'Ik zou supervereerd zijn als ik bij de Oranje-selectie zit'
Woensdag, 29 september 2021 om 13:13

Mark Flekken kijkt uit naar komende vrijdag, het moment waarop Louis van Gaal zijn definitieve selectie voor de WK-kwalificatieduels met Letland (8 oktober) en Gibraltar (11 oktober) bekendmaakt. De 28-jarige sluitpost van SC Freiburg kreeg twee weken geleden te horen dat hij deel uitmaakt van de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal voor de komende interlandperiode in oktober en zou 'supervereerd' zijn als hij een definitieve uitnodiging krijgt.

Na de wedstrijd Nederland-Turkije van 7 september, liet Louis van Gaal op de persconferentie weten dat Flekken op de radar staat van de bondscoach. Dat kreeg de doelman zelf pas de volgende ochtend mee, daar hij sinds kort een dochtertje heeft en daardoor al sliep. "Mijn vrouw en ik hadden het zo ingepland dat ik na mijn wedstrijd zou slapen, zodat ik nachtvoeding kon geven. De volgende morgen kreeg ik van iedereen dat videofragmentje toegestuurd. Dat vond ik heel leuk", vertelt Flekken in gesprek met De Telegraaf. Met zijn ouders en zaakwaarnemer sprak hij al weleens over het Nederlands elftal. "Dat er, als ik een jaar of half jaar op een hoog niveau zou presteren, misschien eens een kans voorbij zou komen."

"De Bundesliga is natuurlijk een van de topcompetities in Europa. Maar dat het al na vijf wedstrijden zou gebeuren, dat had in mijn omgeving niemand verwacht. Ik ook niet", vervolgt Flekken. Hij kwam via Roda JC Kerkrade, Alemannia Aachen, Greuther Fürth en MSV Duisburg bij Freiburg terecht en is na het vertrek van Alexander Schwolow naar Hertha BSC eerste doelman. Dit seizoen speelde hij voorlopig zeven officiële wedstrijden voor Freiburg. Voor de sluitpost van SC Freiburg zijn Manuel Neuer en Gianluigi Buffon zijn grote voorbeelden. "Dat is wel een niveau waar ik naar streef. Of ik dat ooit haal, weet niemand. Maar ik sta daar wel elke dag voor op."

"Ik kijk er naar uit. Mijn telefoon staat niet op stil. Ik zie wel of er een Nederlands nummer op mijn beeldscherm verschijnt", zo is Flekken nuchter over het moment dat de definitieve selectie van Oranje bekend wordt. Met Justin Bijlow (Feyenoord), Joë Drommel (PSV) en Tim Krul (Norwich City) behoren er nog drie keepers tot de voorlopige selectie van bondscoach Van Gaal. "Ik zou supervereerd zijn als ik bij de Oranje-selectie zit. Bij zo'n elite-selectie. Want zo kun je dat wel noemen."

Meer nieuws
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
3
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
24
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
12
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
Pressing12
 
6
29 september 2021 om 13:19
We zitten echt matig in de keepers. Dat is erg jammer. Ik kan geen oordeel over hem vellen. Ik heb hem nooit meerdere wedstrijden zien keepen.
 
hector
 
2
29 september 2021 om 15:59
Zo matig in de keepers zitten we niet met de keuze uit Bijlow en Cillessen als 1e en 2e keeper en bijvoorbeeld Flekken als 3e. Drommel en Krul zijn niet goed genoeg (meer).
 
