Zenden voorspelt mogelijke recordtransfer: 'En dat zou terecht zijn'
Zondag, 14 oktober 2018 om 08:25

Eden Hazard noemde Real Madrid onlangs 'de grootste club ter wereld' en doordat hij zijn bewondering voor zijn 'droomclub' uitsprak, zijn de speculaties over een transfer van de Belg naar het Santiago Bernabéu alleen maar toegenomen. Boudewijn Zenden, oud-speler van onder meer PSV, Chelsea, Liverpool en Barcelona, denkt dat de aanvaller van Chelsea er met oog op zijn kansen op de Ballon d'Or goed aan zou doen om Stamford Bridge te verlaten.

Zenden denkt dat Hazard naar een club als Real Madrid of Barcelona moet vertrekken als hij wil uitgroeien tot de beste speler ter wereld. "Het zal moeilijk worden voor Chelsea om hem te behouden, als er interesse is van clubs als Barcelona, Real Madrid en Paris Saint-Germain. Hij moet vertrekken naar Barcelona of Madrid, als hij gezien wil worden als een van de beste spelers ter wereld", aldus de oud-international tegenover de Daily Mirror.

"Ja, hij heeft het al laten zien in Engeland. Maar je moet het ook kunnen laten zien bij bijvoorbeeld Barcelona of Real Madrid, want op dat platform wordt bepaald wie uiteindelijk de beste speler van het jaar is", gaat Zenden verder. Hoewel Hazard zijn voorkeur voor Real Madrid heeft uitgesproken, is het volgens Zenden geen uitgemaakte zaak dat de Belg ook daadwerkelijk naar Spanje verkast. Hij denkt dat een huizenhoge transfersom nodig is om zijn tot medio 2020 doorlopende contract af te kopen.

"Als je ziet dat Neymar wordt verkocht voor 220 miljoen euro, en Paul Pogba en Cristiano Ronaldo voor meer dan honderd miljoen euro, dan zou een van de hoogste transfersommen aller tijden nodig zijn, en dat zou ook terecht zijn", aldus Zenden, die het voor Chelsea mooi zou vinden wanneer Hazard toch op Stamford Bridge blijft spelen. "Hij heeft ongelofelijk veel kwaliteit, is een vrolijke kerel, een uitstekende professional en goed in de kleedkamer.

Meer nieuws
   
01:00
01:00
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
3
   
00:00
00:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
   
23:34
23:34
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
   
23:20
23:20
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
14
   
23:03
23:03
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Naku
 
5
14 oktober 2018 om 08:35
Tegen de tijd dat Hazard vertrekt is hij 28 he? Dan heb je een record transfer voor 4 seizoenen, zou echt onverantwoord zijn.
 
wanneer34e
 
6
14 oktober 2018 om 08:48
Exact. En ik denk dat potentiele clubs die dat megabedrag kunnen ophoesten ook hier een afweging maken. Laten we zeggen 250 miljoen voor 4 a 5 jaartjes. Vind dat idd toch een tikkeltje onverantwoord. Sommige mensen gaan misschien wijzen naar C.Ronaldo tranfer. 100m voor een 33 jarige. Dit ligt net iets anders. Je koopt met ronaldo ook merk wat aandacht en geld oplevert, meer dan een hazard.
 
Samcro
 
9
14 oktober 2018 om 09:22
Hazard heeft nog maar een jaar contract volgende zomer, die gaat echt geen recordtransfer maken. Zenden denkt hier niet zo goed over na, terwijl het toch een snuggere kerel is.
 
Juga
 
1
14 oktober 2018 om 10:55
Maar je kunt het ook zo bekijken: Een speler is rond zijn 28ste op zijn best.
 
Giodinho7
 
17
14 oktober 2018 om 08:47
Ik snap de logica van Zenden hier eigenlijk niet. Behoudens Ronaldo en Messi heeft niemand in de afgelopen 10 jaar een Ballon d’or gewonnen. Dat heeft in mijn optiek niks te maken met dat ze bij Real Madrid en Barcelona spelen en speelde, maar het feit dat ze steevast 50+ goals per seizoen maakten. Hazard zal zulke cijfers nooit evenaren en daarom zit hij in het rijtje spelers net daaronder samen met Neymar, Mbappe, Lewandowski, De Bruyne etcetera. Als Hazard naar Real Madrid gaat zal hij alleen maar worden vergeleken met Messi en alleen daarom zou hij al niet in aanmerking komen voor een Ballon d’or.
 
EmileSteele
 
1
14 oktober 2018 om 09:16
@giodinho7, het staat natuurlijk buiten kijf dat Messi en Ronaldo fantastische voetballers zijn maar of ze ook jarenlang 50+ goals zouden maken in de Premier League? Ik weet het niet...
 
