Guardiola: 'We mogen niet vergeten dat voetballers ook mensen zijn'
Maandag, 17 december 2018 om 22:19

Gabriel Jesus wist zaterdag voor het eerst sinds lange tijd weer eens het net te vinden. De 21-jarige Braziliaan tekende in het duel tussen Manchester City en Everton (3-1) voor twee treffers en tilt zijn seizoenstotaal zo naar zeven. Volgens City-manager Josep Guardiola heeft het goede optreden tegen the Toffees te maken met de komst van de familie van Gabriel Jesus.

"Ik wilde graag weten wanneer zijn familie kwam. Afgelopen week zei iedereen dat hij niet in vorm was, maar zijn familie is de ochtend voor de wedstrijd gearriveerd en daardoor heeft hij twee keer weten te scoren. Nee serieus, het is voor hem beter zo. Hij is hier alleen als jonge speler, heeft geen vriendin of is niet getrouwd. Dan is het heel belangrijk om je familie bij je te hebben, dat gaat hem enorm helpen", tekenen verschillende Engelse media op uit de mond van Guardiola.

"Hij zet zich altijd voor honderd procent in. Maar ik heb hem nu ook voor het eerst Engels horen praten in de media. Dat is enorm cool", gaat de Spaanse oefenmeester verder. "Ik probeer ervoor te zorgen dat alle spelers Engels leren, want ik heb het gevoel dat ze me anders niet kunnen begrijpen als ik Engels spreek. Dat is enorm belangrijk. We mogen niet vergeten dat voetballers ook mensen zijn. Sommigen verkeren in slechte vorm, door persoonlijke problemen."

"Een scheiding, problemen thuis of met ouders: het kan allemaal enorm veel invloed hebben op het veld, meer dan mensen zich kunnen voorstellen. Daarom heeft Gabriel Jesus het gevoel dat hij beter en rustiger is als zijn familie in de buurt is. Ik kan persoonlijk ook niet zonder mijn familie, bijvoorbeeld", besluit Guardiola. Manchester City won afgelopen weekeinde met 3-1 van Everton en neemt het dinsdagavond in de EFL Cup op tegen Leicester City.

Meer nieuws
   
23:12
23:12
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
12
   
23:08
23:08
FC Barcelona herovert plek twee dankzij hattrickheld Robert Lewandowski
10
   
22:40
22:40
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
4
   
22:01
22:01
Van der Vaart vraagt Van Basten op de man af: 'Zou jij Ajax willen helpen?'
24
   
21:53
21:53
Van Halst hekelt twee personen bij Ajax: 'Daar heb ik me zo aan gestoord joh...'
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
protheus
 
46
17 december 2018 om 10:50
Eigenlijk heel logisch wat Guardiola zegt maar helaas heeft elke internetridder zijn of haar oordeel heel snel klaar over spelers. We zeggen vaak liever dat iemand goed of slecht is zonder waarde te hechten aan waarom iemand een keer slecht heeft gespeeld.
 
bombanera99
 
7
17 december 2018 om 10:55
Het is ook heel logisch dat mensen daar geen rekening mee houden. Dat gebeurt nergens in de maatschappij. Als je aan het werk bent dan moet je prestaties leveren. Het is de taak van de psycholoog om de spelers van City te monitoren. Als ze niet lekker in hun vel zitten en hij constateert dit dan moet Guardiola de speler niet opstellen.
 
protheus
 
17
17 december 2018 om 11:00
nee maar ik bedoel een speler is niet slecht enkel omdat die eens slecht presteert. Ook al zit je niet lekker in je vel als je aanwezig bent kan je gewoon opgesteld worden. Guardiola kan niet gaan wachten tot Jesus lekker in zijn vel zit, het publiek kan hem daarmee helpen tijdens de wedstrijd.
 
zwaailicht
 
14
17 december 2018 om 11:10
Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Uiteraard wordt overal van je verwacht dat je presteert. Maar als jij met vakkenvullen vergeet de pindakaas te spiegelen, dan krijg je geen tienduizenden mensen over je heen die zeggen dat je een mislukkeling bent. Internet en media hebben het en maken het alleen maar moeilijker voor voetballers. Ze moeten beoordeeld worden op prestaties, uiteraard, maar het gaat soms wel een stapje te ver. Ik kijk iedere wedstrijd van City en de ziggo sport commentator heeft structureel 2 maanden lang iedere wedstrijd verteld hoe slecht de vorm is van Gabriel. Beetje overdreven niet?
 
bombanera99
 
8
17 december 2018 om 11:26
Met vakkenvullen krijg je ook geen 5 miljoen per jaar.Je krijgt compensaties voor het feit dat je enorm bekeken wordt door je talent.CEO`s hebben niet veel supporters maar staan ook onder hoogspanning.Ik denk dat voetballers niet goed begeleid worden op mentaal gebied.Ik ben het met je eens dat een enorme massale hoeveelheid kritiek op een persoon enorm veel invloed op je heeft.Ik ben het ook met je eens dat een mens daar eigenlijk niet voor gemaakt is om zoveel kritiek en druk te ontvangen van miljoenen mensen. Maar men moet leren om zich daarvan af te sluiten. En dat leren gaat door het ervaren. Want niemand kan deze omstandigheden nabootsen. Ondanks de enorme stress en humeur is dit goed voor hem. Dit moet je meemaken als voetballer. Je moet diepe dallen ervaren om van te leren.Zo is het overal in het leven. Elk mens gaat door psychologische tegenslagen. Dat is niet leuk maar Jesus wordt hier sterker van.
 
lizoke
 
0
17 december 2018 om 18:13
Je hebt volledig gelijk, kijk ook bijna elke match van city. Ik ga als het kan ook jaarlijks kijken in the etihad. Het is makkelijk om te roepen slecht of goed. Kijk nu pep na de nederlaag tegen chelsea ineens kan hij er niks meer van! Dat is ook kort door de bocht, maar goed al de zogenaamde kenners hier die altijd bashen op city en commentaar hebben, goed bezig. Ik denk als zij naar hun bankrekening kijken en de bashers dat er alleen van city blij worden! En niet de bashers die elke dag moeten werken voor een paar duizend €
 
 
1
18 december 2018 om 00:09
Maar tijdens vakkenvullen komen er ook niet specifiek 10.000 mensen naar jou kijken om je toe te juichen of bekritiseren. Een beetje appels met peren vergelijken.
 
DRL80
 
0
18 december 2018 om 01:13
Zeg je nou eigenlijk dat het allemaal broodvoetballers zijn bij ManC? (Geintje) Ja, ze verdienen een heleboel geld en daarvoor moeten ze presteren. Maar het zijn idd net mensen, net zoals bijvoorbeeld politieagenten. Die krijgen ook altijd een bak kritiek over zich heen (voor een heel stuk minder geld). Dus ik snap Guardiola wel, het is ook zo. Maar ik kan ook begrijpen dat men op de tribune of op de bank niet nadenkt over eventuele persoonlijke omstandigheden, die hebben ze zelf ook. Al met al leuk voor Gabriel dat z’n familie er is en hen gelijk weet te “belonen”.