Alireza alleen gebruiken als invallers en back ups.
 
Dasko
 
0
4 oktober 2022 om 13:34
Helemaal niet zo vreemd. Voor een buitenspeler is het dodelijk wanneer je minder snel en wendbaar wordt. Idrissi is al jaren niet fit waardoor zijn schijnbewegingen minder snel & flitsend zijn en de daaropvolgende versnelling te mager is om er nog echt langs te gaan (en te blijven). Als hij hard aan zichzelf gaat werken dan komt dat automatisch weer. Maar denk niet dat dat gaat gebeuren, gezien dit al jaren speelt.