Dagen Sneijder lijken geteld bij Galatasaray na communiqué
Dinsdag, 27 juni 2017 om 16:38

Galatasaray lijkt zich spoedig te gaan versterken met Younès Belhanda. De 27-jarige aanvallende middenvelder wordt al langer genoemd in de Turkse media en Cim Bom heeft nu ook via de officiële kanalen laten weten dat het de onderhandelingen is begonnen met Dynamo Kiev over de transfer van de Marokkaans international.

Belhanda koos in de zomer van 2013 na een succesvolle periode bij Montpellier, waarin hij met la Paillade beslag wist te leggen op onder meer de Franse landstitel, voor een avontuur bij Dynamo, maar in Oekraïne wist hij nimmer aan de hoge verwachtingen te voldoen. De technicus werd de afgelopen seizoenen al verhuurd aan respectievelijk Schalke 04 en OGC Nice en lijkt nu dus voor een definitief vertrek te staan.

Met de aanstaande komst van Belhanda lijkt het einde van Wesley Sneijder bij Galatasaray ook nabij. Coach Igor Tudor liet eerder al weten dat de recordinternational van het Nederlands elftal niet meer voorkomt in zijn plannen en met Belhanda lijkt de nummer vier van Turkije een directe vervanger in huis te halen. Het Turkse beIN Sports meldde vorige week al dat Galatasaray ongeveer acht miljoen euro zal uittrekken voor de komst van de middenvelder, wiens contract bij Dynamo nog doorliep tot de zomer van 2018.

Meer nieuws
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
5
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
28
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
13
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (58)

 
ThugVz
 
29
27 juni 2017 om 16:40
Mits Sneijder zich kan schikken in 20 wedstrijden per jaar bij Ajax gelijk ophalen. Enorme mentor voor Vd Beek, Eiting, Nouri, De Jong. Of ja enorm...
 
Sirius
 
34
27 juni 2017 om 16:44
Sneijder zou bij Ajax nog steeds prima meekunnen hoor. Je moet hem alleen wel benutten op zijn sterke punten (geweldige pass en traptechniek en een uitstekend overzicht). Verder zal hij zich ook moeten gaan schikken in een veel lager salaris. Dat zie ik niet gebeuren, waardoor ik denk dat hij naar Amerika of China vertrekt.
 
ThugVz
 
5
27 juni 2017 om 16:48
Hij kan zeker nog heel goed mee! Daarover zijn we het gelukkig eens. Maar persoonlijk vind ik dat je het merk Ajax in ere moet houden. Geef Vd Beek nu gewoon een kans in de basis. Nieuw seizoen, nieuwe kansen voor de jonkies dan moet je niet iemand van boven de 30 in de basis zetten als je zoveel jong talent op het middenveld hebt.
 
D-Bergkamp
 
19
27 juni 2017 om 17:11
@ Thugvz Met het vertrek van Klaassen, een grote kans op wissel voor Schone en een mogelijk vertrek van Veltman lever je 500+ wedstrijden aan ervaring in. Met Sneijder erbij heb je gewoon weer ervaring in elke linie. Iedereen praat over dat Sneijder niet fit genoeg zou zijn, desondanks loopt hij gemiddeld 10+ km per wedstrijd in Turkije.vorig jaar in 28 wedstrijden 5 goals en 15 assists in de turkse competitie. Dat is meer dan Ziyech (7+12) in de eredivisie deed vorig seizoen. Een middenveld met Sneijder en Ziyech kan je prima neerzetten in de eredivisie, beiden zijn meer dan bereid om genoeg kilometers te maken en zeker Sneijder is een topsporter en een winnaar. Zet er een VD Beek tussen als box to box voor het loopvermogen en je hebt een dynamisch middenveld met creativiteit, talent en ervaring door elkaar heen. En in de 50 wedstrijden die Ajax gaat spelen komend seizoen zijn er genoeg wedstrijden/invalbeuren mogelijk voor Nouri, De Jong en Schone.
 
