Voormalig cultspits van NAC kan gigantisch bedrag op gaan leveren
Donderdag, 7 juli 2022 om 14:11

Umar Sadiq, voormalig spits van NAC Breda, kan een forse transferklapper gaan maken. De Nigeriaan is actief bij Almería en die club vraagt maar liefst dertig miljoen euro voor zijn aanvalsleider. Villarreal en Sevilla hebben volgens regionaal medium Estadio Deportivo interesse en twijfelen nog of ze de transfersom neer willen tellen.

Sadiq was de afgelopen jaren op schot bij Almería. Hij kwam tot 41 doelpunten in 81 officiële wedstrijden voor de club uit Andalusië en dat wekte de belangstelling van zowel Sevilla als Villarreal. Laatstgenoemde club ziet in de 25-jarige Nigeriaan een opvolger van Arnaut Danjuma, die begeerd wordt door West Ham United. Voor Sadiq, die in het seizoen 2017/18 een half jaar voor NAC speelde, zal dan wel de hoofdprijs betaald moeten worden. Almería wil dertig miljoen zien en is niet van plan om die prijs naar beneden bij te stellen.

Mede daardoor onderzoeken Villarreal en trainer Unai Emery ook andere mogelijkheden en is onder meer Edinson Cavani in beeld. Sadiq zal in ieder geval op het hoogste niveau uit gaan komen, omdat Almería is gepromoveerd. Dat betekent dat hij na zijn periode bij AS Roma, dat hem in 2016 wegplukte bij Spezia, weer een kans gaat krijgen om zich aan het grote publiek te laten zien. In de Italiaanse hoofdstad was dat lastig en dus werd hij meermaals verhuurd, onder meer aan NAC.

In Breda werd de Nigeriaanse aanvaller al snel een cultspeler, aangezien het publiek de nimmer aflatende inzet van Sadiq kon waarderen. Uiteindelijk wist hij in twaalf wedstrijden in de Eredivisie tot vijf doelpunten te komen. Na zijn periode in het Rat Verlegh Stadion kwam de spits ook nog uit voor Rangers, Perugia, Partizan Belgrado en dus voor Almería.

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
1
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
3
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
FrankRami
 
7
7 juli 2022 om 14:17
Clubs als Feyenoord en AZ lagen weer te slapen. Je ziet het steeds vaker.
 
Bobiku29
 
52
7 juli 2022 om 14:21
Ja. Onbegrijpelijk dat ze niet elke speler kopen die er een paar inschiet bij een degradatiekandidaat
 
Bundy_sr
 
6
7 juli 2022 om 14:21
Ook Ajax had hem kunnen oppikken en dan een paar jaar laten wennen in Jong Ajax.
 
Bundy_sr
 
9
7 juli 2022 om 14:21
Deze man is bizar goed. Wordt veel vergeleken met Nunez die ook van Almeria komt.
 
FcGrun050
 
8
7 juli 2022 om 14:25
Sadiq heeft altijd wel talent gehad. Mooi dat het uit is gekomen bij Almeria. Enige probleem wat hij had, was zijn mentaliteit en daar hadden meeste coaches moeite mee. Met als hoogtepunt zijn samenwerking met Gerrard, wat voor geen meter liep, ook al zag Gerrard wel dat hij talent had. Als een eventuele vervanger van Danjuma als tweede spits, zie ik hem opzich wel renderen om eerlijk te zijn. Bij Sevilla is het een ander verhaal. Daar kunnen ze maar geen spits vinden die rendeert. Ik dacht dat ze dat hadden gevonden met En-Nesyri, maar die heeft vorig seizoen ook niet veel laten zien. Mir liet bij vlagen leuke dingen zien. De Jong was ook geen goalscoring machine, zelfde als El Haddadi. Carlos Fernandez mocht ook ophoepelen naar Sociedad na zijn goeie seizoen bij Granada. Laatste goeie spits was Ben Yedder, maar dat is inmiddels al een aantal jaar geleden. Dus als Sadiq zijnde kan hij de risico nemen, maar het is daar best een spitsenkerkhof.
 
Rochester
 
13
7 juli 2022 om 14:33
En dan te bedenken dat Sevilla pakweg 15 jaar terug met Kanoute en Luis Fabiano echt een geweldig spitsenduo had. De spitsen die het daarna gered hebben zijn naast Ben Yedder volgens mij dan alleen Negredo nog.
 
