'We verloren van slechtste gastland in de geschiedenis van het WK'
Maandag, 2 juli 2018 om 11:33

Spanje begon ruim twee weken geleden met hoge verwachtingen aan het WK in Rusland, maar zondag kwam er in de achtste finales al een einde aan de deelname van de wereldkampioen van 2010. Gastland Rusland was na strafschoppen te sterk voor La Furia Roja, waardoor de Spanjaarden na de tegenvallende resultaten op het WK van vier jaar geleden en het EK van 2016 voor de derde keer op rij met een forse teleurstelling te maken kregen.

Andrés Iniesta kondigde vrijwel meteen na de uitschakeling zijn afscheid als international aan en de Spaanse kranten waren een dag later niet mals in hun commentaren op de ploeg van interim-bondscoach Fernando Hierro. Marca legde een fors deel van de schuld van het debacle neer bij Real Madrid, dat bondscoach Julen Lopetegui vlak voor het WK presenteerde als opvolger van Zinédine Zidane, waardoor Luis Rubiales, de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, zich genoodzaakt zag hem te ontslaan: "Florentino Pérez, Julen Lopetegui en Luis Rubiales; jullie worden allemaal vriendelijk bedankt."

Ook de spelers moeten het echter ontgelden bij de sportkrant: "Voetbal in slow-motion. Toen de penaltyserie begon was het team al uitgeblust en gebroken. Ze beschikten niet over de mentale kracht om zich op te laden voor die loterij." AS spreekt over het einde van een generatie, aangezien naast Iniesta ook onder meer Gerard Piqué en David Silva af lijken te zwaaien als international: "De harde realiteit is dat we niet gemist zullen worden op het WK. We hebben geen wedstrijd echt goed gespeeld. We hadden wel de bal, maar speelden vaak slaapverwekkend wandelvoetbal."

Wat Mundo Deportivo betreft resten er slechts tranen voor een 'gestoord WK': "Spanje verloor na strafschoppen van het slechtste gastland in de geschiedenis van het WK. Deze dramatische exit past op een manier bij dit absurde toernooi van de nationale ploeg, duizelig sinds de voorzitter van de bond, Luis Rubiales, debuteerde met het onder de guillotine leggen van het project. Hij kon het gebrek aan loyaliteit dat hij zag van de bondscoach niet accepteren, waardoor het team zijn leider 48 uur voordat het toernooi begon verloor."

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
1
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
4
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (110)

 
WesleyGemistaris
 
87
2 juli 2018 om 11:36
Lekker zuur hoor die Spanjaarden. Verliezen is ook een onderdeel van het spel. Niks klaargespeeld dus terecht eruit lijkt me zo.
 
Edo
 
8
2 juli 2018 om 14:45
Tweede keer op rij. De keer daarvoor was er iets met iniesta en een beker.
 
dd0492
 
1
2 juli 2018 om 15:40
Dit zegt wel hoe slecht de Spanjaarden zijn.. zolang het gedoe met Carolonie.. Madrid.. Real.. Barca etc etc.. blijft het een puinhoop.. ook missen ze echte aanvallers.. de Fernando Torres.. David Villa.. Middenveld met een fitte Xavi en jongere Iniesta.. het is niet super.. en het liept voor geen meter.. geen snelheid op de vleugels..
 
Prosoccr47
 
75
2 juli 2018 om 11:37
Niet verwacht dat Spanje zou verliezen. Heb echt 120 minuten alleen maar nutteloze tiki taka gezien rond de middenstip, maar voorin durfde ze niet eens op goal te schieten. Rusland stelde ook weinig voor maar toch knap dat ze de kwartfinale halen met dit beperkte elftal.
 
decorner
 
52
2 juli 2018 om 11:38
Hand in eigen boezem steken, het was één grote klucht vlak voor de start van het Wk. En slechtste gastland....heel zure reactie wat mij betreft, Spanje heeft dit zelf over zich afgeroepen.
 
Lemet
 
122
2 juli 2018 om 11:38
Zuid Afrika?
 
-Riciotto-
 
67
2 juli 2018 om 12:06
Wat te denken van Qatar over 4 jaar en Canada over 8... zuid Afrika vindt ik ook minder dan Rusland.
 
Samcro
 
13
2 juli 2018 om 13:07
Die zullen waarschijnlijk slechter zijn dan Rusland idd, maar dat is nu helemaal nog niet aan de orde.
 
Boris19
 
6
2 juli 2018 om 14:02
Ik ben benieuwd of Noord- Midden-Amerika dan wat kwalificatietickets moet inleveren. Met Canada, VS en Mexico hebben ze er dan al drie door.
 
desire
 
1
2 juli 2018 om 14:42
Het WK van 2026 zal dan voor het eerst met 48 team gespeeld gaan worden. Kortom, het deelnemersveld zal uitgebreid worden met 16 teams. In verhouding zullen ze wellicht wat minder tickets erbij krijgen dan de overige continenten.
 
theEDGE
 
5
2 juli 2018 om 13:46
Heeft Spanje daar dan van verloren op dat Wk? Volgens mij niet en daar gaat het artikel dus over.
 
Edo
 
5
2 juli 2018 om 14:48
Welke het ook is, ik vind het volstrekt onnodig en ontzetten onbehouwen om het verlies van Spanje te koppelen aan kwalificaties over het gastland. Misschien doen ze dit om aan te geven hoe slecht de wedstrijd van Spanje wel niet was. Maar in een moeite door beledig je het gastland. Dat past niet als je gewoon de verliezer bent die het aan zichzelf te danken heeft. Ik ben geen Rusland-fan en ze komen er heus wel overheen, maar Spanje toont zich een buitengewoon slecht verliezer zo.
 
fcoldambt
 
39
2 juli 2018 om 11:38
Spanje heeft van zichzelf verloren. Als je maar steeds tikkie breed tikkie terug doet en de bal niet naar de spits speelt maak je ook geen goal. En het gedoe met de bondscoach heeft ook geen goed gedaan.
 
