Heracles beleeft dramatische eerste helft en gaat zeer hard onderuit
Zondag, 4 augustus 2019 om 14:05

Heracles Almelo heeft zondag in de eerste speelronde van het nieuwe Eredivisie-seizoen een pijnlijke nederlaag geleden. De ploeg van trainer Frank Wormuth ging in eigen huis hard onderuit tegen sc Heerenveen, dat het slappe spel van Heracles al in de eerste helft afstrafte. Na 45 minuten spelen stond er reeds 0-3 op het scorebord en in blessuretijd van de tweede helft werd het nog 0-4.

Heerenveen beleefde een droomstart in Almelo. Na zeventien minuten stonden de Friezen al op 0-2, de snelste voorsprong van de club in een uitduel in de Eredivisie sinds oktober 2007. Doelman Joris Blaswich beging na zeven minuten spelen een cruciale fout door een vrije trap van grote afstand van Ibrahim Dresevic niet te keren. Het schot van de verdediger leek houdbaar, maar de sluitpost van Heracles kon niet voorkomen dat zijn ploeg op achterstand kwam: 0-1.

Tien minuten later verdubbelde Jordy Bruijn op fabuleuze wijze de voordelige marge. Heracles kon de bal niet wegwerken, waarna Bruijn de bal kon oppikken, tussen diverse spelers van de thuisploeg door kok dribbelen en in de lange hoek wist te scoren: 0-2. De gifbeker was nog niet leeg voor Heracles, daar verdediger Maximilian Rossmann de fout in ging door in de opbouw te treuzelen met de bal.

Bruijn kon de bal zodoende tikken naar Mitchell van Bergen, die vervolgens knap afrondde: 0-3.
Wormuth greep direct in en wisselde Rossmann meteen voor Mats Knoester, mede omdat eerstgenoemde bakkeleide met Blaswich na de tegentreffer. Na de laatste fluitsignaal van de eerste helft werd Heracles getrakteerd op een striemend fluitconcert van het publiek.

Na de thee kwam de thuisploeg beter voor de dag, maar de ploeg van Johnny Jansen hoefde nimmer te vrezen voor een serieuze comeback. Onder anderen Cyriel Dessers en Mauro Junior probeerden de eer te redden, maar Warner Hahn hield zijn doel schoon. Heerenveen maakte weinig aanstalten om er nog een spectaculaire wedstrijd van te maken. In blessuretijd viel de laatste treffer van invaller en debutant Chidera Ejuke, die met zijn snelheid en doeltreffendheid het slotakkoord verzorgde.

4 augustus 2019 om 14:07
Het meest bijzondere voor mij aan deze uitslag is dat Heerenveen geen tegendoelpunt heeft geïncasseerd. Dat is toch wel iets nieuws.

GJ7300

0
4 augustus 2019 om 15:07
Zeg je wat, zou t bijna vergeten. Misschien dit jaar s geen degradatie achtig tegendoelpunten aantal

CbHveen

16
4 augustus 2019 om 14:08
Goede eerste helft, matige tweede.. maar wel 4 doelpunten en direct eerste wedstrijd de 0. Had het niet aan zien komen dit, dus een fijne zondag nog tegemoet??

DaniVan Der Linden

7
Wat een dramatische wedstrijd van Heracles, na de eerste helft begonnen ze wel beter te worden maar echt veelste weinig dreiging. Heerenveen aan de andere kant verassend sterk. Keeprrtje kam wel boos worden op Rossmann maar knal hem in zo'n situatie gewoon weg...

Lionelneymar

16
4 augustus 2019 om 14:13
Enige voordeel is dat er een paar dingen goed duidelijk zijn geworden nu. Rossmann kan net zoals vorig seizoen gewoon echt niet. Vandaag ook gewoon echt meer dan dramatisch en terecht de vroege wissel. Knoester mag van mij blijven staan pakte een paar goede ballen en heeft wat meer rust vind ik. Van den Buijs ook niet echt fan van, dus hoop dat Propper dat gauw over gaat nemen. Verder Mauro overduidelijk over Dos Santos kiezen. Veel meer felheid en kan gewoon beter voetballen. Af en toe nog wel een beetje twijfelachtig, maar dat gaat wel komen. Van der Water enige nog beetje gevaarlijk aanvaller van de 3 die in de basis stonden. Verder viel Bijleveld goed in en mag die van mij ook wel blijven staan. Wedstrijd om heel gauw te vergeten, maar het zegt nog niks. Gefeliciteerd Heerenveen met de overwinning!

