VVV zet Seuntjens uit selectie: 'Kernwaarden raakten in het geding'
Maandag, 22 april 2019 om 19:29

Ralf Seuntjens is door trainer Maurice Steijn uit de selectie van VVV-Venlo gezet. De middenvelder annex aanvaller is er dinsdag tegen sc Heerenveen daarom niet bij. VVV maakt de reden achter het besluit niet kenbaar, maar waarschijnlijk heeft de disciplinaire schorsing te maken met uitspraken die Seuntjens deed na de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (4-1) van zaterdag.

In een kort statement meldt VVV dat 'de kernwaarden van VVV, saamhorigheid en respect, in het geding waren' en dat men daarom is overgegaan tot de sanctie. "Later in de week wordt de ontstane situatie opnieuw bekeken. VVV wil de competitie op een gepaste manier afsluiten en daarbij is het van groot belang dat alle gezichten dezelfde kant op staan." Seuntjens, die eerder deze maand besloot zijn aflopende contract niet te verlengen, beklaagde zich na de wedstrijd tegen De Graafschap over het feit dat hij op de bank begon.

Steijn koos ervoor om Seuntjens al na een halfuur binnen de lijnen te brengen als vervanger van Damian van Bruggen. De dertigjarige aanvaller had slechts zeven minuten nodig om VVV op 1-1 te zetten; in de tweede helft liepen de Limburgers verder uit. Na afloop suggereerde Seuntjens dat hij alleen uit de basis was gehaald omdat hij had besloten zijn contract niet te verlengen. Een week eerder, na de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (1-1) waarin hij het moest doen met een korte invalbeurt, was Seuntjens ook al kritisch.

"De concurrentie is misschien groot, maar ik vind mezelf beter dus ik vind dat ik hoor te spelen", zei hij toen. "Zeker op een aanvallende positie. Het is niet helemaal goed tussen mij en de trainer." VVV staat momenteel op de elfde plek in de Eredivisie en lijkt drie duels voor het einde al uitgevoetbald. De club kan niet meer in de Keuken Kampioen Play-Offs belanden en is ook tien punten verwijderd van nummer zeven FC Utrecht, waardoor de Play-Offs om Europees voetbal eveneens uit zicht zijn.

Meer nieuws
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
9
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
9
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
16
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Meliora
 
27
22 april 2019 om 19:44
Tja, het lijkt me geen toeval dat Seuntjes in bijna iedere wedstrijd dit seizoen basisspeler was, en nadat hij zijn contract niet verlengd opeens drie wedstrijden achter elkaar op de bank zit. Vind Seuntjens zeker wel van meerwaarde voor Vvv, maar als je toch al veilig bent gespeeld kan ik me voorstellen dat ze voor de laatste paar wedstrijden liever een andere speler wat speeltijd geven waar ze wél mee verdergaan.
 
bochherief
 
35
22 april 2019 om 19:49
die beslissing begrijp ik, maar statements als "de kernwaarden komen in t gedrang", "gezichten zelfde kant op", klinkt wel heel dramatisch. seuntjes heeft gezegd dat hij in de basis hoort en niet met de trainer op 1 lijn ligt, nou en?
 
wazza
 
22
22 april 2019 om 20:06
Tja, als je na elke wedstrijd een interview gaat geven en gaat doen alsof je God bent dan is er iets mis. Zelfvertrouwen is geen probleem, maar met alle respect, als een speler als Ralf Seuntjens die nog te traag is voor in mijn campingelftal zo gaat afgeven op de club en de trainer dan kan je ook een tegenreactie verwachten volgens mij
 
ninjakai
 
15
22 april 2019 om 20:07
Precies. Hij drukte zich gewoon heel netjes uit. Ik denk dat het beginnen op de bank te maken heeft met mijn contractsituatie. Nou poeh poeh. Dat kan echt niet door de beugel. Gedraag je dan ook als volwassenen. Deuntjes wilde geeneens weg, hij wilde een betere (lees voornamelijk langere) aanbieding. Hij heeft zich netjes opgesteld. Als mensen met aflopende contracten niet meer aan de bak komen, zeg dat dan gewoon. Drogredenen optrommelen wordt niemand beter van.
 
Dr. Duck
 
7
22 april 2019 om 20:14
En deze actie had vvv waarschijnlijk ook niet gedaan als ze nog niet veilig waren. De woorden van Seuntjes zijn eerlijk en netjes, die van VVV zijn een stuk minder netjes en ik twijfel aan de eerlijkheid.
 