baronvandedem
 
3
2 juli 2018 om 12:58
Het zelfde probleem hadden de Spaanse vrouwen tijdens het EK in Nederland. Dat moedeloos rondtikken van de bal is niet leuk om naar te kijken en wint ook geen wedstrijden. Ze moeten iets nieuws verzinnen daar.
 
real8madrid
 
61
2 juli 2018 om 11:39
Wat een aanstellerij. Zuid Afrika 8 jaar geleden zet ik nog wel een trapje of 4 lager. Rusland is zo slecht echt niet. Spanje hoort natuurlijk veel beter te zijn maar goed
 
Constant kante
 
31
2 juli 2018 om 12:08
Precies, Zuid Afrika en Japan (2002) waren nog slechter! Maar dat Risland 'zo slecht nog niet' zou zijn, daar ben ik het falikant mee oneens. Ze zijn wél slecht. Eigenlijk, zonder Zagoev, een team met alleen maar dravers en lopers. Nauwelijks tot geen technisch vernuft. En dat ze die eerste twee potten wonnen, van Saudi Arabië en Egypte, dat zegt mij echt helemaal niks. Dat ze door Uruguay al van het veld gepoetst zijn zegt veel meer en in wezen heeft Rusland gisteren gewoon gedaan wat Iran en Ijsland óók doen, gewoon drie bussen parkeren en dan maar tegenhouden. Tuurlijk heeft dan zelfs Spanje het lastig. Maar om nu de suggestie te wekken dat Rusland wel een leuk team zou hebben of zoiets, dat gaat mij echt te ver. Ik vind het vreselijk dat landen als Zweden en Rusland doorgaan en de voetballanden als Duitsland, Argentinië en Spanje naar huis zijn. Overigens, aangezien Rusland nu verder komt in het toernooi, ik ben nog steeds benieuwd naar de statistieken van die Russen op het loopfront. Iedere keer weer als ik ze zie, dan kan ik me er niet aan onttrekken dat die Russen echt enorm veel kilometers lopen. Ongezond veel ook. Uiteraard heb ik geen enkel bewijs, maar het zou mij verbazen als die ploeg niet op de een of andere manier, op persoonlijk bevel van VVP natuurlijk, aan doping is blootgesteld. Zoals eerder al op massale schaal is gebeurd met Russische atleten bij diverse Olympische Spelen. We zullen dat in de toekomst wel te weten komen hoe dat zat.
 
jefe24
 
39
2 juli 2018 om 12:26
Wat een ontzettend zure reactie is dit zeg. Puur op basis omdat ze in jouw ogen teveel lopen. Wauw... En je reactie dat je liever landen ziet doorgaan die wel willen voetballen. Dan noem je net de drie landen op die echt dodelijk saai voetbal speelden dit wk en er meer dan terecht uitvlogen.
 
Koni078
 
31
2 juli 2018 om 12:28
Dat je de spelers slecht vindt kan ik nog in komen, maar toch is het jammer dat je nu weer dat dopingverhaal als link legt, want volgens mij heb je niet gezien hoe kapot de spelers waren. Je kunt je beter afvragen waarom Spanje maar 1 plan had die totaal niet werkte.
 
peet34
 
20
2 juli 2018 om 12:30
Altijd leuk om te lezen op de maandag, eigen conclusies trekken op basis van lucht. En idd zou nooit kunnen dat Rusland van Spanje wint, dus Putin heeft even de opdracht voor het WK gegeven om de spelers vol te stoppen met dope. Man man man wat zijn er toch trieste sneue mensen in Nederland zeg...
 
PerPSV
 
1
2 juli 2018 om 12:51
Nouja, technisch gezien zijn ze beter dan alle teams die nu al zijn afgevallen. Dat jij het voetbal niet mooi vind, wil niet zeggen dat het slecht is. Tuurlijk wil niemand, inclusief ik, dit team zien spelen tegen een Zweden of zelfs het Kroatië van gisteren, omdat er dan waarschijnlijk niets gebeurt die wedstrijd. Zolang ze blijven winnen, blijven ze echter simpelweg een betere ploeg. Nu hoop ik heel erg dat het niet zo is, maar ik heb ook asn doping gedacht. Als je zag hoe kapot de Spanje spelers waren in de verlinging... Allemaal rekken en strekken, terwijl één van die russen zo nog een 30m sprint uit de mouw toverde. Hoop dus dat het geen doping was en gewoon enorme fitheid, maar ook bij mij is het door m'n hoofd gegaan...
 
Constant kante
 
4
2 juli 2018 om 13:02
feje24 "en je reactie dat je liever landen ziet doorgaan die wel willen voetballen." Ja? Jij vindt dat er iets mis is met mijn mening? Ik niet. Meningen verschillen. En dat mijn reactie 'zuur' zou zijn, is voor jouw rekening verder. Ik mag als ik dat wil natuurlijk gewoon geen fan zijn van het huidige Russische voetbal, toch? Dit is niet het Rusland van grote spelers als Oleg Blochin, David Kipiani, Dassaev, Baltasja, Belanov, Protasov, Michailitsjenko. Zie jij hier ook maar één leuke voetballer tussen, op die bonk in de spits na dan misschien? Ik niet. Ik zie veel dravers en lopers. En begrijp me goed, van mij mogen ze vijf bussen parkeren tegen Spanje natuurlijk, Spanje moet de gaten maar zien te vinden. Daarin hebben ze gefaald, dus Rusland, terecht, door. Maar ik mag dat toch niet leuk vinden en daar wat over zeggen toch? Snap je reactie wat dat betreft niet.
 
