Guardiola: 'Ik weet niet of Real of Barcelona zijn zaakwaarnemer heeft gebeld'
Zaterdag, 22 februari 2020 om 11:27

Manchester City kreeg onlangs te horen dat de club voor de komende twee seizoenen is uitgesloten van Europees voetbal. Er wordt sindsdien druk gespeculeerd over het vertrek van een aantal belangrijke spelers en onder meer Raheem Sterling zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van een aantal Europese grootmachten. Manager Josep Guardiola maakt zich echter geen zorgen over de toekomst van de Engelsman.

"Alle clubs weten dat als Real Madrid of Barcelona op de deur kloppen, er reden tot angst is. Dat zijn misschien wel de beste en sterkste clubs ooit. Dit is normaal en ik begrijp het helemaal", wordt hij geciteerd door verschillende Engelse media. "Aan de andere kant zie je elke dag dezelfde toewijding van Raheem. Hij verzet altijd veel werk op aanvallend, maar ook verdedigend gebied."

Guardiola looft selectie Manchester City: 'Wij zijn zó goed'

"Hij is een van de beste spelers van de wereld en het is normaal dat de grote clubs achter hem aanzitten. Ik weet niet of Real Madrid of Barcelona zijn zaakwaarnemer hebben gebeld. Ik heb echter geen twijfels over zijn toewijding aan het elftal", gaat Guardiola verder. De oefenmeester werd zelf vanwege de Europese verbanning van the Citizens ook in verband gebracht met een vertrek, maar lijkt hier niet mee bezig te zijn. Guardiola ligt na dit seizoen nog een jaar vast in het Etihad Stadium: "Ik weet niet hoe de toekomst eruit zal zien."

"Ik wil hier nog een jaar blijven en daarna hangt het ervan af, het heeft ook te maken met de resultaten. We hebben dan vijf jaar samengewerkt en ik sluit een contractverlenging niet uit als de club en de selectie nog blij met me zijn. Ik wil me eerst focussen op de komende drie maanden, we zullen het wedstrijd voor wedstrijd moeten bekijken. Daarna is er tijd om na te denken." Manchester City lijkt met een achterstand van 22 punten op koploper Liverpool kansloos in de strijd om de landstitel, maar maakt nog wel aanspraak op winst van de Champions League. Real Madrid is de tegenstander in de achtste finales.

Meer nieuws
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
6
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
31
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
13
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
dhr.utreg1
 
10
22 februari 2020 om 11:37
Als je toch van plan bent om een Engelse halen na al die mislukte bij real, haal dan aub Sancho man. Wat is er miss met die scout daar? Eerst van de beek nu deze man. Zijn ze beetje op hol geslagen daar bij Madrid?
 
Millonario
 
12
22 februari 2020 om 11:41
En waarom Sancho boven Sterling? Een jongen die nog alles te bewijzen heeft?
 
dhr.utreg1
 
4
22 februari 2020 om 12:15
Sancho heeft zeker nog effe te gaan ze hebben ook een leeftijd verschil van 4-5 jaar. Dat ten zeide die jongen laat het al 2 seizoenen op rij zien. In champions league laat hij zich zien. Met alle respect voor mij doet Bundesliga niet onder PL. kijk naar zijn cijfers van afgelopen 2 jaar voor een jongen van 19.
 
Millonario
 
1
22 februari 2020 om 13:26
Goeie cijfers voor een 19-jarige, maar Real heeft al Vinicius en Rodrygo voorin. Ik zou als Real zijnde Hazard verkopen (maar dat zal helaas niet gebeuren) en Sterling halen. Die jongen is nu 25 en scoort er op los en kan op die flank veel bijdragen, meer dan Hazard ooit zal kunnen. En Sancho moet nog een paar jaar hetzelfde brengen vooraleer hij een stap hoger wil zetten.
 
Unsl_84
 
3
22 februari 2020 om 12:03
Vd Beek kan ik me voorstellen dat je daar over twijfelt. Maar Sancho boven Sterling? Dan heeft Sancho nog wel even te gaan denk ik.
 
Arsenallz
 
1
22 februari 2020 om 14:13
Liever Sterling dan Sancho. Sancho heeft totaal geen overzicht en heeft veel minder bewezen. Sterling is meer een gevestigde naam.
 
-The Maestro-
 
0
22 februari 2020 om 18:39
Sancho geen overzicht? Verklaar je nader. Hij is bij bijna elke goal betrokken en zet net zo vaak mensen voor het doel als dat hij ze er zelf in schiet.
 
Glossiandzozo
 
2
22 februari 2020 om 12:21
Nou nou nou Pep piept nu wel heel anders dan voor de sanctie van de Fifa. Nu is het opeens ""Ik weet niet hoe de toekomst eruit zal zien." En " we zullen het wedstrijd voor wedstrijd moeten bekijken. Daarna is er tijd om na te denken." Voorheen gaf hij zonder enige twijfel aan dat hij jarenlang wil aanblijven, en was niet bezig met een vertrek. Nu moet hij het allemaal nog maar zien. Als ze daadwerkelijk worden uitgesloten voor deelname aan de CL is Pep foetsie.
 
barcalover123
 
2
22 februari 2020 om 12:32
Het is maar wat jr wil geloven. Eergister heeft ie nog aangegeven dat jij sws wil blijven ookal worden ze terug gezet naar een divisie lager. Wil graag blijven als city dat ook wil. Google het maar
 
DRL80
 
5
22 februari 2020 om 12:33
Pep gaat sowieso op de loop als de selectie leegloopt en de geldkraan opdroogt. Dan gaat ie naar Juventus, weer een club waar hij makkelijk kampioen kan worden.
 
JDG84
 
2
22 februari 2020 om 13:59
Het is toch logisch dat als zijn selectie leegloopt dat hij ook weg gaat? Hij zit er 5 jaar bijna. Zijn zat trainers die dat nooit halen bij een club. Als de ambitite weg gaat, omdat ze spelers laten gaan en het geld op is, waarom zou hij dan blijven? Voordeel als je een trainer op hoog niveau bent, dan hoef je niet voor de middenmoot te spelen, maar dan komen clubs waar je kampioen wordt. Vind het altijd bijzonder argument dat hij gaat waar hij makkelijk kampioen wordt. Die clubs vragen hem, niet andersom heh.
 
Silvacity
 
1
22 februari 2020 om 14:43
Iets waar Sarri het aardig lastig mee heeft. Juventus zal dan vermoedelijk redelijk op de schop gaan. Ben benieuwd.
 
Silvacity
 
0
22 februari 2020 om 14:38
Het is maar net hoe je het interpreteert. Pep heeft altijd geroepen dat hij zijn contract indient en daarna ziet hij het wel. Hij wilt nog niet bepalen of hij wilt verlengen.
 
Almogaver
 
0
22 februari 2020 om 21:21
Misschien moet je voor de grap het artikel even lezen. Hij blijft sowieso nog een jaar en daarna is het afhankelijk van de club en de spelers. Als zij niet blij zijn, is het logisch dat ie niet blijft. 1+1=2.