'Veel mensen vergissen zich, ik heb toch dik 60 wedstrijden gespeeld bij Real'
Maandag, 4 maart 2019 om 10:32

Ajax neemt het dinsdag in de return van de achtste finales van de Champions League op tegen Real Madrid en voor Rafael van der Vaart wordt dat een bijzondere wedstrijd. De voormalige middenvelder keert als ambassadeur van de Amsterdammers terug in het stadion waar hij zelf twee jaar speelde en Van der Vaart koestert nog altijd warme gevoelens voor de Koninklijke.

De 109-voudig Oranje-international was tussen 2008 en 2010 actief in het Santiago Bernabéu, maar bleek vijf jaar later toen hij daar terugkeerde als speler van Real Betis nog niet vergeten te zijn: "Ik vond het ongekend mooi dat de mensen zo sympathiek en warm voor me waren. Ik kende zelf ook nog zoveel mensen van de club, van het bestuur, van het personeel. Het is raar om te zeggen, ook omdat ik denk dat Real er niet om bekend staat, maar het is echt een warme club", blikt hij terug in gesprek met De Telegraaf.

Van der Vaart won in zijn twee seizoenen in het wit geen prijzen, maar kijkt toch met tevredenheid terug op zijn dienstverband in de Spaanse hoofdstad: "Ik ben er zelf best trots op dat ik daar alles bij elkaar toch veel heb gespeeld. De meeste mensen vergissen zich nog vaak. Ik heb er gescoord, best veel assists gehad en ook dik zestig wedstrijden in twee seizoenen voor Real gespeeld. De enige pech is dat we in die seizoenen niets wonnen", vervolgt hij zijn verhaal.

De voormalig Ajacied gaat ervan uit dat een aantal van de huidige spelers van de Amsterdammers eveneens droomt van een transfer naar Real. Van der Vaart waarschuwt echter dat zij hier in het veld niet te veel mee bezig mogen zijn, aangezien er ook gepresteerd moet worden: "Er gaan nog een paar grote transfers komen, denk ik. Al heeft dit Ajax ook het geld om spelers te behouden voor de club. Wij móesten destijds weg. Er moest geld in het laatje komen bij Ajax en een aantal van ons lag goed in de markt. Het was toen noodzaak om te verkopen, nu niet."

Meer nieuws
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
14
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
10
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
Ajax/barca2014
 
13
4 maart 2019 om 10:50
Toch onvoorstelbaar dat Real toen in 2 jaar tijd geen prijzen won. Dat is toch haast niet meer voor te stellen. Kan mij nog goed herinneren dat de coaches daar toen aan de lopende band sneuvelden.
 
Professor Oak
 
10
4 maart 2019 om 10:57
Klopt, het aankoop beleid was ook om te janken. Het leek wel alsof zij Fifa speelde, waar elke speler zonder nadenken werd gekocht. Echter vond ik het jammer dat Robben en Sneijder werden verkocht. Zij speelden beiden geweldig toen ze weg gingen en speelde het jaar erop een CL finale tegen elkaar. Van Nistelrooy was een perfecte aankoop, werd in zijn 1e seizoen meteen kampioen Ãâ©n en werd topscoorder. Jammer toen hij geblesseerd raakte, daarna heeft hij nooit meer zijn niveau gehaald. Drenthe en Huntelaar waren totaal onnodig. Vooral Huntelaar. Met Raul, Higuain en Ruud hadden ze al 3 topspitsen.
 
KusH
 
20
4 maart 2019 om 11:06
Kan me vergissen..maar Drenthe kwam niet voor de doelpunten toch? Scoorde wel es.. maar geen spits.Ruud was zeker een goede aankoop. Is hij ook voor elke club geweest die m kocht.Jammer idd dat 't voor Vaartje niet een `gelukkig huwelijk werd. Maar mag terugkomen op een mooie carrière met veel hoogte én doelpunten
 
Troy010
 
7
4 maart 2019 om 11:11
Drenthe werd volgens mij gehaald als linksback.
 
Professor Oak
 
12
4 maart 2019 om 11:11
Nee klopt, doelde meer op Huntelaar. Drenthe was er idd niet voor de goals. Hoewel hij wel 1x een mooie vrije trap in de CL scoorde. Zal het even aanpassen.
 