Kieftenbeld
 
2
29 september 2021 om 16:09
Cillessen is al zeker niet goed genoeg meer. Kijk anders het aantal wedstrijden dat die de afgelopen 2 jaar gespeeld heeft
 
trodat4030
 
2
29 september 2021 om 16:28
@kieftenbeld, dat zijn er volgens mij nog steeds heel wat meer dan Vlekken...
 
hector
 
5
29 september 2021 om 16:37
Ik zou voor de gein even Valencia vs Bilbao terugkijken van afgelopen weekend
 
tyuin
 
1
29 september 2021 om 17:55
We hebben inderdaad gewoon prima keepers, alleen geen toppers zoals de linie ervoor. Dan valt het allemaal extra op, maar laten we eerlijk zijn we hebben op vd Sar na nooit echt een wereldtopper gehad. Stekelenburg keepte een geweldig WK, maar heeft het verder ook niet echt waargemaakt en ik zie Bijlow makkelijk het niveau Waterreus, Westerveld, Menzo, v Breukelen etc halen. We hadden vroeger alleen veel meer keepers van dit niveau waardoor het nooit echt armoede was, nu heb je er 2 a 3 die wel kunnen en de rest is gewoon veel te slecht. Vd Sar heeft alleen jaren verbloemd wat het gemiddelde niveau onder de lat is geweest al die jaren.Met Bijlow heb je gewoon een steady keeper voor de komende tijd en Cillissen heb ik in Oranje nooit echt zien falen, je hoopt alleen op beter zoals Duitsland, Brazilie etc heeft. Als zo'n Flekken dan aanhaakt en zijn niveau vasthoudt heb je met hem, Krul en Drommel toch prima 3e opties? We hebben de WK finale gehaald met Timmer en Boschker in de selectie..
 
fiorenoord
 
39
29 september 2021 om 13:20
Lijkt me dat hij het samen met Krul mag uitvechten voor een plekje als tweede doelman. Die Drommel valt me, wederom, een partij door de mand zeg.
 
Ducktaildo
 
9
29 september 2021 om 13:28
Lijkt mij dat cillessen toch gewoon kan worden opgeroepen? Ben niet bepaald fan van hem, maar toch wel met Bijlow de enige keepers van een beetje niveau
 
TVL11
 
25
29 september 2021 om 13:30
Drommel is gewoon de gebeten hond bij PSV, al sinds zijn transfer naar PSV ligt hij niet lekker bij verschillende media. Iedereen rekent Drommel af op die blunder, maar niemand heeft het erover hoe Sangaré even daarvoor balverlies lijdt, en hoe de aanvallers 10000 kansen missen. Zonder die blunder was het 1-1 geworden. En dan? hossanastemming?
 
Ducktaildo
 
9
29 september 2021 om 13:42
TVL11. Nou zijn laatste periode bij Twente zat die er ook niet bepaald lekker in? Ik zou mijn hart echt vasthouden als hij tussen de palen staat bij het Nederlands elftal. Vind hem dit seizoen bij PSV ook niet heel zeker ogen. En je laatste opmerking snap ik niet echt? Hij maakt toch gewoon een blunder? Of dat nou bij de 6-1, 3-1 of 1-2 is dat maakt toch niet uit? Het gaat hier over het Nederlands elftal hé, niet over het camping elftal bij de plaatselijke FC
 
TVL11
 
9
29 september 2021 om 13:48
Dat is mijn punt niet, het is niet fair hoeveel kritiek Drommel krijgt ten opzichte van zijn teamgenoten. Drommel krijgt kritiek bij een tegengoal, maar Zahavi en Romero krijgen dat niet niet bij het missen van megakansen. Van Ginkel komt er in de media ook goed mee weg terwijl iedereen kan zien dat van Ginkel het zwaar heeft op dit niveau. Max speelt al bijna een jaar dramatisch. Sangaré is de reden dat die kans bij die blunder ontstaat. En het resultaat bepaalt of het cruciaal is of niet hè. De verdediging van Feyenoord was allesbehalve goed afgelopen weekend tegen NEC, maar omdat aanvallers bij Feyenoord wel presteren winnen zij die pot gewoon en komt de verdediging er goed mee weg.
 