Constant kante
 
7
2 juli 2018 om 13:07
peet34 Sure, herhaal gewoon gerust wat ze in 2014 zeiden na Sotchi, en die onwaarschijnlijke medaillereeks die de Russen daar haalden. 'oh oh, wat zijn die mensen die dat apart vonden sneu zeg!' Ondertussen hebben de criticasters gelijk en zijn nagenoeg álle Russische atleten wereldwijd geschorst, of had je dat gemist beste Peet? Verder, dat de Russische atleten zijn onderworpen aan een ingenieus dopingschandaal, inclusief de medeweerking van leden van de geheime diensten en dat het bevel daarvoor direct van VVP kwam, dat is geen suggestie, dat staat gewoon al een tijdje vast beste kerel. En als je leest zeg ik dat ik niks kan bewijzen. Maar doe nou niet zo naief dat je hier de suggestie gaat wekken dat dit niet zou kunnen. Ga je eens verdiepen in de materie, stel ik voor. Kom je daarna nog eens terug.
 
Constant kante
 
3
2 juli 2018 om 13:09
Koni078 "dat je de spelers slecht vindt kan ik nog in komen, maar toch is het jammer dat je nu weer dat dopingverhaal als link legt," Jammer? Hoezo jammer? Jij, een stuk belezener dan de gemiddelde onnozele hals die hier maar wat roept, bent namelijk wél bekend met de feiten rondom de dopingschandalen die op personlijk bevel van VVP zijn doorgevoerd toch? Leg mij dan maar eens uit hoe raar mijn suggestie dan wel niet is. Het is niet zo dat dit niet eerder voorkwam toch, ik neem aan dat je dat ruiterlijk toe kunt geven hier? Heb jij de statistieken bekeken van het aantal afgelegde kilometers Koni?
 
Constant kante
 
2
2 juli 2018 om 13:11
Perpsv "nouja, technisch gezien zijn ze beter dan alle teams die nu al zijn afgevallen." Rusland technisch beter dan Duitsland, Portugal, Spanje, Argentinië? Voetbaltechnisch bedoel je? Ja echt? Okay, maar dan ga ik verder in het geheel geen discussie meer met je aan. Sorry hoor, met alle respect en zo, maar dan houdt het voor mij wel op verder.
 
Koni078
 
7
2 juli 2018 om 13:19
Hoezo jammer? Omdat het totaal niets met het voetbal te maken heeft en je daar dus totaal geen bewijs van kan hebben? Als je zo graag antwoord wil moet je het misschien maar aan Guus Hiddink gaan vragen, want die heeft de trainingen bezocht.
 
Constant kante
 
1
2 juli 2018 om 14:34
Koni078 Sure, of aan al die Russische atleten die, vanwege dopinggebruik, aan ongeveer geen enkel internationaal event meer deel kunnen nemen. Je kunt hier wel dat semi verontwaardigde RT News toontje aanslaan, maar als jij ontkent dat er in Rusland sprake was van een Staatsgestuurd dopingprogramma, op persoonlijk bevel vanuit het Kremlin, dan leef je in een andere wereld dan die van de feiten. Iedereen weet hoe omvangrijk, diepgegrond en geïnstitutionaliseerd dat doping programma was. En tenzij je dat erkent zie ik niet in dat ik hier nog verder een discussie voer met iemand die, op zijn minst, zou kunnen inzien dat mijn suggestie op zijn minst plausibel is, en zeker niet uit te sluiten, maar die kiest voor de weg van het wegkijken en je kop in het zand steken. En over je vraag over 'bewijs', er was in 2014 ook nog geen bewijs van het massale dopinggebruik van Russische atleten. Nu wél. Dus waar héb jij het over? Los daarvan, als jij omgaat met bewijzen zoals het Kremlin dat doet met de bewijzen van de Russische (directe en rechtstreeks) betrokkenheid bij het neerhalen van Mh17, dan heeft het weinig zin om jou bewijzen voor te leggen. Dan ontken je waarschijnlijk verder álles.
 
Pyramiden
 
4
2 juli 2018 om 14:47
Ze hebben toch best wel wat spelers met technisch vernuft? Golovin, Cherychev, Mario Fernandes, Smolov, broertjes Miranchuk en Kuzayev zijn allemaal geen koekenbakkers die van hun fysiek moeten hebben.
 
Koni078
 
9
2 juli 2018 om 14:51
Leuk verhaal maar je gaat in feite gewoon door met dingen aan halen die totaal niets met het voetbal te maken heeft. En om je verhaal een sterk einde te geven, moet natuurlijk het mh17 verhaal erbij betrokken worden, want het gaat in Rusland er natuurlijk net zoals in Noord Korea aan toe, toch? Dat is toch wat de westerse media je wilt vertellen? ??
 
Constant kante
 
0
2 juli 2018 om 15:06
Koni078 "want het gaat in Rusland er natuurlijk net zoals in Noord Korea aan toe, toch?" Ik zeg dat niet, dus waar heb je het over? Maar inderdaad, vooral met je fake news en je Kremlin propaganda blijven komen! Tuurlijk, Comical Ali! Get used to it dat ik, omdat ik het niet eens ben met jou, niet naar een werkkamp in Siberie wordt gestuurd omdat ik een provocateur ben. Ben blij dat jij jouw afwijkende en volstrekt labiele meninkjes hier in Nederland zomaar vrij en zonder censuur mag verkondigen zeg, en dat je niet opgesloten, vermoord of vergiftigd wordt! Anyway, ik vind Rusland een bijzonder matig elftal, zonder spelers waar ik voor naar een stadion kom, behalve Zagoev, maar die is geblesseerd en vind dat Rusland een team heeft dat vooral veel rent en bijna niet voetbalt. En als mijn mening jou niet bevalt, vette pech voor de kaboutertjes!
 
Koni078
 
6
2 juli 2018 om 15:26
Door mh17 in je verhaal te betrekken heb je al voldoende gezegd en daar ga je nu nogmaals vrolijk op door. Zeker nog nooit in Rusland geweest? En heeft Dzagoev zelf gezegd dat Rusland bijna niet voetbalt? Merkwaardig dat hij het publiek heeft opgezweept dan...
 
Fanat1k
 
7
2 juli 2018 om 15:48
Oh God daar is daar eeuwige gejank over MH17 weer. Jammer dat je niet hoort hoeveel van die “dopingzondaars” ten onrechte zijn beschuldigd en die allemaal het tegendeel konden bewijzen. Persoonlijk bevel van VVP? Nee... clownesker dan dit wordt het niet vandaag op voetbalzone.
 