ThugVz
 
3
27 juni 2017 om 17:29
Mooi betoog, maar voor mij om 1 reden niet mogelijk. Een veel te aanvallend middenveld. Totaal niet in balans met Sneijder, Vd beek en Ziyech. Nee als je Sneijder haalt (waarik overigens zeker achtersta) dan niet voor in se basis. Maar meer op de rol doelend op jou laatste zin.
 
D-Bergkamp
 
10
27 juni 2017 om 17:45
Sneijder als CVM is niet minder verdedigend dan Schone. Schone kon meestal het loopwerk niet aan. Iets wat Sneijder gezien zijn statistieken nog wel kan. En hoeveel respect ik voor VD Beek, Nouri en de Jong heb. En hoe onder de indruk ik ben van hun talent. Je praat over een 100% fitte Sneijder. Met ervaring bij inter en Madrid, recordhouder Nl elftal en een absolute leider en winnaar. Sneijder halen, op deze leeftijd en conditie? Altijd doen.
 
Hakkie2
 
5
27 juni 2017 om 16:57
Je noemt zelf al de jonkies op. Dan lopen Ziyech en Schone er ook nog. Er is voor Sneijder gewoon geen plek, hooguit als buitenspeler.
 
Lee112
 
11
27 juni 2017 om 18:22
Grappenmaker. Sneijder is beter dan alle Ajax middenvelders! Gewoon halen die vent.
 
Paddepoel
 
2
27 juni 2017 om 18:38
Schone mag de veters nog niet strikken van Sneijder. En ook Ziyech komt nauwelijks in de buurt. Sneijder is nog altijd vele malen beter dan wie ook bij het huidige ajax.
 
Sirius
 
1
27 juni 2017 om 19:26
Precies wat Lee112 en Paddepoel al zeggen. Sneijder is met afstand de beste middenvelder als hij bij Ajax komt. Met hem ben je verzekerd van minstens 20 doelpunten per seizoen waarbij hij direct betrokken is (goals, maar vooral assists). Niet te vergeten hoeveel ruimte hij kan creeeren met zijn passing en overzicht. Eigenlijk in alles een betere speler dan Ziyech.
 
j0rnnn
 
1
27 juni 2017 om 19:52
Schone naar Crystal Palace. Sneijder naar Ajax.
 
Lee112
 
1
27 juni 2017 om 20:20
Echt he. Lachwekkend dat men Sneijder als 12de man wilt.. De beste moet spelen en dat is met geruime afstand Sneijder. Sowieso komt hij niet. Te goed voor de ED.
 
ArdaTuran10
 
0
28 juni 2017 om 00:07
Sneijder is over zijn top heen.. heeft veel gedaan voor mijn ploeg.. nu is de juiste moment om te vertrekken.. kan helemaal niemeer lopen .. iets voor ams liga
 
Benjamins
 
3
27 juni 2017 om 17:28
En we weten allemaal dat dat niet gaat gebeuren, simpelweg omdat hij een te hoog salaris heeft. Wanneer ze hem willen halen, zullen ze toch minmaal 2 miljoen per jaar voor hem moeten uittrekken en dan nog steeds is het een behoorlijke inlevering voor hem. hij pakt daar 4,5 miljoen per jaar tegen 15% belasting. Ik zou het mooi als hij komt, maar als er teveel geld op tafel moet komen, dan liever de kans aan de jeugd.
 
Finalvoetbal
 
3
27 juni 2017 om 17:41
Sneijder zie ik niet snel naar Nederland komt. Verdiend daar 4x zoveel. Komt denk ik alleen naar Nederland met het oog op het WK in Rusland en hij garanties wil hebben op speeltijd. Maar die gaat echt never naar Ajax komen om de bank warm te houden.
 