Giodinho7
 
12
14 oktober 2018 om 09:27
Volgens mij maakte Ronaldo het seizoen dat hij de Ballon d’or bij Man utd won 41 goals en toen was hij 22/23. Messi heeft al meerdere keren laten zien tegen de top van de Engelse competitie dat zijn niveau daar ook flink bovenuit stijgt. Als ik zie dat een minder getalenteerde speler als Kane nu al 3/4 seizoenen 25-30 goals maakt in Engeland dan denk ik dat Messi en Ronaldo dat ook wel zouden kunnen. We zullen het nooit weten, maar ik durf wel een lans ervoor te breken dat ze ook in Engeland vergelijkbare cijfers neer zouden zetten.
 
marseillefan1
 
1
14 oktober 2018 om 09:18
Ik denk wel dat Hazard binnen maximaal 1 jaar een top transfer gaat maken, dat is naar mijn mening ook wel zeker maar ik denk dat vele mensen dat ook denken of voorspellen. Hij was bij LOSC Lille altijd al geweldig. Toendertijd was Lille echt goed, Lille won in 2011 de Ligue 1 onder trainer Rudi Garcia. Dat seizoen werd Marseille tweede en Lille gewoon eerste! Echt knap wat Rudi Garcia daar bij Lille heeft opgebouwd!
 
bertdebloem
 
0
14 oktober 2018 om 10:50
Hazard stond toch al een tijdje te boek als een krankzinnig talent, speelde als 19, 20-jarige Ligue 1 echt helemaal aan gort. Jammer van zijn overstap naar Chelsea, heeft daar 6 jaar verspild terwijl hij ergens anders een veel betere speler zou zijn geworden.Toch wel jammer dat Ligue 1 nu echt alleen maar bestaat uit PSG en de rest, vroeger was het nog iet wat competitief.
 
marseillefan1
 
1
14 oktober 2018 om 11:08
Ik ben het volledig eens met je! Vroeger konden clubs als Montpellier, FC Nantes, Auxerre, RC Lens en Losc Lille nog kampioen worden, en nu is het alleen nog maar PSG die kampioen kan worden in de Ligue 1. Marseille heeft tegenwoordig een goed ambitieus project met normale investeringen dus maximaal 30 miljoen voor topspelers zoals Strootman en Dimitri Payet maar het is bij lange na niet zo veel geld als wat de Qatari's investeren bij PSG.. Het is natuurlijk afwachten want stel je voor Marseille word tweede en gaat Champions League spelen dan ben ik wel benieuwd wat de eigenaar gaat doen met OM, het beleid aanpassen of doorgaan met de 'normale' investeringen. In ieder geval Olympique Marseille is op de weg terug naar de oude mooie tijden en Champions League voetbal want OM staat 3de en 3 punten achter nummer twee LOSC Lille! ??
 
Barcelonajax
 
1
14 oktober 2018 om 09:43
Volgend jaar zou Hazard de ideale versterking zijn voor Real. Sowieso lijkt Madrid een dure transferperiode tegemoet te gaan, want een centrale verdediger is een must, een middenvelder of zelfs 2 ook mocht Modric vertrekken en 1 of 2 nieuwe aanvallers. Hazard met Icardi lijkt ideaal met Asensio als vleugelaanvaller
 
steukers007
 
1
14 oktober 2018 om 11:27
Volgend seizoen heeft hij nog maar een contract voor 1 jaar, dus die zal niet voor een recordbedrag vertrekken.
 
Asoccer
 
1
14 oktober 2018 om 13:22
Dit gaat dus nooit gebeuren. Er is een reden dat Real Madrid nooit voor Hazard is gegaan en dat is niet geld. Ze hebben genoeg neergelegd voor andere spelers en komen het dus niet tekort. Ze zijn gewoon niet overtuigd van zijn spel. Hebben ze gelijk in ook. Hazard is een periode fantastisch, maar dan breekt het einde van een seizoen aan en vallen de statistieken gewoon erg tegen. Chelsea en Hazard weten het ook, daarom roept iedereen om hun heen hoe geweldig en duur hij wel niet is. Rond Real Madrid blijft het altijd ongemakkelijk stil. Af en toe hoor je een beleefde "het is een interessante speler". Als Real Madrid fan vind ik dat Real het moet zoeken bij wat jongere spelers i.p.v. geld uitgeven voor het geld uitgeven. Zidane heeft het prima gedaan, maar het knapste is misschien wel dat hij amper wat heeft uitgegeven. 28 jaar, kort contract, rond de 60-70 miljoen is voldoende