Constant kante
 
0
3 juli 2018 om 10:14
"want het gaat in Rusland er natuurlijk net zoals in Noord Korea aan toe, toch?" Dat klopt ja. In Noord Korea worden mensen die zeggen wat ze denken opgesloten in werkkampen. In Rusland worden mensen die gebruk maken van hun recht op een vrije meningsuiting (en dus dingen zeggen die VVP niet bevallen) opgesloten in werkkampen. Daarvan zei jij zelf laatst "ja dat klopt, provocateurs horen in kampen thuis!" Remember? Kom hier dan niet aankakken met jankverhalen als 'ja jij denkt zeker dat het in Rusland Noord Korea is'? Je geeft het zélf nota bene toe..... Hoe dan ook, ik mag hier, dus, suggerreren dat ik het vermoeden heb dat De Russische voetbalploeg, zoals de Russische atleten, onder bevel van Poetin persoonlijk, doping gebruikt hebben. Of jij dat leuk vindt, of niet. Zo simpel zijn die dingen. Dát is inderdaad één van de verschillen tussen Rusland en hier in Nederland. Wen er maar aan.
 
Constant kante
 
0
3 juli 2018 om 10:18
Fanatik Yep, persoonlijk bevel. Dat is geen suggestie, dat zijn feiten. Staat gewoon vast. Blote ontkenningen hebben nog nooit een debat gewonnen. Dat weten zelfs clowns.
 
Koni078
 
1
3 juli 2018 om 11:26
Je doelt op het pussy riot verhaal waar dames in een ontbloot bovenlijf rondrennen bij een orthodoxe kerkdienst? Triest van je dat je mijn woorden dan ook nog eens verdraaid, want jij weet dondersgoed dat ik dat niet op die manier heb verwoord. Erg westers van je Constant. Blijf jij maar lekker alle haatverhalen over Rusland geloven en dan genieten wij verder van het voetbalfeest met participanten die hun mening over Rusland hebben aangepast nu ze het land zelf hebben bezocht. ??
 
Constant kante
 
0
3 juli 2018 om 11:38
"erg westers van je Constant." Ja, hahaha, sure, want daar staat 'het Westen' wel bekend om. Dat ze 'woorden verdraaien'... . Nou nee, hoor. Jij verdedigde hier het opsluiten in werkkampen van mensen die hun vrije mening geuit hebben. Tegen Poetin. Jij zei daarop letterlijk: "er zijn plekken waar je protesten kunt houden, maar dat doe je niet door halfnaakt rond te rennen in een orthodoxe kerk waar er een dienst bezig was. Dan ben je overduidelijk aan het provoceren." Dus: provocatie, althans wat jij 'provocatie noemt' mag niet. En dus opsluiten in werkkamppen! Dus: 1. Wat verdraai ik hier? 2. Sowieso, de provocatie is nu juist één van de onderdelen van een vrije meningsuiting. Zoals Van Gogh de Islamieten provoceerde, zoals Denk reactionairen provoceren en Wilders dat doet door islamieten geitenneukers te noemen. Zijn Van Gogh, Wilders en die sukkels van Denk al in strafkampen gegooid? Neen! Hier doen we aan vrije meningsuiting. In Noord Korea doen ze dat niet nee. En in Rusland, zoals jij beaamt, ook niet. Leg mij maar eens uit dan warom ze in Rusland niet aan een vrije meningsuiting doen en waarom ze dus niet op Noord Korea lijken. Ik zie je uitleg wel tegemoet.
 
Koni078
 
1
3 juli 2018 om 11:56
Je wilt wel erg graag de onderzoeksjournalist uithangen merk ik. Dat jij je voorbeelden als vrijheid van meningsuiting ziet zegt voor mij al genoeg want islamieten geitenneukers noemen is eigenlijk gewoon een belediging en geen mening. De Russen hebben gewoon het recht om hun meningen te uiten en er zijn meerdere oppositiekanalen op de televisie en ja, ook kanalen die niet gefinancieerd zijn door de staat, maar dat wist je kennelijk al als onderzoeksjournalist, niet waar?
 
Constant kante
 
0
3 juli 2018 om 12:22
Dit wordt mijn laatste reactie. Ik merk dat je steeds bewust niet ingaat op de dingen die ik aan de orde stel. Je gaat er niet meer op in waar ik jouw woorden (en het waren echt jouw woorden) dan verdraaid heb. Dat zegt al veel. Verder vroeg ik je om een uitleg waarom ze in Rusland tegen de vrije meninguiting zijn. Geen uitleg! Ik snap dat wel, er is natuurlijk ook niet uit te leggen wat niet uitlegbaar is. Je bent namelijk voor een Rechtstaat, zoals hier in Nederland, of je bent voor een vorm van dictatuur, zoals in Noord Korea en in Rusland. Jij bent voor een vorm van dictatuur. Erken dat gewoon! Dan hoef je ook niet zo krampachtig in een stuip te schieten als je een spiegel wordt voorgehouden. Dus als je niet de moeite neemt om in te gaan op de concrete punten en een debat daarover te voeren dan houdt je de monologen maar zonder mij. Ik merk alleen nog op dat met Navalny (monddood gemaakt, gevangenis in gegooid), Nemtsov (dood gemaakt), Kasjanov, Oedaltsov (huisarrest), Chodorovski, er dus allemaal mensen bestaan die ontzettend veel spreektijd kregen en 'gewoon het recht heben om hun meningen te uiten', ........ Maar ja, dat zijn zeker ook allemaal 'provocataeurs, of niet Koni dat ze vervolgens allemaal in de cel, of dood, zijn geeindigd? "de Russen hebben gewoon het recht om hun meningen te uiten en er zijn meerdere oppositiekanalen op de televisie" Yeah right! En Donald Trump is eigenlijk ook gewoon een hele lieve man die eigenlijk dol is op zwarten en andere minderheden. Dat hoor ik namelijk altijd als ik RT kijk..... Maar goed, kennelijk ben ik geindoctrineerd door de 'westerse media' Welke dan?' en zou ik wat vaker naar het door het Kremlin gesponsorde Russissche media moeten luisteren. Welterusten. Ik ga straks lekker slapen, wetende dat ik hier in Nederland kan zeggen wat ik wil en om die reden niet naar een strafkamp hoeft zoals in Noord Korea. En in Rusland. Want als je niet snapt dat de belediging (ook van moslims), de provocatie en de burgerschrik die taboes doorbreekt juist essentiële van een gezonde democratische Rechtstsaat zijn, samen met een onafhankelijke pers, dan hebben ze in Rusland nog een fiks aantal generaties nodig om na 80 jaar Communisme de omslag te maken naar Dictatuur naar democratie. En in jouw bijdragen wordt dat bijzonder pijnlijk duidelijk. De groeten.
 