Mackolik
 
19
27 juni 2017 om 16:41
Ik snap Tudor en de voorzitter echt niet. Snijder is een merk man die kun je toch niet zomaar laten gaan. Die vent geeft wereldpasses en schiet zo zuiver op doel. Waar denken ze zo een soortgelijke voetballer te halen? Lijkt een gevalletje Alex, maar dan zonder trammelant. Hij is wat mij betreft echt welkom bij Fenerbahce. Kent de competitie en kan zeker nog 2 jaar op niveau mee.
 
Trolli66
 
3
27 juni 2017 om 16:50
Off: Nee, alsjeblieft niet. Hij is niet meer goed genoeg. Hij vraagt ook een te hoge salaris en we hebben Robin al die waarschijnlijk blijft. Geef de jeugdspelers een kans. Ik vond Uygar Zeybek goed spelen in de bekerwedstrijden. Misschien hem als CAM gebruiken. On: Het was te verwachten. Sneijder wordt te oud en kan het niveau niet meer aan. Belhanda is wel een andere type voetballer dan Sneijder, maar hij is wel sneller en beter in dribbelen dan dan Sneijder.
 
Mackolik
 
3
27 juni 2017 om 16:53
Hahaha ik zie zoiets ook niet gebeuren hoor. Ik vind de jeugd van Fenerbahce ook bagger man. We hebben met spelers als Uygar niet veel luxe om te kijken hoe ze presteren als ze vaak spelen. Dat soort jongens moeten zich met invalbeurten en de beker bewijzen. Die Yigithan zou ik wel vaak in de basis willen zien. Die kan zich nog goed ontwikkelen en het zou zonde zijn als die via een andere Turkse club alsnog naar Europa gaat. Voor de rest zie ik op dit moment geen potentiele basisspelers in de jeugd. In ieder geval geen Cengiz Ünder achtige.
 
BlackMambaTR
 
6
27 juni 2017 om 16:59
Eigenlijk hebben jullie echt enorm veel spelers verpest/misbruikt. Salih, Ozan en Alper waren toch echt spelers waar de hele top in geintereseerd was en jullie haalden ze binnen. Je zou denken dat dat nu het middenveld zou moeten zijn. Vooral Alper en Salih zijn echt geweldige speler en zouden bij een Besiktas of Galatasaray absoluut basis hebben gehad.
 
Mackolik
 
0
27 juni 2017 om 23:02
Je hebt gelijk. Maar het is niet alleen vanuit Fenerbahce zelf man. Deze spelers hebben allemaal genoeg kansen gekregen. Salih Ucan het minst naar mijn mening. Maar Alper en Ozan zijn zelf ook niet heel professioneel. Ze zijn met veel randzaken bezig wat ik begrijp uit de uitspraken van de voorzitter tijdens de ''genel krul'. Hij deelde hier een sneer uit aan Ozan zonder zijn naam rechtstreeks te noemen. Hij had het over het aantal auto's dat die kerel verwisselt en rijdt. Aziz Yildirim gaf aan dat hij zelf jaren langs als president niet zo vaak een luxe auto heeft gereden. Alper is ook helemaal de weg kwijt. In alle wedstrijden die ik van Fenerbahce heb gezien vond ik hem steeds opvallen met verkeerde inspeel passes. Hij is niet de Alper van Eskisehir. Wat moet de club doen? Ze trainen met uitstekende faciliteiten ze krijgen alles naar wens. Fenerbahce betaald altijd het salaris op tijd. Ze leven in een prachtstad. Ik weet het echt niet man waarom ze zo zijn geworden. Ik hoop dat Cengiz Ünder niet zo wordt.
 