665
 
2
29 september 2021 om 13:50
Omdat PSV een fout heeft gemaakt met het aantrekken van Drömmel. Hij is me meer meegevallen moet ik zeggen maar ik heb nooit echt een top keeper in hem gezien en riep al vanaf het begin dat Ünnerstal een betere keeper is dan Mvogo en Drömmel. Het enige waarin Ünnerstal minder is, is het mee voetballen. Ik heb alleen liever een keeper die goed is in het doel dan iemand die een bal over 30 meter in de voeten kan leggen.
 
Sirius
 
1
29 september 2021 om 13:51
Het probleem met Drommel is dat hij slecht tegen druk kan. Dat was bij FC Twente ook een probleem. Als het goed ging, pakte hij ook punten voor de ploeg, maar als de druk erop stond, maakte hij ook best veel fouten. Daar moet hij echt overheen gaan groeien, want nu hij bij PSV onder contract staat zijn er geen momenten meer waar je niet onder grote druk speelt. Verder heb je inderdaad wel een punt, maar hij keept nog niet als een PSV-doelman hoort te keepen. Neemt niet weg dat Drommel wel nog steeds potentie heeft.
 
biornha
 
2
29 september 2021 om 13:58
Vooral die laatste zin, Ducktaildo, helemaal mee eens. De Ligt debuteerde met blunders (van de zelfde grote) in oranje, en iedereen vond het te vroeg, hij had niet opgeroepen moeten worden, terwijl hij bij ajax foutloos speelde. Drommel maakt in mijn ogen geen zekere indruk, blunder tegen willem 2, de goal van Go Ahead vind hem ook deels aan te rekenen als hij er zo in vliegt. Tsja, ze kosten je tegen Willem 2 punten uiteindelijk, al hadden de aanvallers er natuurlijk 4 moeten maken. Nee hij moet gewoon niet opgeroepen worden, net al de Ligt toen ook nog niet goed genoeg was om basis te spelen bij Oranje. Voor mij zou de selectie van de keepers Bijlow, Cilessen en Flekken/krul zijn, ik heb Flekken te weinig gezien om daarin een goed oordeel te vellen, maar voor nu vind ik dat Drommel even pas op de plaats moet maken, zeker ten voordeel van Cilessen en Krul.
 
Benzema.
 
2
29 september 2021 om 14:10
Wat een onzin. Zahavi krijgt veruit de meeste kritiek van PSV supporters, gevolgd door Mwene. Voor Drommel zijn de meest redelijk mild terwijl hij totaal niet indrukwekkend is begonnen.
 
Denn01
 
8
29 september 2021 om 13:31
Ik zou als volgorde gewoon Bijlow- Cilessen en die Flekken meenemen als derde. Krul zijn tijd is wel een beetje geweest. En Drommel is op dit moment gewoon nog geen Oranje materiaal.
 
Sirius
 
2
29 september 2021 om 13:54
We moeten het natuurlijk ook niet gaan overdrijven. Uiteindelijk keept deze Flekken ook bij een ploeg waar de druk niet bijzonder hoog ligt.
 
Davilla_7
 
6
29 september 2021 om 13:38
Door de mand nog wel? Keept gewoon een goed seizoen op die ene blunder na
 
Pango
 
5
29 september 2021 om 13:29
Een keeper die ik niet in het zicht heb gehad de afgelopen jaren. Heeft ook nog nooit in NL gespeeld (1e elftallen dan). Goed om te zien dat de hij via een Duitse rondreis nu in de basis speelt bij Freiburg. Staat ook gewoon 5e in de Bundesliga. Met 4 tegengoals in 6 wedstrijden staat het achterin goed lijkt het. Ben wel nieuwsgierig geworden en mooi dat hij op de radar staat en misschien een kans krijgt.
 
juweel
 
2
29 september 2021 om 13:42
@pango, maar dat is gewoon scorebord journalistiek als je zo gaat redeneren, dan kan je Paes van FC Utrecht ook wel oproepen, staat gewoon 5e in de eredivisie met 5 tegengoals in 7 wedstrijden, daar lijkt het achterin dus ook wel goed te staan. Als hij het niveau van krul evenaart dan zou ik deze jongen gewoon meenemen, als is het maar om hem er aan te laten ruiken als motivatie.
 
