'Barcelona voorkwam transfer Neymar naar Real Madrid met belofte'
Zaterdag, 4 april 2020 om 08:05

Neymar was afgelopen zomer dicht bij een terugkeer naar Barcelona, maar ook Real Madrid was serieus in de race voor de Braziliaanse aanvaller van Paris Saint-Germain. De Koninklijke wilde volgens Mundo Deportivo zijn voordeel halen uit de goede band met PSG. Neymar wilde graag vertrekken uit het Parc des Princes en zou het aanbod vanuit Madrid overwogen hebben. Barcelona heeft achter de schermen hard moeten werken om een overstap van Neymar naar de aartsrivaal te voorkomen, zo schrijft de Spaanse krant zaterdag.

Om te voorkomen dat Neymar zou overstappen naar Real Madrid, deed de clubleiding van Barcelona hem afgelopen zomer een belofte: we halen je dit jaar terug, of je komt hoe dan ook volgend jaar. Na dit seizoen is het drie jaar geleden dat Neymar het Camp Nou verliet voor Parijs en sindsdien wordt hij gelinkt aan een terugkeer naar Spanje. In de zomer van vorig jaar waren er serieuze onderhandelingen gaande, maar bleef een akkoord uit omdat PSG niet mee wilde werken. De Braziliaans international was naar verluidt zelfs bereid om salaris in te leveren om weg te komen uit Parijs.

Rivaldo denkt dat het een ideaal moment is voor Neymar om terug te keren naar Barcelona. De oud-voetballer is ervan overtuigd dat zijn landgenoot er klaar voor is om samen met Lionel Messi de Catalaanse grootmacht te leiden. "Het gerucht gaat de ronde dat Barcelona Neymar en Lautaro Martínez wil contracteren", schrijft Rivaldo in zijn column voor Betfair. "Hoewel de jonge Argentijn een goede speler is, denk ik dat alleen Neymar een zekerheidje is en hij in staat is om samen met Messi te spelen. De laatste jaren hebben we veel dure spelers gezien die er niet in slaagden om naast Messi te spelen, omdat ze niet aan de hoge verwachtingen konden voldoen."

"Neymar is, net als Luis Suárez, een van de spelers op deze wereld die geen druk voelt op het veld", vervolgt Rivaldo. "Hij kent geen angst en hij is een veilige optie voor de club, terwijl Martínez een jonge speler is die misschien over twee of drie jaar een goede aankoop zou zijn. Voor nu zou ik de prioriteit geven aan Neymar. Ik ben fan van zijn kwaliteiten en persoonlijkheid, maar ik weet ook dat ik vatbaar ben voor kritiek omdat de fans niet blij waren met de manier waarop Neymar de club heeft verlaten. Maar hij is een andere speler die een goede assistent van Messi kan zijn bij het winnen van de Champions League."

Meer nieuws
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
3
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
26
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
13
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
FC-Legend
 
12
4 april 2020 om 08:27
Hoor mensen regelmatig klagen over de kapsel van Babel maar Neymar doet er nog een schepje of drie bovenop ??. On topic: Hij had Barca gewoon nooit moeten verlaten, zijn statistieken spreken voor zich. Uitstekende voetballer.
 
Robinho71114
 
2
4 april 2020 om 10:30
Ze kunnen niet klagen want neymar is maal gegaan
 
MVmahirMV
 
0
4 april 2020 om 09:30
Tja. Hoe dan ook volgend jaar... het zijn maar mondelinge afspraken en nu met de Corona die Spanje zwaar raakt vraag ik mij af of dit economisch qua transferbudgetten ook geen invloed gaat geven.. daarnaast vraag ik mij af of er in Italie en Spanje komende zomer veel binnenkomende transfers zullen zijn... mocht ik een speler zijn en ik zit in een land waar Corona de helft of nog minder aanwezig is zou ik daar mooi blijven. Hij is vertrokken voor 222 miljoen, nu 3 jaar ouder en 28,5 jaar oud en met een clausule zou Neymar na 3 jaar voor 180 miljoen kunnen vertrekken, dat zijn de cijfers...180 miljoen blijft toch een hoog bedrag tijdens een Coronacrisis ondanks dat het wel 42 miljoen minder is. Maximaal 145 of 150 miljoen lijkt mij een correcter bedrag in deze tijden zeker ook nu zijn waarde lager moet liggen met toen. Hij was daar ook blessuregevoelig en zijn reputatie is nu ook niet schitterend. Op voetballend vlak maakt hij Barcelona wel sterker maar ik denk dat financieel nu ook wel rekening zal gehouden worden met een 2de coronagolf voor seizoen 2020-2021... Uiteindelijk denk ik dat de transfer opnieuw niet zal doorgaan, 150 miljoen zal PSG komende zomer niet accepteren. Maar in zijn laatste jaargang denk ik net als Hazard naar Real dat 145 miljoen wel genoeg zal zijn. Hazard is minder maar was 28,5 en heeft geen slechte reputatie. Ik gok dat zomer 2021 het ideale moment zal zijn. Corona zou dan mogelijks achter de rug kunnen zijn met een vaccin. Neymar is dan wel al 29,5 en Messi net 34 + zijn contract loopt dan af.
 