BlackMambaTR
 
4
27 juni 2017 om 16:57
Ik kijk iedere wedstrijd van Galatasaray en ik snap er eerlijk gezegd ook niks van. Tudor haalt aan dat hij niet fit is maar ik zou niet veel andere spelers in Starting XI kunnen opnoemen die fitter zouden zijn. Je zegt dat er geen ruimte voor een nr10 is in je elftal en dat je Sneijder daarom niet kan gebruiken, maar je telt wel 8 miljoen neer voor een andere nr10? Ik snap ook niet waarom het bestuur toe laat dat een onervaren trainer de bewezen sterspeler van het elftal wegdoet. Als het nou een Lucescu was zou ik zeggen nou ja je hebt dan vertrouwen in hem maar wat heeft Tudor precies gepresteerd? Hij heeft meer verloren dan Riekerink. Het enige wat ik mij kan voorstellen is dat Tudor/bestuur alle koppen een kant op wilt (ivm de macht van sneijder binnen het elftal) maar Sneijder is een professional en 1 gesprek met Tudor zou dit toch moeten kunnen oplossen? Ik blijf hopen dat dit onzin is van de media en dat Belhanda hangend links gaat spelen. Verder vind ik Acerbi echt een matige speler en snap ik niet waarom we niet een tank als Maicon binnenhalen
 
EmreGS27
 
0
27 juni 2017 om 17:10
Haal je Acerbi en Maicon nou door elkaar of denk je dat we Acerbi gaan halen? Sassuolo wil 15 miljoen voor hem, dat gaan wij dus nooit betalen. Maicon wordt al gezien als zekerheidje, dus ik snap niet wat je nu bedoelt.
 
Sikerink
 
0
27 juni 2017 om 17:13
Belhanda kan ook vanaf links spelen. Sneijder op 10 en dan heb je sinan/gary die kunnen rouleren.
 
alexdevidal
 
1
27 juni 2017 om 16:41
Sneijder ophalen als de nieuwe Kuijt! Feyenoord kan tenminste CL garanderen
 
ThugVz
 
25
27 juni 2017 om 16:43
Ik kan je garanderen dan Sneijder de telefoon lachend ophangt. Dat is als Jan Boskamp vragen als adviseur bij Ajax.
 
Baardgrasmus
 
12
27 juni 2017 om 16:48
Jan Boskamp is door Johan Cruijff gevraagd om naar Ajax te komen, maar door die knie van Boskamp is dat er nooit van gekomen. Zoals Boskamp erover zei "hé als Jopie je zélf vraagt, dan kan je niet weigeren, hè"
 
ThugVz
 
2
27 juni 2017 om 16:52
Haha leuk feitje, wist ik niet . Maargoed je snapt mijn punt. Bovendien moet Feyenoord Toornstra dan offeren en dat zou ook gewoon zonde zijn. Was wat mij betreft samen met Jorgenson de uitblinker bij Feyenoord vorig seizoen.
 
Skede
 
6
27 juni 2017 om 17:09
Het kan raar lopen he, Sneijder niet willen omdat hij anders Toornstra in de weg gaat zitten.....
 
Sirius
 
5
27 juni 2017 om 16:46
Dit seizoen wel, maar op een langer termijn kan Feyenoord dat niet garanderen. Bovendien vraag ik me af of Ajax en PSV zijn salaris wel op willen hoesten, laat staan Feyenoord.
 
Bozkurt20
 
20
27 juni 2017 om 16:42
Voetbalzone is ervan op de hoogte dat Belhanda heel het seizoen op de linkerflank heeft gespeeld bij Nice?! Belhanda-Sneijder-Rodriguez, en als spits Gomis. Daarmee heb je een prima aanval.
 
falcao
 
5
27 juni 2017 om 17:24
Gomis is niet verfijnd genoeg en heeft veel te veel kansen nodig.
 
Bozkurt20
 
3
27 juni 2017 om 17:51
Ik zeg daarom ook een 'prima' aanval. Het is geen topkwaliteit maar voor de Turkse competitie is het zeker voldoende. Het is van belang dat Galatasaray nu haar dramatische defensie gaat versterken. Voorin zitten we goed.
 