Baer
 
23
22 april 2019 om 21:12
Jullie zijn duidelijk niet op de hoogte. VVV én Seuntjens wilde bijtekenen, echter wilde Seuntjens meer geld. VVV weigerde. Door 4 verschrikkelijke slechte wedstrijden werd Seuntjens gepasseerd en begon hij te klagen. Op TV maakte hij coach, club maar vooral medespelers belachelijk. Dan moet je ingrijpen en dat heeft Steijn nu gedaan. Jammer want zaterdag viel hij uitstekend in en leek hij sportief revanche te hebben genomen. Totdat hij weer voor de Fox en NOS camera stond en zonodig weer moest klagen over zijn positie op de bank. Dat zal wel de druppel zijn geweest. Bij zijn vorige club Telstar ging hij ook al niet te lekker weg. Erg jammer dit en zo dom.
 
Master D
 
20
22 april 2019 om 19:46
Niveautje hoor. Als je dit als club al niet meer kan hebben. Alleen maar omdat meneer niet wilt bijtekenen en gaat vertrekken loopt de club nu moeilijk lopen doen. Maar goed nu weten we ook hoe ze in Venlo om gaan met spelers die 4 jaar alles voor de club gegeven hebben en nooit hebben lopen klagen. Bij de eerste klacht ben je meteen de pineut.
 
HijNiet!
 
5
22 april 2019 om 19:51
En dan wordt Steijn in de media telkens naar voren geschoven als nieuw aanstormend trainerstalent. Wat ben ik blij dat hij niet naar Feyenoord gaat, een trainer die zo kleinzerig is gaat het nergens maken.
 
RamonDore
 
4
22 april 2019 om 23:20
Misschien en heel aannemelijk is het dat Steijn de opdracht heeft gekregen vanuit dat bestuur om wat druk op de ketel te zetten!
 
Nijogeth
 
2
22 april 2019 om 20:29
Dan past de nuance wel dat Seuntjens eigenlijk liever bij VVV wilde blijven, maar ook een beetje zekerheid wilde en een langer contract dan een jaar wilde tekenen.
 
EA Guingamp
 
21
22 april 2019 om 19:46
Deze man heeft echt last van grootheidswaanzin. Is volgens mij met afstand de traagste speler van de eredivisie. Ik schrok er zelfs van dat hij 'nog maar 30 blijkt te zijn'
 
HarryLoenst
 
26
22 april 2019 om 19:49
Hoe langzaam ie ook is, hij loopt wel het snot voor zn ogen. Als wij er daar 11 van hadden gehad stonden we niet troosteloos onderaan.
 
HijNiet!
 
5
22 april 2019 om 19:50
Lijkt me eerder een teken van onzekerheid bij de trainer dan een van gebrek aan 'saamhorigheid en respect' bij de speler. Kom op zeg, de man heeft recht op zijn mening en beschadigt er echt helemaal niemand mee als hij die op deze manier uit. Als Steijn ooit een stap hogerop wil, moet hij eerst een dikkere huid kweken.
 
yannac
 
3
22 april 2019 om 20:19
Triest, ken geen voetballer in de eredivisie met zoveel relativerend vermogen en zelfkritiek. Raar spelletje
 
leeuw1975
 
11
22 april 2019 om 21:17
dan hebben jullie zeker niet na de vorige wedstrijd zijn uitspraken gezien. sorry hoor maar zeggen dat het slecht team is al weken en toen hij erin kwam dat het beter ging. je zet je team niet voor lul voor de camera. respectloze gozer. terecht weg ermee
 
SocioFan1
 
7
22 april 2019 om 21:40
Tsja hebben dit soort jongens wel vaker last van, zo laatst ook Clasie en voorheen Kramer, Veldwijk etc. Zeer egoistisch en vraag me af of het wat met hun afkomst te maken heeft. Het is wel apart dat het vaak gebeurd bij dit soort jongens. Het is gewoon zeer fout en onprofessioneel gedrag. Totaal geen enkel team inspiratie.
 
Schwarz
 
1
23 april 2019 om 00:40
Wat voor 'soort' jongens precies?
 
jeron
 
2
22 april 2019 om 22:38
Kerel, kom maar naar Emmen!! Verwacht dat Jansen na dit seizoen ergens lekker gaat cashen... Hebben we direct een culttype terug
 
mats49
 
0
23 april 2019 om 00:13
Ik zie het nog gebeuren ook.