Wenger: 'Ik mag hem graag, maar hij zit op dit moment bij Ajax'
Vrijdag, 14 april 2017 om 11:30

Arsenal is naar verluidt op zoek naar iemand die naast Arsène Wenger mee kan denken over het technische beleid en Marc Overmars, directeur spelersbeleid bij Ajax, is een van de namen die door de Engelse kranten in verband wordt gebracht met een functie bij the Gunners. Arsène Wenger is gecharmeerd van zijn oud-speler, maar wil niet zeggen of de Nederlander de topkandidaat is voor de functie.

"Ik mag Marc Overmars graag, maar hij zit op dit moment bij Ajax. Ik weet zeker dat er genoeg kandidaten zijn om bij Arsenal aan de slag te gaan, daar maak ik me geen zorgen over", antwoordde hij op vragen van de Daily Mirror.

Wenger is er dan ook niet honderd procent van overtuigd dat het nodig is dat er iemand naast hem komt te staan: "Het is altijd moeilijk. In onze maatschappij besteden we veel tijd aan het focussen op dingen die oppervlakkig zijn en niet essentieel. De essentie in het voetbal is zorgen dat we de goede spelers op het veld hebben staan."

Meer nieuws
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
0
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
17
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
10
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
rachid16
 
21
14 april 2017 om 11:33
Past wel bij Arsene (al). Beide gierig en niet besluitvaardig . Arsenal had Monchi nodig.
 
myvision
 
20
14 april 2017 om 11:44
Volgens mij is Overmars vrij consistent en besluitvast. Ajax doet de laatste jaren betere aankopen dan Arsenal.
 
adutchbrew
 
0
14 april 2017 om 19:00
rachid16 is er een die graag met een populistische kreet aandacht wil trekken. Jammer rachid, maar myvision zit toch dichter bij de waarheid. Overmars is gewoon sterk in het uitvoeren van een beleidsplan. Bij Go Ahead deed hij dat al goed. Bij Ajax zie je dat nu ook. Eerst zorgen dat Ajax weer financieel stabiel werd. Daarna zorgen dat er een buffer opgebouwd werd. En nu dat ze geld hebben op de bank (waar vele zo meewarig over doen), zorgen dat ze een beleid hebben waarbij ze spelers kunnen kopen voor bedragen, waar de rest van NL alleen maar op kan geilen. En dat gaat niet eens ten koste van dat extra geld op de bank. Het wordt bekostigd door geld dan aan enorme transferinkomsten wordt verdiend. En nog steeds geld op de bank, mocht er onverwacht een zware periode aanbreken. Nee, Overmars is gewoon een schot in de roos voor Ajax gebleken. En van mij mag hij er nog jaren zitten. Ook niet slecht van hem en zijn kompanen om te zien dat Peter Bosz een van de beste vervangers voor Frank de Boer zou zijn. Zelfs al schreeuwen de criticatsters die eerst wilden dat Marc met geld ging smijten, nu met dank aan Bosz aan kapitaal vernietinging doet, door spelers als oa. Bazoer, Tete, Riedewald te laten verpieteren. Dezelfde Bosz die gewoon de spelers opstelt waardoor het beste elftal op het veld staat. Soms moet je een stap naar achteren nemen alvorens twee stappen naar voren te kunnen maken.
 
JulesArts
 
0
16 april 2017 om 12:07
Net als Ziyech bijna laten gaan zeker, en vanwege blessures toch nog maar snel kopen terwijl het al lang duidelijk was dat Ziyech naar Ajax wou voor een schijntje?
 
Ajacxied
 
40
14 april 2017 om 11:34
Dit klinkt toch wel heel erg alsof hij ook volgaand jaar nog voor de groep zal staan bij Arsenal. Ik heb wel te doen met alle fans hoor, met zo'n coach die maar niet wil opstappen terwijl de club langzaam afglijdt. Misschien dat een sabatical iets is voor de Arsenal fans en dan vanaf volgend jaar zomer maar weer eens kijken hoe het er voorstaat?
 
Samcro
 
0
14 april 2017 om 11:50
Hopelijk ben je sarcastisch met een sabbatical... Die laatste zin ook weer, het is onze zaak om de juiste jongens op het veld te hebben staan. Je kunt bij wijze van spreken de selectie van Real op het veld zetten, als je ze geen plan meegeeft bakken ze er niets van....en laat de spelers van Arsenal tegenwoordig mijlenver van het niveau van Real zitten Ãâ¨n ook nog eens zonder plan spelen, dan zie je wat er gebeurt. Kansloos, Wenger laat nu al weken zien dat er juist iemand naast hem moet komen staan. Alleen vraag ik me wel af of Overmars (of elke willekeurige oud-speler) wel een verstandige keuze is. Zullen die hem ook durven aanspreken?
 
Gooner4
 
7
14 april 2017 om 12:56
Inderdaad.. Klotezooi. Die man blijft, zeker weten. Met z'n 'ik laat mijn keuze heel snel weten'.. Dat is onderhand al 3 weken terug. Ongekend wat hij aan het doen is. Legende of niet, klaar is klaar. Denk dat ik voor die sabbatical ga.
 