KusH
 
4
4 maart 2019 om 11:21
Wauw ja ik kan me die nog herinneren.. schitterend!
 
roedii
 
1
4 maart 2019 om 16:18
Drenthe was gehaald als linksbuiten. Daar waar hij ook zo’n fantastisch jeugd ek speelde. Echter werd hij al redelijk snel op linksback gezet inderdaad en moest het toen met marcelo uitvechten. Marcelo was toen ook nog regelmatig onzeker op die plek
 
Lacazette
 
18
4 maart 2019 om 11:10
Dat is toch niet heel raar aangezien (misschien) het beste team ooit in dezelfde competitie speelde.
 
Horwi
 
30
4 maart 2019 om 11:06
Van der Vaart was een van de betere spelers in de selectie destijds. Hij is gewoon de dupe geweest van het slechte beleid bij Real, waar o.a. ook Huntelaar, Sneijder, Robben en Higuain de dupe van waren. Als je steeds je trainers vervangt met elk hun voorkeur voor de spits, en er nooit een spelopvatting in de ploeg komt, gaat een team nooit draaien.
 
M.Pjanic
 
8
4 maart 2019 om 11:46
Higuain ging niet in de zelfde periode weg als de Nederlanders. Er is dik winst op hem gemaakt en uiteindelijk is het in mijn ogen een spits die niet goed genoeg is bij een club wat dominant wil voetballen. (Technisch niet goed genoeg).
 
Horwi
 
0
6 maart 2019 om 12:37
Klopt, maar hij was daar toen wel een van de weinige lichtpuntjes in het elftal. Een van de betere spitsen, zeer technisch juist. Tussen 2007-2010 zou elke Barcelona-fan hem graag verwelkomen. Juist onder Pellegrini speelde Real zeer dominant en aanvallend, en scoorde Higuain veel. Echter kwam toen Mourinho en gingen ze (fantastisch) op de counter spelen. Daar heeft Higuain niet de snelheid voor. Daarnaast liep perfect tussen Cristiano en Benzema en al helemaal toen Özil erbij kwam, en dan moet je iemand banken. Hoe het verder allemaal afliep in Italië weet ik niet in detail, maar ik weet wel dat hij zeer wisselvallig speelde bij Argentinië met grote missers op belangrijke momenten.
 
RoyFollon
 
15
4 maart 2019 om 11:43
Ik ben zelf voor psv maar altijd die negatieve reacties over vd vaart. Ajax man maar altijd goede voetballer geweest hoogste podiums alles. Enigste is dat zijn carriere beetje als een nachtkaars uit is gegaan. Hij gleed snel en geruisloos af. Maar als je in t eerste van real hebt gespeeld verdien je wel wat meer respect
 
manodedios
 
2
4 maart 2019 om 14:20
Valt best mee volgens mij. VDV is in vergelijking met Sneijder meer de ruwe diamant gebleven, eigenlijk het grotere talent maar wellicht minder werklust. Buiten kijf staat dat hij de sympathiekste van de twee is, hij heeft mooie tijden gekend bij Ajax, oranje, Tottenham. Wellicht niet alles eruit gehaald wat erin zat, maar gewoon goeie vent. Hoe dan ‘altijd die negatieve reacties’? Is wel te overzien geloof ik
 
RoyFollon
 
0
5 maart 2019 om 00:26
Mensen die t altijd maar hebben over zijn niet voetbalfitte postuur
 
Horwi
 
0
6 maart 2019 om 12:38
Precies dit. Ja hij oogde wat voller en minder fit in zijn laatste jaren, maar toen hij bij Ajax, Hsv, Real en Tottenham speelde was hij gewoon zo fit als een hoentje.
 
AmazingNinja
 
12
4 maart 2019 om 12:13
Heb echt respect voor Van der Vaart in zijn Madrid tijd. Raakte zijn basisplaats kwijt omdat topaankoop Kaka daar moest spelen. Bleef in Madrid omdat zijn vrouw destijds bezig was met een chemokuur. Heeft daar keihard geknokt en op een gegeven moment stond hij er weer in. Klasse hoor.