DareToZlatan10
 
1
27 juni 2017 om 16:44
Nou Ajax ga ervoor... Sneijder kan makkelijk mee in de Eredivisie.. Al zijn zijn salaris een enorm struikelblok zijn. Ben benieuwd hoe Sneijder zelf erover denkt, hij heeft net een club geopend op Ibiza dus naar China of America zie ik hem niet vertrekken.
 
R1905
 
8
27 juni 2017 om 16:45
Wesley gaat nergens heen, Belhanda gaat op de linkerflank spelen zoals bij Nice
 
jorisdijk
 
14
27 juni 2017 om 16:46
Dit is toch die idioot van tijdens Marokko - Nederland? Mooi past wel in die opgefokte derby's daar in Turkije. Sneijder, de Jong en van Persie moeten daar ook gewoon weg. Zijn te goede voetballers (geweest) om niet de kennis hier actief over te dragen. Hoe mooi Istanbul ook is.
 
Rochester
 
6
27 juni 2017 om 16:47
In het jaar dat Belhanda kampioen van Frankrijk werd met Montpellier, vond ik Belhanda echt een zeer goede speler en hij vormde doen ook echt een uitstekend duo met Giroud. Volgens mij had Belhanda dat seizoen zelf iets van 13 of 14 goals gemaakt en had hij zo uit m`n hoofd rond de 20 assists, waarvan het grootste gedeelte van Giroud, maar helaas heeft hij zich buiten dat seizoen nooit echt meer kunnen laten zien en doorontwikkelen. Zag hem toevallig een paar weken geleden met Marokko tegen Nederland spelen en daar maakte hij meerdere keren toch `n paar vervelende en vieze overtredingen. Maar als hij zijn vorm van het kampioensjaar van Montpellier weet te hervinden (waar ik niet vanuit ga), dan heeft Galatasaray een goede speler binnengehaald. Voor Sneijder is het sowieso klaar bij Galatasaray, denk ik. Ook als Belhanda niet gehaald zou zijn, denk ik dat Sneijder daar geen toekomst meer zal hebben. Of hij terug moet keren naar Ajax, laat ik even in het midden, want zijn terugkomst zal zeker voordelen hebben, maar ook nadelen.
 
Sammerens
 
2
27 juni 2017 om 16:56
20 assists? Maak daar maar 6 van. Wel een wezenlijk verschil. Ook opvallend dat hij dat seizoen 2 rode kaarten pakte. Totaal 5 in zijn loopbaan zover ik kan zien. Ontzettend veel voor een aanvallende middenvelder. Geeft wel aan dat zijn gedrag in de wedstrijd tegen Nederland geen incident was.
 
BikoBike
 
3
27 juni 2017 om 16:53
Kan hij mooi naar het Crystal Palace van Frank de Boer. Engeland ontbrak nog op z'n CV en Yolanthe zal ook best naar Londen willen.
 
owensol
 
1
27 juni 2017 om 17:00
Aan de uitslag van de poll zie je gelijk dat de bezoekers voor ongeveer 75% bestaat uit pure Hollanders. On: Belhanda is een leuke speler voor Galatasaray wanneer Sneijder vertrekt. Echter is het duidelijk dat Sneijder nu nog wel beter is, al is dat geen garantie voor het komende seizoen. Ik ben benieuwd, leuke speler met veel flair
 
ThugVz
 
9
27 juni 2017 om 17:04
Hoezo 75% pure hollanders? Je geeft zelf 2 zinnen later notabene zelf aan dat Sneijder een betere voetballer is...
 
Xavier_FCB
 
0
27 juni 2017 om 17:01
Die Belhanda is ook niet echt al te snugger hè. Maakt een rare stap naar Kiev, waar hij niet speelt en nu draait hij 1 seizoen goed mee bij Nice en hop vertrekt hij weer en ditmaal naar het kerkhof der vedetten: Turkije. Was nou even een seizoen langer bij Nice gebleven.. Wat betreft Sneijder: Wellicht naar Everton? Of terug naar Italië?
 