FCBaloputdak

4
4 augustus 2019 om 16:47
Inderdaad! Het is echt onbegrijpelijk dat er niet meer geinvesteerd is in de verdediging. Rossmann is gewoon slecht, Sama is slecht, Van den Buijs is oké, Propper is op zich prima, maar het is de vraag hoe hij het gaat doen na die lange blessure. Dan blijft er weinig over! En het erge is: dit was vorig jaar ook al het probleem en er is niets mee gedaan. Zo zonde man...

PCMrulez

22
4 augustus 2019 om 14:14
Sterk begin van de wedstrijd met veel afjagen en fouten forceren bij de tegenstander, doet me weer denken aan de oude tijden. Daarnaast oogde het ook verdedigend een stuk stabieler dan vorig jaar, er staat eindelijk weer een team dat met elkaar wil! Ook nog even complimenten aan het uitvak die de gehele wedstrijd te horen waren, ga zo door zou ik zeggen en op naar Feyenoord!

pompebledsje

5
4 augustus 2019 om 14:16
Heerenveen is in ieder geval niet geholpen die de arbitrage. Discutabele kaarten gegeven... Was een matte wedstrijd na het eerste half uur. Tweede helft slecht aan de zijde van Heerenveen eigenlijk. Organisatie stond goed, maar verwacht dat Floranus geslachtofferd wordt ten gunste van Van Rhijn.

itsmealex

15
4 augustus 2019 om 14:21
Tweede helft vond ik niet persé slecht. Heerenveen stond 3-0 voor en liet Heracles bewust komen om vervolgens in de counter toe te kunnen slaan. Dit kwam helaas niet heel erg uit de verf tot de goal van Ejuke. Vond Heerenveen daarnaast verdedigend behoorlijk stabiel. Iets wat de afgelopen jaren behoorlijk ontbrak.

1
4 augustus 2019 om 14:27
Heerenveen was in de tweede helft onrustig aan de bal. Dat dit niet tot kansen tegen leidde, zegt meer over de onmacht van Heracles. Heerenveen hoefde niet, maar vond ik erg slordig. We nemen afgelopen jaar als referentie, maar dat was ook erg slecht. Hahn lijkt ook stabieler. Dat geeft ook wel rust. Nu Hoegh terug, dan wordt het nog beter, denk ik.

itsmealex

11
4 augustus 2019 om 14:45
Kijk dat er nog veel ruimte voor verbetering is, ben ik natuurlijk met je eens. Maar iets meer positivisme vind ik toch wel op zijn plaats. Jij noemt Heerenveen de 2e helft slecht, iets waar ik het dan niet mee eens ben. Waarom zou Heerenveen bij een 3-0 voorsprong naïef ver naar voren voetballen? Om Heracles uit te nodigen voor de aansluitingstreffer? Klopt dat het voetballend minder was, maar de verdediging en het middenveld stonden, en dat sinds lange tijd, weer eens goed. Vorig jaar was het altijd billenknijpen, ook met een ogenschijnlijke comfortabele voorsprong. Je mag best ter vergelijking vorig seizoen als referentie nemen, en dan is 0-4 in Almelo gewoon een prima resultaat.