El_Guaje7
 
8
4 april 2020 om 09:44
Barcelona hoeft niet met PSG te onderhandelen deze zomer (wat ze wel in eerste instantie gaan doen denk ik), mocht PSG nog steeds niet willen onderhandelen of te hoog bedrag vragen voor Neymar kan Barcelona terugvallen op artikel nr 17. Volgens Artikel 17 mogen spelers die al langer dan drie jaar bij een club spelen en nog geen 28 waren toen ze hun contract ondertekenen, op deze manier onder hun verbintenis uitkomen. Dan zou de FIFA de transfersom bepalen, wat zo rond de 160/170 miljoen moet worden. PSG heeft niet zo’n sterke onderhandelingspositie als vorig seizoen. Ook heeft Ney al 2 aanbiedingen van PSG afgewezen om zijn contract tegen een beter salaris te verlengen en staat nog onder contract tot 2022.
 
Lierse1997
 
8
4 april 2020 om 11:48
En hoeveel wordt die tactiek echt toegepast? Amper omdat je dan het imago van je club (dat al niet al te best is) totaal naar de knoppen helpt.
 
El_Guaje7
 
1
4 april 2020 om 11:55
Wie zegt dan dat die tactiek toe gaat worden gepast? Het is een optie voor Barcelona, maar belangrijker nog het zorgt voor een goede onderhandelingspositie voor Barcelona als PSG weer eens belachelijke bedragen zoals 200 miljoen + gaat vragen. Daarbij was de transfer van Neymar naar PSG ook niet op een hele nette manier gegaan en mocht Barcelona dus toch gebruik maken van artikel 17, PSG niet het recht heeft om te klagen of huilen.
 
InsideRMadrid
 
4
4 april 2020 om 12:02
Elgua/ dat bedoelt Lierse juist. Die onderhandelingspositie is nog steeds shit. Stel PSG vraagt alsnog die 200 mil voor Neymar, dan moet barcelona een artikel gebruiken waarmee je de clubimago verpest. Dus hoe kan je uberhaupt spreken van een winnende situatie voor barcelona?
 
El_Guaje7
 
0
4 april 2020 om 12:10
Artikel 17 zou er eigenlijk effectief voor zorgen dat PSG niet meer dan 150-170 miljoen euro kan vragen. Het zou mij verbazen als PSG als nog 200 miljoen euro zou vragen voor Neymar die in 2022 uit contract loopt. Dit is het moment om nog te cashen, anders kost hij in 2021 wellicht de helft.
 
Lierse1997
 
2
4 april 2020 om 12:29
Natuurlijk kunnen ze nog meer vragen. Dan moet Barca een niet al te nette actie voltrekken om Neymar toch nog voor een lager bedrag binnen te halen. Zo kan PSG perfect op de publieke opinie inspelen.
 