CimboMuslera
 
12
27 juni 2017 om 17:24
Iedere fan van een Nederlandse club zou een harde krijgen als Belhanda zou komen. Dus om maar een antwoord te geven op je kerkhof. Die man is ook nog eens 27 jaar niet echt oud
 
Xavier_FCB
 
0
28 juni 2017 om 12:21
Ja precies. Wat moet je dan al in Turkije?
 
OmarionVelland
 
1
27 juni 2017 om 17:10
Terug naar Ajax halen en Schöne bedanken. Zag in de toppers en in de EL dat als het tempo hoog werd hij als eerste (soms als enige) verzaakte. Sneijder zn handelingsnelheid ligt zoveel hoger. Salaris is wel een probleempje tho
 
falcao
 
0
27 juni 2017 om 17:26
Samen met Huntelaar, waar hij het altijd goed mee kon vinden, kan Sneijder Ajax internationaal net dat extra zetje geven.
 
Sikerink
 
0
27 juni 2017 om 17:15
Rare aankoop van Gala, maar heeft niks te maken met Sneijder die gaat gewoon blijven. Belhanda vanaf links, Sinan/gary rouleren vanaf rechts.
 
d.dapper
 
0
27 juni 2017 om 17:36
Die Sneijder meteen binnen halen Overmars, zou ik zeggen. lijkt me voor de toekomst, de trainer voor Ajax 1.
 
pasa11
 
0
27 juni 2017 om 17:46
Zou natuurlijk ideaal zijn voor Ajax, maar we moeten realistisch blijven. Sneijder heeft heel vaak bekend gemaakt dat terugkeren niet in zijn plannen komen. Hij nam als voorbeeld Van Bommel die ook terugkwam en bij elke slechte wedstrijd bij de voorpagina van de kranten stond. Dat zagen we ook bij Kuyt bijvoorbeeld. Sneijder blijft denk ik wel in Europa aangezien hij nog voor Oranje wilt spelen.
 
Marlos
 
0
27 juni 2017 om 18:12
Dan hebben we eens een budget met het verkoop van Bruma, gaan ze een groot deel van dat geld investeren in die overrated Belhanda uff, koop toch gewoon een speler als Ntep, die kun je goedkoop binnenhalen en is een identieke speler als Bruma (+ sterkere fysiek)
 
Sikerink
 
0
27 juni 2017 om 19:37
Idd, hoopte ook dat er een talentvolle speler gehaald zou worden, beschikken we over een ruim budget gaan ze weer de zelfde fouten als Unal Aysal maken.
 
AdilTaarabt
 
2
27 juni 2017 om 19:08
@ Marlos overdrijven is ook een vak Belhanda is gewoon een prima aankoop van GS heeft vorig seizoen bij Nice het prima gedaan. Bovendien kan Belhanda eventueel ook op de flanken uit de voeten heeft bij Schalke daar ook gespeeld.
 
Medellin
 
0
27 juni 2017 om 19:45
Ik word hier gek van, elke week lees je wel weer iets anders. Dan moet hij weg, dan weer niet, dan weer wel, dan wilt hij blijven, dan staat hij open voor een vertrek. Vertrek gewoon. Gala moet gewoon eens duidelijk zijn en zeggen dat hij mag vertrekken en niet zo moeilijk doen.
 
EmreGS27
 
1
27 juni 2017 om 20:12
Je weet toch wel dat dit gewoon een aanname is van Voetbalzone zelf he? Belhanda kan ook op links spelen, dus deze transfer betekent niet meteen dat Sneijder moet vertrekken.
 
superstick
 
0
27 juni 2017 om 20:56
Is dat niet die idioot die tegen Nederland in 1 wedstrijd zo ongeveer 3 rode kaarten had kunnen krijgen? Enfin, het lijkt mij ook wel fijn om Sneijder nog ergens anders te zien.