Koni078
 
1
3 juli 2018 om 12:57
Gelukkig doe jij niet precies hetzelfde als wat je mij verwijt, en ga je vrolijk door met je moralistische gezever. Wees jij maar inderdaad blij dat je hier de westerse media mag napapegaaien en mensen mag beledigen onder het mom van vrijheid van meningsuiting. Je denkt het beter te weten maar bent nog nooit in Rusland zelf geweest. Dan valt er voor mij niet zoveel uit te leggen.
 
PerPSV
 
2
2 juli 2018 om 12:43
Ik ben eerlijk gezegd zelfs benieuwd hoe het Brazilië van vier jaar geleden had gepresteerd tegen dit Rusland...
 
levski1
 
2
2 juli 2018 om 14:27
Hé zie je dat, de media die naar Perez en Lopetegui wijzen, wie had dat gedacht?!
 
Patroo
 
20
2 juli 2018 om 11:40
Zijn ze Zuid-Korea in 2002 vergeten? Daar verloren ze zelf nota bene van. Onze Guusje had een ok team gebouwd, maar ZK had tegen in Italië in de 1/8e finale al eruit moeten liggen. Die scheids was alleen zo corrupt als de pest.
 
Lacazette
 
4
2 juli 2018 om 11:42
Zuid afrika lijkt mij toch wel wat slechter, maar rusland is een goede 2e. Ik heb het wk van 2002 niet gezien, maar zuid korea en japan kijkt me ook van het niveau van deze 2 landen.
 
Millonario
 
8
2 juli 2018 om 12:05
Japen en Zuid-Korea waren toen een genot om naar te kijken. Zuid-Korea deed het knap (weliswaar met hulp van de scheids) en speelde zelfs de kleine finale. Japan had een paar leuke spelers en kon ook ver geraken maar had pech tegen een sterk Turkije. Dit Rusland is een gedrocht, onwaardig. Geen enkele speler die mij kan bekoren. Zuid-Afrika was ook hopeloos slecht, maar de VS in 94' was echt het toppunt.
 
alkatorian
 
5
2 juli 2018 om 12:13
Ik moet zeggen dat ik die rechtsback (mario Fernandes) echt een uitstekende speler vind, hoewel hij naar mijn mening natuurlijk helemaal niet voor Rusland zou mogen uitkomen. Overal lopen tegenwoordig wel Brazilianen rond. Costa en Rodrigo, Pepe, Fernandes dus, Marlos bij Oekraine, wij hadden Douglas bijna.
 
AlexDelPiero10
 
7
2 juli 2018 om 12:20
Geen enkele speler? Dzagoev? Golovin? Mario Fernandes? Akinfeev? Toch niet de minste.
 
Koni078
 
6
2 juli 2018 om 12:34
Denis Cheryshev is ook wel een aardige speler die het in Spanje degelijk doet.
 
Millonario
 
0
2 juli 2018 om 14:34
De keeper heeft zijn bijdrage geleverd. Ik heb Dzagoev gisteren niet gezien, daar doel ik op. Vind ook niemand echt bijzonder goed, des te meer knap dat ze door zijn he. En neen, geen enkele speler kan me bekoren die gisteren gespeeld heeft. De keeper is uiteindelijk de man van de match en haalt zijn gram na de flater twee jaar terug.
 
Koni078
 
2
2 juli 2018 om 15:06
Dzagoev kwam ook net terug van een blessure die hij opliep tegen Saudi Arabie. Om dan meteen in te zetten in een duel als deze zou onverantwoord zijn. Ik denk dat je andere spelers flink te kort doet met je conclusie, want in de poulefases hebben ze geprobeerd te voetballen en vielen met name Golovin, Cheryshev en Dzyuba op. Tegen Spanje was duidelijk dat ze op iedere positie betere spelers hebben en werd dus voor een andere aanpak gekozen die succesvol uitgepakt heeft. Ik heb de hoop dat ze tegen Kroatië weer gaan proberen te voetballen.
 
Floyd A.
 
1
2 juli 2018 om 15:14
Wat een onzin. Dan zou de helft van de spelers van het Nederlands elftal ook niet voor nederland uit mogen komen.
 
Mackolik
 
14
2 juli 2018 om 11:54
Ik denk dat de Spanjaarden geen rekening hadden gehouden met een scenario waarbij verliezen ook een optie was. Dit blijkt ook uit de onsportieve reacties die ze geven. Gezien het feit dat de grote landen niet domineren ruiken de kleinere landen hun kansen. Dit laatste is dan ook volkomen terecht. Ik denk dat de underdogs hun kansen moeten grijpen. Als er een toernooi is, waarbij er een land dat geen topfavoriet kampioen kan worden dan is het deze wel. Buiten Frankrijk is iedereen al een underdog in mijn ogen. Mocht België of Engeland als wereldkampioen worden dan is het al een wereldprestatie.
 