FcGrun050
 
6
7 juli 2022 om 14:46
Ja klopt ja, samen met Nilmar en Rossi toen echt een van mijn favoriete spitsenduo's van Laliga. Maar tussen Negredo en Ben Yedder in heb je nog Muriel, Immobile, Aspas, en Llorente gehad die redelijk waren mislukt. Bacca en Gameiro waren trouwens nog redelijk goed als ik even de transferhistorie erbij pak van Sevilla en spitsen. Die kwamen als vervanger van Negredo nadat die naar City ging.
 
DavidDein
 
9
7 juli 2022 om 15:00
Schitterend elftal destijds van Villareal, naast Nilmar en Rossi had je ook nog, Cazorla, Pires, Diego Lopez, Marco Senna, Diego Godin en, destijds de vaste linksback van Spanje, Capdevilla. Nostalgisch elftal.
 
Brasileiro
 
4
7 juli 2022 om 15:59
Kanoute en Luis Fabiano waren echt kei en keihard. Samen voor zo rond de 15 miljoen gekocht van Porto en Spurs in het jaar dat ze hun twee topspelers Sergio Ramos en met name Julio Baptista verkochten (achteraf was Ramos natuurlijk extreem veel beter). Met jonge spelers als Dani Alves, Jesus Navas en Adriano toendertijd gewoon 2 jaar op rij de Uefa cup winnen.
 
Rochester
 
2
7 juli 2022 om 18:04
Bacca was inderdaad ook nog heel goed bij Sevilla en kan je in het rijtje plaatsen van geslaagde spitsen naast Kanouté, Luis Fabiano, Negredo en Ben Yedder. De rest is gewoon allemaal mislukt of niet goed genoeg. Maar vond Kanouté en Luis Fabiano echt zo'n geweldig duo en wat jij zegt over Rossi en Nilmar klopt ook. Je had toen bij Atlético Madrid rond die tijd natuurlijk ook Agüero en Forlán. Dat waren pas tijden. Atlético, Sevilla en Villarreal behoorden toen tot de teams achter Barcelona en Real Madrid. Atlético is sinds de aanstelling van Simeone wel gegroeid qua niveau en beter dan Villarreal en Sevilla en dichtbij het niveau van Barcelona en Real (of in ieder geval, ze kunnen het hun behoorlijk moeilijk maken in goede doen en meestrijden om de titel) en Villarreal en Sevilla zijn gewoon qua niveau nog vrijwel hetzelfde natuurlijk als destijds.
 
Rochester
 
1
7 juli 2022 om 18:08
Dat was inderdaad echt een heel goed team wat Sevilla toen had. Kanouté, Luis Fabiano, Hadden toen naast deze 2 en Dani Alves, Navas en Adriano ook nog spelers als Palop, Renato, Keita, Escudé en Arouna Koné maake toen ook deel uit van dat team. Koné voldeed dan helaas niet, maar was nou ook weer niet mislukt. Koné had toen gewoon pech bij Sevilla dat hij concurrentie had van Kanoute en Luis Fabiano, die hij er niet zomaar uitspeelde en die 2 waren ook gewoon beter dan dat Koné was.
 
IKEA
 
1
7 juli 2022 om 22:41
Het valt mij dan ook op dat Sevilla altijd spitsen koopt waarvan je al weet dat ze niet gaan slagen. Ik bedoel, de vierde club uit Spanje, waarmee je dus in principe ieder seizoen Champions League speelt en ze komen altijd met koopjes en derderangs spitsen aan. Zo'n En-Nesyri wist je van dat hij niet zou gaan slagen, idem dito bij zo'n Rafa Mir, Luuk de Jong vanzelfsprekend, El Haddadi die al een tijd aan het kwakkelen was. Maar goed, zo kijk ik er naar. Ben zelf überhaupt altijd verbaast dat Sevilla zo hoog eindigt, want qua selectie vind ik het altijd echt dertien in een dozijn voetballers, maar goed het zal het niveau van La Liga onderstrepen.
 
BurtMacklin
 
1
7 juli 2022 om 14:36
ja die Sadiq die leg ik altijd vast in FM - lekkere speler, scoort (in fm) veel
 
SoJermaine7
 
0
7 juli 2022 om 15:32
Hij gaat bij mijn FM altijd naar Valencia maar ik ken hem verder niet maar hij had wel talent toch?
 
mc significant
 
0
7 juli 2022 om 15:02
Wauw, ik vond deze man bij NAC echt zo slecht en blind
 
mcgregor
 
0
7 juli 2022 om 18:38
Goede speler .. toevallig heb ik veel wedstrijden van hem gezien. Liet 2 jaar terug al zijn naam meerdere keren vallen nadat hij het in de Europa leaque heel goed deed voor Partizan. Lange slungel maar kan heel goed voetballen. 30 miljoen is nu niet meer te betalen maar was echt een uitstekende speler voor de top 3 van Nederland