MMatthias
 
0
4 april 2020 om 20:44
Dus tussen 150 en 170 miljoen, eerder las ik 180 miljoen... scheelt toch weer 10 tot 30 miljoen. Hoe wordt eigenlijk die waarde bepaald met Artikel 17 ?Ik hoop dat het dan toch het minimum wordt van 150 miljoen. Anders vind ik dat Barcelona eigenlijk geen gouden zaak doet. 72 miljoen winnen (of 24 miljoen per jaar is leuk maar hij is natuurlijk ook 3 jaar ouder. Hadden ze hem 3 jaar verhuurd konden ze zeker en vast ook wel 50 of eerder 55 miljoen/jaar huur vragen want dan had PSG andere kosten uitgespaard (tekengeld, btw,...). PSG betaald nu zelf al 37,5 miljoen salaris en Neymar kreeg een pak geld bij het tekenen van zijn contract (ik dacht 40 miljoen in 2017) Rekening houden dat Neymar zijn oude salaris bij Barca dan ook wel met bijvoorbeeld 5 of 6 miljoen verhoogd zou willen (30 of 31 miljoen) Dan had Barceona eigenlijk na 3 jaar huur ook 70 miljoen gewonnen met huurgelden.nu Neymar terughalen voor het minimum van 150 miljoen met hooguit 5 topseizoenen nog voor de boeg (van 28,5 tot 33,5 jaar) en dan nog een marktwaarde overhouden gelijk aan zijn salaris bijvoorbeeld 35 miljoen... Betekent een jaarlijkse waardevermindering van minimaal 23 miljoen.daarbovenop moet Barca nog salaris andere kosten rekenen.reken dus maar snel dat Neymar jaarlijks 55 miljoen kost nu inclusief salaris.hoeveel hij zal opbrengen is een ander raadsel.
 
FCVoetbal23
 
0
4 april 2020 om 10:32
Ik denk dat jij in je hele verhaal de waarde van bepaalde clubs (bedrijven) onderschat. Veel clubs zijn slim en compenseren de kosten door salarissen te verlagen. Daarnaast vind ik dat juist dit jaar het ideale moment is voor de transfer omdat Barcelona een goede onderhandelingspositie heeft en na het gedoe van de vorige zomer ze ook wel eieren voor hun geld zullen kiezen. Hazard met Neymar vergelijken kan niet. Leuke speler Hazard maar niet heel beslissend.
 
Lierse1997
 
1
4 april 2020 om 11:51
Vele clubs hebben voor enorme bedragen kortlopende leningen lopen met als onderpand de tv-gelden. Barcelona heeft bijvoorbeeld op die manier de Griezmann transfer volledig bekostigd omdat ze geen geld meer konden lenen bij de Spaanse banken (aangezien ze meer dan 550 miljoen euro aan leningen hadden openstaan). Zeker als nu de tv-gelden terugvallen of niet volledig uitbetaald worden, kan Barcelona zeker in de problemen komen door die kortlopende leningen.
 
El_Guaje7
 
0
4 april 2020 om 12:04
Ik vind het knap dat je aangeeft dat ze voor meer dan 550 miljoen euro aan leningen hadden openstaan maar de officiële cijfers aangeven dat het vreemd vermogen van Barcelona 217 miljoen euro bedroeg waarvan 20 miljoen euro een bancaire lening is.
 
Lierse1997
 
1
4 april 2020 om 12:28
Ik vertrouw een onderzoek van Der Spiegel meestal wel. Verder heb ik geen idee of er in die officiële cijfers alleen maar rekening wordt gehouden met vreemd kapitaal op langlopende basis of op kortlopende.
 
FCVoetbal23
 
0
4 april 2020 om 13:10
Ik heb meerdere cijfers voorbij zien komen maar het enige goede dat dit bestuur heeft gedaan is het terug brengen van de leningen die dus ook binnen twee jaar afbetaald zijn en dat was geen 500 miljoen.
 
Lierse1997
 
1
4 april 2020 om 13:29
Ik geloof best dat je meerdere bronnen bekeken hebt, maar ik vertrouw toch meer op het werk van proffesionele journalisten. Er is een heel artikel over verschenen in het Belgische populair wetenschappelijke vakblad Knack, en die leveren echt geen giswerk. En daar staat echt zwart op wit in dat Barcelona moest aankloppen bij “23 Capital” voor de 120 miljoen van Griezmann omdat ze nog 550 miljoen in leningen hadden openstaan bij de Spaanse banken. 23 Capital heeft trouwens gewoon zelf bevestigd dat het een overbruggingskrediet ter waarde van 120 miljoen heeft uitgekeerd aan Barcelona. Het hele artikel is trouwens het resultaat van Knack zelf, de BBC en Der Spiegel. Het werk van hun professionele journalisten geloof ik meer dan de info die ik zelf (of jullie) terugvind op internet na een oppervlakkige zoekopdracht.
 
Dirrukkie
 
2
4 april 2020 om 13:11
Ik snap niet dat een club die zijn spelers een salarisverlaging oplegt over transfers van deze grootte kan spreken....