Gouden Schoen-winnaar Immobile verzilvert recordseizoen met 36 doelpunten
Maandag, 31 augustus 2020 om 11:41

Ciro Immobile lijkt van zins om zijn loopbaan af te gaan sluiten bij Lazio. De Romeinen melden maandagochtend namelijk via de officiële kanalen dat de dertigjarige spits zijn handtekening heeft gezet onder een nieuw contract. Immobile heeft zijn nog tot medio 2023 doorlopende verbintenis met twee jaar verlengd en ligt daardoor nu tot medio 2025 vast in het Stadio Olimpico.

Het nieuws over Immobile's contractverlenging werd maandagochtend bekendgemaakt door Lazio-directeur Stefano De Martino: "Het is een professionele keuze, maar ook een vanuit het hart. We wilden het meteen bekendmaken, aangezien het nieuws pas een paar uur geleden bekend werd. Dat was belangrijk omdat Immobile wordt gevolgd door de allergrootste clubs, daar hij de houder van de Gouden Schoen is."

Immobile heeft net het meest succesvolle seizoen uit zijn loopbaan achter de rug. De 39-voudig international van Italië werd voor de derde keer Capocannoniere van de Serie A en evenaarde met zijn indrukwekkende totaal van 36 doelpunten het record van Gonzalo Higuaín. "Lazio onderstreept met deze daad zijn verlangen om door te bouwen op het afgelopen seizoen en de selectie te versterken, een zaak waar in de komende dagen meer updates over zullen komen", vervolgt De Martino.

"Immobile heeft er met deze daad voor gekozen om zich voor het leven aan Lazio te verbinden. Hij is een professional die altijd beter wil worden en hij wil de lat wat betreft zijn persoonlijke doelstellingen zeker nog hoger leggen." Immobile genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Juventus en speelde daarna voor onder meer Genoa, Torino, Borussia Dortmund en Sevilla. Lazio, de nummer vier van het afgelopen Serie A-seizoen, pikte hem in 2016 voor een kleine vier miljoen euro op in Spanje.

Meer nieuws
   
23:12
23:12
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
10
   
23:08
23:08
FC Barcelona herovert plek twee dankzij hattrickheld Robert Lewandowski
9
   
22:40
22:40
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
4
   
22:01
22:01
Van der Vaart vraagt Van Basten op de man af: 'Zou jij Ajax willen helpen?'
24
   
21:53
21:53
Van Halst hekelt twee personen bij Ajax: 'Daar heb ik me zo aan gestoord joh...'
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
Benayoun_
 
14
31 augustus 2020 om 11:47
Toch een geweldige spits die Ciro, jammer dat hij het niet altijd wist waar te maken in het buitenland. Nu zit hij volgens mij perfect op zijn plek in Rome, hopelijk mogen we nog een flink aantal jaren van hem genieten. Dit soort type spitsen zie je steeds minder vaak, en het "afwachten" in de 16 word niet altijd gewaardeerd vind ik, een echte target man!
 
Millonario
 
22
31 augustus 2020 om 12:02
Ik denk dat je niet goed weet hoe Immobile speelt. Is namelijk geen spits die wacht in de 16 maar ook vaak gewoon zelf een actie opzet en afwerkt. Heel vaak ook de 'ondankbare' lange ballen gekregen afgelopen seizoen waarin hij dan toch nog een doelpunt wist te maken.
 
Benayoun_
 
8
31 augustus 2020 om 12:11
Je hebt gelijk hij is niet een pure afwachter, maar kan ook degelijk zelf een doelpunt opzetten. Mijn punt is dat hij voornamelijk wel een echte afmaker in de 16 is.
 
Shevchenko_7
 
4
31 augustus 2020 om 14:53
“ Nu zit hij volgens mij perfect op zijn plek in Rome” dat mag je wel zeggen ja als je er 36 scoort in de competitie??
 
010-ert
 
11
31 augustus 2020 om 11:57
Lazio en Immobile is een goede combinatie. In het buitenland er niets van gebakken dus geef hem groot gelijk als die lekker blijft in de serie A
 
Bananenflanke
 
6
31 augustus 2020 om 13:46
Bij Dortmund had hij problemen om bij de groep aan te sluiten, taal was ook een groot probleem voor hem. Het paste helaas gewoon niet tussen hem en Dortmund, maar dat kwam niet door zijn kwaliteit als voetballer. Mueller is ook zo'n geval denk ik, die heeft zijn Beierse omgeving nodig om te kunnen presteren. Daarom vind ik 'hij heeft er niets van gebakken' wat hard uitgedrukt, want het was duidelijk dat hij het niveau wel aankon.
 
magikhetwete
 
11
31 augustus 2020 om 12:09
Prachtig, groot Lazio fan uit vroeger tijden en mooi dat ze nu weer meedoen. Ik hoop oprecht dat Lazio weer eens mee kan gaan doen als grote club en tijden van 20 jaar geleden kan doen herleven.
 
Arnout108
 
1
31 augustus 2020 om 15:49
Goede zaak voor beide partijen. Lazio gebruikt hem goed en dan is hij een geweldige spits. Toch wel bijzonder trouwens dat hij alleen in Italië tot z'n rechts komt. Met zijn snelheid en doelgerichtheid zou hij toch in meer competities mee moeten kunnen zou je zeggen.