SharifMhend
 
3
2 juli 2018 om 11:55
Ze hadden een geluk bij de groepfase ze hadden toen al eruit kunnen liggen
 
MarkieVarkie1
 
17
2 juli 2018 om 11:58
Mwah, Rusland 6 punten in de poule. Spanje 5. Konden niet winnen van Portugal en Marokko, en met veel mazzel van Iran gewonnen. Terwijl Rusland overtuigend won van Saudi-Arabie en Egypte. Zou eerder naar je eigen functioneren kijken.
 
-Riciotto-
 
20
2 juli 2018 om 12:09
Portugal/Marokko of Saudi-Arabië/Egypte zit ook wel klasse verschil tussen. Spanje is wel een echt slechte verliezers
 
MarkieVarkie1
 
9
2 juli 2018 om 12:37
Ik zie weinig verschil in kwaliteit tussen Uruguay/Egypte/Saudi en Portugal/Iran/Marokko
 
Freeza
 
5
2 juli 2018 om 12:58
@markievarkie1 Marokko is gewoon veel beter dan Egypte en Saudi en zou denk ik ook niet verliezen van Uruguay. Portugal idem ditto
 
wisselspeler12
 
4
2 juli 2018 om 12:00
Ze hebben geen fatsoenlijke kans gecreëerd in die 120 minuten. Balletjes terug en breed gespeeld, mooi record hebben ze te pakken, meer dan 1100 passes in 120 minuten voetbal, maar ze hebben er geen splijtende steekbal door de verdediging gespeeld. Ik vond ze op Isco na ook maar een matige indruk maken, het moest van hem komen. David Silva nergens te bekennen dit toernooi, terwijl ik denk dat hij ook zeker een aandeel moest hebben in het aanvalsspel van dit Spanje. En stel dat ze een ronde verder kwamen, dan waren ze nog geen wereldkampioen geworden denk ik.
 
Horwi
 
3
2 juli 2018 om 12:37
Niet dat ik iemand goed vond spelen gister, maar Isco was juist de slechtste man op het veld. Haalde steeds het tempo uit de aanval door maar ergens heen te dribbelen. Kon meerdere keren een pass geven op Costa of Silva die helemaal vrij stonden, maar probeerde dan iets volstrekt idioots. Wat heb ik me geërgerd aan die knul. Zelfs zijn teamgenoten gooiden hun armen steeds de lucht in, in de trend van “wat doe je nou allemaal man”. Isco: alles, of zoals vandaag, niets.
 
Horwi
 
0
2 juli 2018 om 12:37
Niet dat ik iemand goed vond spelen gister, maar Isco was juist de slechtste man op het veld. Haalde steeds het tempo uit de aanval door maar ergens heen te dribbelen. Kon meerdere keren een pass geven op Costa of Silva die helemaal vrij stonden, maar probeerde dan iets volstrekt idioots. Wat heb ik me geërgerd aan die knul. Zelfs zijn teamgenoten gooiden hun armen steeds de lucht in, in de trend van “wat doe je nou allemaal man”. Isco: alles, of zoals vandaag, niets.
 
real8madrid
 
0
2 juli 2018 om 12:55
en toch de enige die iets probeerde bij Spanje. Vind het ook overdreven om te stellen dat hij nooit voor een steekpass koos, hij was de enige die Costa af en toe wist te bereiken. De beste kans in de hele tweede helft kwam er na een goede loopactie van Costa die naar links uitweek en perfect werd aangespeeld door Isco en vervolgens de bal voor doel probeerde te krijgen. In de verlenging was hij dan weer gewoon slecht maar toen zat hij er ook overduidelijk door. In de reguliere 90 minuten was hij gewoon de beste Spanjaard. Niet dat dat veel wil zeggen
 
Mr.Eko
 
9
2 juli 2018 om 12:03
Spanje stelt al sinds 2014 teleur, ik snap dan ook niet waarom veel mensen nog zo'n hoge pet van ze op hebben.
 
sniewaar
 
2
2 juli 2018 om 12:06
Lekker praten in absolute termen weer. Alles om de koppen extra sensationeel te maken. Ik kan me wel slechtere gastlanden bedenken dan Rusland.
 
GShumway
 
7
2 juli 2018 om 12:07
Zure verliezers. Ik dacht werkelijk waar dat de eerste pingel van Spanje breed gelegd zou worden!! Ook de Spaanse competitie wordt gedragen door toppers uit het buitenland. En dat merk je dus op een WK.
 
real8madrid
 
6
2 juli 2018 om 12:59
Wat zeg jij nou weer? Dat riedeltje gaat net op voor nagenoeg elke topcompetitie buiten de Spaanse. Als je kijkt naar het aantal Spaanse toppers bij Barcelona, Real Madrid, Atleti, Villarreal etc dan is dat een immens verschil met de situatie bij Engelse en Italiaanse clubs bijvoorbeeld.
 
wanny
 
2
2 juli 2018 om 12:14
Waardeloze wedstrijden gisteren. Doen veel te veel landen mee aan dit WK in deze opzet. Wellicht zou je nog beter af zijn als je nu weer een poulefase had gekregen. Zodat je niet op penalty's kan gokken.
 
Sirius
 
3
2 juli 2018 om 12:17
Het zijn juist de toplanden die echt enorm teleurstellen. Ze voetballen om niet te verliezen in plaats van om te winnen en dan is een verrassing snel gemaakt. Het is niet alleen heel makkelijk te verdedigen, maar je geeft de tegenstander ook de mogelijkheid om zelf kansen te creeeren. Spanje hoort normaal gesproken over Rusland te denderen. Het feit dat dat niet is gebeurd, zegt eigenlijk alles over de Spaanse ploeg. Dan heb ik veel meer respect voor de Duitsers die in ieder geval elke wedstrijd vol voor de overwinning gingen.
 
RuudGeels
 
17
2 juli 2018 om 12:26
Spanje: Het land dat nooit wat presteert op WK's maar zich wel in één lucky run met 4 keer een 1-0 naar een wereldtitel sneakt. Voetbal kan soms onrechtvaardig zijn, zeker voor een Nederlander.
 