1
4 augustus 2019 om 15:58
Het verschil is dat slordigheid aan de bal vorig jaar leidde tot veel tegentreffers. Dat dit vandaag niet gebeurde, zegt veel over Heracles. Daarmee ontken ik niet dat de organisatie goed stond, maar desalniettemin snap ik niet waarom je de lijn uit de eerste helft niet door trekt een het initiatief aan Heracles laat. Was het niet twee jaar terug met de 3-3 bij Groningen dat het na de 0-3 nog mis ging?

itsmealex

6
4 augustus 2019 om 17:00
Snap deze reactie nou echt weer niet... Ze hebben de wedstrijd 0-4 gewonnen, en hebben i.p.v naïef doorvoetballen, de wedstrijd uitgevoetbald en daarmee Heracles geen kans meer gegeven voor de overwinning. Zo wérkt topvoetbal nou eenmaal. Jouw reactie is ook weer lekker tegenstrijdig. De lijn doortrekken naar de 2e helft zat er nou eenmaal even niet in. Dan moet je inderdaad de boel dicht houden en daarmee de winst veilig stellen. Precies om die 0-3 te behouden en niet, net als tegen Groningen, Heracles tot 3-3 te laten terugkomen. Hou eens op met dat azijnpissen en geniet van deze terechte overwinning.

0
4 augustus 2019 om 21:09
We zullen zien of het zondag net zo "goed" is tegen Feyenoord. Vrees dat het spel van de tweede helft dan wel keihard wordt afgestraft. Ik wil geen opportunistisch gedoe. Eén zwaluw maakt geen zomer. Heerenveen had ook in de tweede helft Heracles gemakkelijk bij de strot kunnen pakken. Dat heeft niks met naïviteit te maken. Ik erger me gewoon aan het feit dat er twee helften met zo`n verschillend beeld en spelopvatting (los van of het begrijpelijk is) op de mat gelegd wordt. Tegen andere tegenstanders kost je dat juist de voorsprong.

Soron

6
Ik was blij dat ik thuis moest werken en niet aan het stadion zat, want nu kon ik na een half uur mijn TV uitzetten. Dit was werkelijk dramatisch, verdediging van Heracles was bijna amateuristisch en aanvallend te weinig dreiging. In de voorbereiding zag alles er redelijk goed uit, maar er is duidelijk nog veel werk aan de winkel.

2
4 augustus 2019 om 14:37
Toch wel erg onverwacht want ik vind dat Heracles nog steeds een aardige selectie heeft. Blaswich vond ik ik vorig jaar echt sterk maar 2 van de 4 goaks was hij erg discutabel. Vroeger vond ik dos santos ook een erg goeie maar daar komt ook niks meer van heel apart. In ieder geval werk aan de winkel voor Wormuth

voetbalfreak

0
4 augustus 2019 om 22:51
Je was in ieder geval niet de enige die thuis moest werken, veel lege stoeltjes in het stadion. Hoeveel seizoenskaarten zijn er ondertussen verkocht?

MUHV

4
Wat een start voor Heerenveen! En zoals hierboven aangegeven zowaar de 0 gehouden. 2 goals met behulp van Heracles, maar toch. Heerlijke zondag zo.

Kenner1986

5
4 augustus 2019 om 17:05
Denk dat Heracles een moeilijk seizoen tegemoet gaat met deze selectie. uitgekleed elftal, veel doelpunten ingeleverd. Dessers gaat de oorlog niet voor je winnen.

4 augustus 2019 om 18:34
Heereneveen speelde een goede pot op dit toch wel heel erg verschrikkelijk kunstgrasveld. Heracles was net zo slecht als het kuntgasveld wat er niet uit zag. Schandlig gewoon dat dit nog op eredivisie niveau mogelijk is en mag en kan. Alleen al het kijken er naar daar schaam je je voor.

Laurens E

1
4 augustus 2019 om 18:41
Het kan aan mij liggen maar naast de spelers op het veld, mag het veld zelf ook wel verbeterd worden.

HylkeSappe

0
5 augustus 2019 om 11:12
Ik ben heel trots op heerenveen , er stond echt een team die voor elkaar door het vuur wilde en iedereen op zijn positie deed zijn taak uitstekend , 2e helft had er wel wat extra druk opgekunt heracles mag nog blij zijn dat het bij 0-4 is gebleven en ik denk dat heerenveen ook goeie kans heeft om feyenoord over de knie te leggen!