ELTigre08
 
3
14 april 2017 om 13:35
Ik (als Arsenal supporter) hoop van harte dat Wenger nog een jaartje blijft. Waarom? Ik wil dat Wenger waardig afscheid neemt van Arsenal en dat kan alleen met een PL of CL troffee in zijn handen. Hierom hoop ik dat Wenger nog een kans krijgt om dit te verwezenlijken. Vaak wordt er gezegd dat hij al genoeg kansen heeft gehad. Klopt helemaal, maar als iemand al tien kansen heeft gehad, waarom doen we dan moeilijk bij de elfde kans Even zonder gekheid het probleem is niet zozeer de tactiek of de trainer. Het probleem binnen Arsenal is dat het bestuur soms harder moet zijn tegen de trainer. Het bestuur moet in mijn optiek aan Wenger melden dat hij zeker nog mag aanblijven, mits er een nieuwe topspits e.d. gehaald zal worden. Het lijkt wel alsof het bestuur in een adviserende rol is. Dit is toch de omgekeerde wereld?! Wenger is degene die het bestuur hoort te adviseren m.b.t. transfers en het bestuur hoort uiteindelijk een keuze te maken. Het lijkt bij Arsenal wel andersom. Of het bestuur wilt zelf ook geen dure spelers aanschaffen, dat is natuurlijk ook een mogelijkheid. Kortom, van mij mag Wenger zeker blijven, mits er een nieuwe spits, verdediger etc. bijkomt. Alle net-niet spelers (debuchy, paulista e.d.) horen de club deze zomer te verlaten (contract ontbinden). Ohja en ten slotte, voor alle Wenger haters: FORZA WENGER!
 
TheRoscoe
 
5
14 april 2017 om 13:57
Je bent nog optimistischer dan Nathan Rutjes. Nou ja, Rutjes is tenminste niet blind optimistisch in ieder geval.
 
Noldries
 
25
14 april 2017 om 11:46
haha beide gierig? kom op man! Dat Overmars naar Ajax kwam, moest er worden gesneden in de salarissen en was het een puinhoop. mede dankzij Martin Jol en zijn voorgangers (mvb) Dat Ajax 4x achter elkaar kampioen is geworden en daardoor ook de CL geld in handen kreeg. De stand van Ajax van 5 jaar geleden is niet hetzelfde hoe Frank de Boer het achter heeft gelaten. Door verkoop van goede spelers en de 4 jaar CL kan Ajax weer prima investeren, en dat zullen ze ook niet na laten als er een mooie kans voordoet zoals Neres, Ziyech, Sanchez, en ga zo maar door. Iedereen maar elkaar na praten als een stel schapen, word ik zo moe van! Wat moet Overmars dan gaan doen? smijten met geld zodat we naar de klote gaan? Welke speler moet er nog bij komen? Je moet slim investeren, en niet geld uitgeven om te kopen. Ajax heeft een prima beleid te pakken, en Overmars moest natuurlijk in z'n rol komen, en daaruit blijkt dat hij leert omgaan met z'n functie. Ben heel tevreden over hem, en hoop van harte dat hij nog jaren bij Ajax blijft. gelukkig het contract verlengd. Wenger zou beter iemand anders moeten kiezen!
 
MarcosDiSanto
 
1
14 april 2017 om 13:11
Laten we wel wezen, een speler als Neres zul je niet vaak kunnen kopen. Zou je iemand willen met een gevestigde naam zal die zeer waarschijnlijk niet naar Ajax gaan.
 
Calm
 
1
14 april 2017 om 13:19
Als Ajax beter en beter gaat spelen en presteren, zoals nu in de Europa League en vaak ook steeds vaker goed voetbal in de Eredivisie, dan ben je best aantrekkelijk voor spelers! Daarnaast, wat al sinds eons geldt: spelers van Ajax halen vaker dan gemiddeld de top of subtop van Europa. Het aantal spelers in Europa dat bij Ajax vandaan kwam de afgelopen 20 jaar is enorm. Ajax is en blijft een ideale springplank als je wel de potentie hebt, maar nog niet helemaal klaar bent voor de top.
 
CocoAfc
 
0
14 april 2017 om 12:17
Enige positieve is dat er een TD gaat komen, waarschijnlijk dan. Of Overmars de juist is zullen we nog wel eens zien. Heb niks slechts of goeds over hem te zeggen.
 
UltimateFreak83
 
3
14 april 2017 om 12:24
Ik vind Overmars geweldig. Financieel lekker conservatief en doet geen gekke dingen. Het lijkt mij iemand om uitstekend mee samen te werken. Zover ik weet botert het met de financiele afdeling en de scouting. Enige minpunt is met Wim Jonk
 
A.Keita
 
2
14 april 2017 om 14:51
Nee Wenger doe nou niet en stap gewoon op!! Arsenal is toe aan een nieuwe coach.
 
binny
 
0
16 april 2017 om 04:34
Marc doet zijn werk erg goed, met een paar fouten er ook tussen, maar ik denk vooral na dit seizoen dat mensen het argument Overmars weg het graf in mag want hij doet het geweldig en het zijn de aankopen van hem dit seizoen die het toch goed doen. Arsene, ga alsjeblieft weg, je bent een levende legende, maar elke tovenaar verliest z'n magie wel eens en die van jou is op. Overmars blijft gewoon lekker.