Pango
 
2
29 september 2021 om 15:21
@juweel Waarom? Tuurlijk is het scorebord journalistiek, ik bekijk gewoon de feiten op dit moment, zo gaat dat vaker. Vorm van de dag etc. Wat als hij 18e stond met 3 tegengoals per wedstrijd?? Dan kijk je vaak anders, en wordt je vaak ook niet opgeroepen. Dus het zegt wel wat. Ik ken hem niet goed genoeg om een oordeel te vellen over zijn prestaties (kijk niet alle Freiburg wedstrijden ). Ik vind het gewoon knap dat zijn club (freiburg) nu 5e staat en met weinig goals tegen. Ik schat ook de Duitse competitie wat hoger in dan de Nederlandse Eredivisie. Dus de vergelijking met Paes slaat nergens op. Hij zit in de voorselectie dus zal wel een goede vorm hebben, vertrouwende op de kennis van de technische staf van Oranje.
 
Aguerooo
 
1
29 september 2021 om 16:36
Ik moet zeggen, vorig seizoen was Flekken meerendeels geblesseerd en was hij geen eerste keeper, dus heb ik hem nooit zien spelen. Dit seizoen bewust wat meer in de gaten gaan houden, maar hij keept al een aantal wedstrijdjes meer dan prima. Hij is op dit moment wel echt een puntenpakker voor Freiburg, dus scorebord journalistiek zou ik het niet willen noemen. Als je als keeper punten pakt voor je ploeg, dan ben je gewoon lekker bezig en verdient hij het wel om opgeroepen te worden. Probleem is alleen wel; Bijlow is de eerste keeper, en dat moet in mijn ogen ook zo blijven. Dus tenzij dat Bijlow geblesseerd raakt (vorig seizoen natuurlijk veel van gehad, verwacht dit seizoen wel dat hij veel fitter blijft), zal hij niet heel veel minuten gaan maken in Oranje. Uiteindelijk gaat het meer om het vertrouwen dat hij er bij mag zitten en wanneer nodig, onder de lat mag staan en zich kan bewijzen tegenover Nederland. Ik vind hem kwa uitstraling dan weer veel meer hebben dan een Cillessen, Krul of een Drommel, alle 3 lijken op het eerste oog altijd zo onzeker.
 
Gooner4
 
12
29 september 2021 om 13:30
Bijlow nummer 1 natuurlijk. Daarna geen idee.. Drommel vind ik niks, Krul niks, Steek niks. Geen idee hoe deze jongen is, maar doe hem er dan maar een keer bij. Verder mss nog Cillissen, al heb ik geen flauw idee hoe het daarmee staat etc. Weet wel dat hij beter is dan de rest op Bijlow na.
 
ValenciaNL
 
9
29 september 2021 om 13:50
Cillessen is fit en dan raakt die weer geblesseerd.. wel kleine blessures telkens. Als die keept, keept die op een zeer hoog niveau. Afgelopen weekend door hem een puntje gehaald in de laatste minuut met een geweldige redding!
 
Stan-FCT
 
5
29 september 2021 om 14:38
Bijlow gaat de nieuwe Nr 1 worden, daar ben ik van overtuigd. Flekken heb ik al een tijdje zien keepen bij Freiburg, omdat ik zelf liefhebber van de BL. En wat ik van hem heb gezien, is dat het een hele degelijke keeper is, je speelt toch niet tegen de minste clubs (bayern, BVB, Leipzig, Leverkusen, Bmg). Dus dit zou zo maar eens de nieuwe nr 2 achter Bijlow kunnen worden, en wie weet nog wel meer.
 
gebr.timber
 
1
29 september 2021 om 14:40
Afgelopen weekend voor rust ook geweldig voetbal gezien van die ploeg.