AlexDelPiero10
 
6
2 juli 2018 om 12:27
Hierro heeft ook enorme flaters begaan, je gaat met een combinerend middenveld met weinig diepgang spelen met een spits die niets doet dan diepgang zoeken en matig is in de combinatie... waar zit de logica? Aspas en Rodrigo kwamen in en ze kregen plots wel kansen, omdat die twee veel meer lijken op David Villa ( enkele klasses minder natuurlijk), dat zijn twee jongens die wel goed kunnen kaatsen en zelf ook een actie kunnen maken ( die dribbel van Rodrigo is nu al de actie van het WK ) en dat zag je meteen. Er kwam eindelijk wat diepgang en dus kansen. Hierro heeft met de foute spelers in de foute formatie gespeeld, de tactiek was des Spanje, maar de uitvoering met de foute spits was dodelijk.
 
Koni078
 
2
2 juli 2018 om 12:50
Heb je gezien hoe Golovin in de tweede helft van de verlening(?) een sprint trok naar zijn eigen helft om een counter van de frisse Rodrigo af stoppen? Juventus moet echt gaan opschieten man, want voorlopig zie ik hem liever daar dan bij het Chelsea onder Conte.
 
AlexDelPiero10
 
0
2 juli 2018 om 19:11
Dat heb ik zeer zeker gezien haha, hij liep Rodrigo er gewoon los af, en Rodrigo is een snelle spits, ik wist niet wat ik zag en dat zo laat in de wedstrijd! Ik weet het, maar er stokt wat want anders was dit al wel rond geweest en ik ben bang dat Juve hem echt gaat verliezen nu.
 
Constant kante
 
0
3 juli 2018 om 10:23
"heb je gezien hoe Golovin in de tweede helft van de verlening(?) een sprint trok naar zijn eigen helft om een counter van de frisse Rodrigo af stoppen?" Nou en óf ik dat gezien heb. Sterker, ik heb wel meer Russen gezien die, aan het einde van de wedstrijd én in de verlenging, enorm vaak van dat soort sprintjes maakten. Ik heb daar wel mijn gedachtes bij ja. Maar wel geestig en heel opvallend dat je dat, in deze discussie over de Spaanse tactiek, opeens gaat stellen terwijl je hierboven tegen mij nog zei: " jammer dat je nu weer dat dopingverhaal als link legt, want volgens mij heb je niet gezien hoe kapot de spelers waren." Dus de spelers waren, zeg jij, wel kapot, maar sprintjes trekken konden ze nog wel, zoals Golovin. Man wat spreek jij jezelf tegen.
 
Koni078
 
0
3 juli 2018 om 11:28
Wat heeft dit dan met doping te maken, meneer de inspecteur? Duidelijk dat je de speler in kwestie totaal niet kent en maar wat wilt roepen.
 
 
14
2 juli 2018 om 12:28
De Cruijff penalty was een idee geweest voor Spanje, dan hoeven ze tenminste niet van zover te schieten. Alles buiten het vijfmeter gebied, moeten ze passen lijkt het. Wat ben ik blij dat dit zaad team eruit ligt. Vreselijk saai om te kijken en dan die koppen van Pique en Ramos met als toetje Jordi Alba. Blegh. Ja na 8 jaar doet het nog steeds pijn.
 
RuudGeels
 
7
2 juli 2018 om 12:35
Helemaal mee eens hoor. Ik vond het Spaanse spel zelfs in hun gouden tijd al slaapverwekkend, zelfs nog voor de finale van 2010. Daarna was ik er al helemaal klaar mee natuurlijk.
 
Ivanesp
 
4
2 juli 2018 om 12:44
Tiki taka is niet meer van deze tijd. Het moet veel directer. Wat heb je aan een Costa als er geen bal diep wordt gespeeld of voorgezet wordt. Thiago ipv Koke. Hierro kom op mán... Toch wel een troost dat het nog steeds zeer doet. Maakt het voor mij weer iets minder pijnlijk.
 
RuudGeels
 
0
2 juli 2018 om 14:05
Ach jullie hebben in ieder geval je prijzen gepakt, maar je kunt niet ontkennen dat het met veel geluk gepaard is gegaan.
 
Ivanesp
 
0
3 juli 2018 om 12:42
Absoluut. En nu zal de nieuwe trainer het systeem moeten uitbreiden met directer voetbal. Weg met de Barcelona speelstijl en meer richting de Real stijl.
 
achmedn
 
1
2 juli 2018 om 12:40
Drama met coach 1 dag voor tournooi ontslaan verdiend geen schoonheidsprijs maar is niet de reden dat spanje eruit ligt. Als ze van portugal hadden verloren kan je nog zeggen dat door onrust komt maar ze waren nu als groepswinnaar en in achtste finale. De vorige coach zou echt niet heel andere spelers opstellen. In 2010 had spanje gewoon iets meer geluk door alle knock outwedstrijden met 1-0 te winnen (na tournooi met nederlaag te zijn gestart). Voor zelfde geld lagen ze er toen ook uit met penalties tegen e.g paraguay. Ik vind De Gea wel een teleurstelling. 7 schoten op doel 1 tegengehouden. 5 penalties 0 tegengehouden. Maar ook vorige coach had de Gea opgesteld en hem waarschijnlijk niet gewisseld na zwakke wedstrijd tegen portugal.
 
RuudGeels
 
3
2 juli 2018 om 12:44
2010 en 2012 waren ook enorm slechte toernooien van Spanje. Nauwelijks kansen, maar net genoeg om te winnen. In principe had Rusland gisteren 1 moment in de wedstrijd waarop ze terug kunnen komen en die pakken ze. Die momenten hadden de tegenstanders in 2010 en 2012 ook (Robben, kuch) maar die werden toen niet benut.
 
Blackhawk
 
7
2 juli 2018 om 12:41
Ben echt blij dat Spanje eruit ligt. Zeer vervelend land en het ligt altijd aan anderen. Of de scheids, of de tegenstander en de media kan het niet laten om Rusland die terecht heeft gewonnen onnodig te schofferen.
 
Angelo77
 
1
2 juli 2018 om 12:44
En toch nog van ze verloren, hoe slecht ben je zelf dan wel niet.. Natuurlijk, nu wel de Real smoes gebruiken, terwijl er voor het toernooi werd gedaan alsof het allemaal goed was. Was Spanje kampioen geworden, zouden ze het nooit meer erover hebben. Nee, jullie waren gewoon niet goed genoeg.
 
Koni078
 
4
2 juli 2018 om 12:47
Heerlijk om die Spaanse frustraties te zien. Dachten in principe al door te zijn naar de kwartfinales, maar hadden totaal geen strijdplan en hadden zelfs niet eens gescoord als Ignashevich niet zo lamlendig stond te verdedigen. En Akinfeev bleek de Casillas te zijn die ze nodig hadden tijdens de strafschoppenseries.
 
skila87
 
2
2 juli 2018 om 13:05
Spanje was een beetje Duitsland. Uitgebluste spelers zonder enig idee of creativiteit. Verwacht voor de Spanjaarden en Duitsers ook een grote generatie kloof de komende jaren zoals wij dat nu in Nederland hebben.
 
senorsam
 
1
2 juli 2018 om 13:19
Grootste verschil met het oude Spanje is dat Xavi en Iniesta in hun hoogtijdagen dwars door elke defensie combineerden en heel veel risico in hun spel legden, toen hadden we het terecht over tiki taka. Nu heb je daar Koke, Silva en Isco voor, maar Koke speelt alles op safe en Isco die dribbelt liever dan dat hij de combinatie opzoekt. Silva is de enige die het combineren in drukte beheerst, maar die werd dan ook vaak overgeslagen door Koke die het op safe speelt en Isco die met zijn hoofd omlaag voetbalt. Iniesta zou denk ik vanaf het begin een grotere impact kunnen hebben en daarnaast had je deze wedstrijd helemaal niets aan Diego Costa, je kon daar liever een van de jongere spitsen zetten die ook mee kunnen voetballen met de middenvelders. Hierro is ook gewoon bang en haalt Koke er niet af voor een aanvaller maar trekt Asensio terug.
 
achmedn
 
1
2 juli 2018 om 13:34
Is het wel een verassing/schande om tegen rusland gelijk te spelen in rusland. Als het een kwalificatie wedstrijd was zou niemand het een grote schok noemen. Na achste finale is alles beetje onvoorspelbaar en zelf als is 1 land favoriet is er nog steeds 40% kans dat hij eruit vliegt.
 
SaidEl Yasini
 
1
2 juli 2018 om 13:47
Onzin zuidkorea Zuid Afrika /Nederland /België. ...??....grapje man ....jullie zijn echt erg om meteen een ban te vragen.....maar zoals je ziet.......met bewerken kom je Door de het systeem. ..??
 
myajaxforever
 
1
2 juli 2018 om 13:49
Nederland heeft altijd op eigen toernooien er gestaan, dus dat gaat niet op wat je zegt.
 
Mr.Eko
 
2
2 juli 2018 om 13:55
Waarom nou weer Nederland? Ten eerste was dat geen WK, ten tweede was het Belgie dat faalde dus had je NL gewoon weg kunnen laten en had Nederland dat toernooi waarschijnlijk gewonnen als ze die penalties beter hadden ingeschoten. Echt weer zo'n haatreactie die helemaal nergens op slaat
 
RuudGeels
 
0
2 juli 2018 om 14:04
Nederland was toen by far het beste Europese land maar strandde inderdaad in het zicht van de haven. Van alle verknalde toernooien was Euro 2000 toch wel het meest onnodig.
 
myajaxforever
 
0
2 juli 2018 om 13:48
Haha, wat een zure reactie's van die Spanjaarden zeg...slechte gastland ooit op een WK, en dan daarvan verliezen...hoe slecht moet Spanje dan wel niet zijn geweest? Ik snap dat ze gefrustreerd zijn, maar dit gaat wel erg ver. Ik zie België zomaar wereldkampioen worden, omdat alle andere toplanden allemaal verzuimen goed te spelen. Denk dat België er het best voorstaat. Eerlijk gezegd hoop ik eigenlijk niet dat ze winnen, want dan krijgen we tot het eind der dagen wel te horen hoe goed ze zijn, en dat ze beter dan NL zijn. Wij hebben het zeker 2 x laten liggen in de finale. De laatste keer was Spanje gewoon sterker helaas.
 
Janta
 
1
2 juli 2018 om 14:09
Spanje speelde matig maar wat Rusland liet zien was 1e klas schijtbakkenvoetbal waarmee je het publiek de stadions uit jaagt. Voor mij is voetbal nog steeds een mooi kijkspel maar dat heb ik niet gezien.
 
Kayefsee
 
2
2 juli 2018 om 14:16
Spanje verdiende het ondanks het matige spel van hun kant 100x meer om door te gaan. Ik hoop daarom dat die Russen er de volgende ronde direct uitvliegen.
 
Arnout108
 
0
2 juli 2018 om 15:43
Ik snap echt niet hoe het kan dat Spanje nogsteeds geen manier heeft gevonden om door verdedigingen heen te komen. Ze hebben ontzettend veel voetbal intelligentie en de kwaliteit om zo'n geweldig idee uit te voeren maar ze komen niet verder dan de bal rondspelen en hopen dat de tegenstander ze opeens ruimte geeft. Toch wel heel opmerkelijk dat ze vanaf 2014 totaal geen idee hebben hoe ze willen winnen op eindtoernooien.
 
TjipkeHilverda
 
0
2 juli 2018 om 17:53
Die 3-0 tegen Uruguay zegt weinig Rusland had zich al geplaatst , het Russische elftal speelt naar zijn mogelijkheden . gaan ze aanvallen worden ze weggetikt . gaan ze compact spelen is er een kans dat redelijk ver komen op dit WK ,ik zie ze geen wereld kampioen worden. Kroatië moet van dit Rusland kunnen winnen. Zoals Spanje tegen Rusland speelde was bijzonder matig.het breien . Rusland is zeker niet het slechtste thuisland ooit