Justin Kluivert maakt overstap van AS Roma naar RB Leipzig
Maandag, 5 oktober 2020 om 17:42

Justin Kluivert vertrekt naar de top van de Bundesliga. AS Roma en RB Leipzig maken maandagmiddag wereldkundig dat de aanvaller vertrekt naar de Duitse club. Kluivert wordt gehuurd met een optie tot koop, maar het is niet bekend voor welk bedrag de aanvaller volgend jaar definitief de overstap kan maken. Zijn contract in Rome loopt nog drie jaar door.

De transfer komt niet als een verrassing, want zondag onthulde transferexpert Fabrizio Romano al dat beide clubs in verregaande onderhandelingen waren over de transfer van Kluivert. Trainer Paulo Fonseca liet de buitenspeler dit seizoen alleen twee keer kort invallen in de Serie A-wedstrijden tegen Hellas Verona en Udinese. Door de komst van Pedro, die eerder deze zomer transfervrij overkwam van Chelsea, is de concurrentie voor de zoon van Patrick Kluivert opnieuw toegenomen.

Maandag onderging Kluivert de medische keuring bij zijn nieuwe club. De buitenspeler maakte in de zomer van 2018 voor een bedrag van 18,7 miljoen euro de overstap van Ajax naar AS Roma. Hoewel de aanvaller sindsdien tot 68 optredens in alle competities als Giallorosso kwam, heeft hij volgens Italiaanse media de beleidsbepalers niet geheel kunnen overtuigen en wordt een tijdelijk vertrek uit het Stadio Olimpico als de beste oplossing gezien. RB Leipzig betaalt anderhalf miljoen euro voor de tijdelijke komst van Kluivert.

Duitse media verzekerden eerder dit weeknd dat Kluivert niet de eerste keuze van RB Leipzig was. Thomas Lemar leek op weg naar die Roten Bullen, maar de financiële eisen van de aanvaller van Atlético Madrid zorgden ervoor dat de gesprekken tussen de clubs gestaakt werden.

Meer nieuws
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
5
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
30
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
13
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
PaulR_1982
 
37
5 oktober 2020 om 17:45
Ik denk dat deze club qua speelstijl al veel beter bij hem past dan AS Roma. Mooie club in een mooie competitie.
 
ajax1812
 
50
5 oktober 2020 om 17:49
Een mooie club vind ik het alles behalve, wel een leuke competitie.
 
PaulR_1982
 
52
5 oktober 2020 om 17:51
Ik zie liever deze constructie waar een groot bedrijf achter zit en waar mensen met een bepaalde visie aangesteld worden, dan een oliesjeik die een speeltje heeft en waar als de spits 2 wedstrijden niet gescoord heeft er alweer een andere gekocht moet worden.
 
Realmezut
 
31
5 oktober 2020 om 17:56
Precies. Qua beleid kan elke club op deze aarde een voorbeeld nemen aan de Red Bull clubs. Dat is echt een tantje hoger dan menig topclub.
 
Makallelele
 
8
5 oktober 2020 om 18:26
PaulR: je noemt nu twee uitersten maar doet voorkomen alsof dit de enige mogelijkheden zijn. Er zijn veel traditionele, mooie clubs zonder oliesjeik.
 
Mozias
 
0
5 oktober 2020 om 18:58
@makallelele, omdat daar traditioneel al geld ingepompt werd. Tegenwoordig kost het alleen wat meer geld om het verschil naar de top te overbruggen dan vroeger. Red Bull doet dat vrij goed. Beleid lijkt daar prima. Daar past deze transfer van Kluivert ook in vind ik. Hoop dat het wat wordt voor hem.
 
elninoo
 
2
5 oktober 2020 om 19:53
Wat Red Bull ook doet is dat het jonge spelers de kans geeft en laat zien dat dat ook echt werkt. Ze halen talenten en geen gearriveerde spelers. Dat vind ik persoonlijk leuker dan een klap geld neerleggen en alles maar kopen wat er te kopen valt. Red investeert ook een hoop geld. Maar wel in een totaal ander soort spelers.
 
Ravel
 
6
5 oktober 2020 om 17:53
Wordt ie nu gehaald voor de basis of voor de bank? Persoonlijk snap ik deze deal niet helemaal vanuit Leipzig. Maar lijkt me een prima omgeving voor Kluivert. Wie weet kan ie daar wel weer stappen maken.
 
MrGuide
 
3
5 oktober 2020 om 19:14
In Duitsland denkt men daar toch echt anders over. De club heeft een hoop succes supporters, maar menig fan van andere clubs vindt het 3x niks. Hier zal ongetwijfeld jaloezie bij zitten, maar het blijft een ‘plastic’ club. Hier moet gewoon tijd overheen gaan, historie dient opgebouwd te worden alvorens het een mooie club is.
 
Valkeakoski
 
0
5 oktober 2020 om 21:12
Uit nieuwsgierigheid, hoe denkt men in Duitsland dan over Bayer Leverkusen en VFL Wolfsburg? Die zullen dan buiten de steden waar zij zijn gevestigd ook niet overdreven populair zijn als de gemiddelde Duitse voetbalsupporter een beetje consequent is?
 
AZE/CHE 4 EVER
 
3
5 oktober 2020 om 19:14
Roma speelt gewoon in een 343 met Pedro en Mkhitaryan op de vleugels. Ze lijken wel al snel afgestapt te zijn van hun beleid van een paar jaar geleden. Waar ze een paar jaar geleden jonge talenten haalden als Cengiz en Kluivert gaan ze nu voor uitgebluste spelers als Mhikitaryan en Pedro.
 
Benzema.
 
2
5 oktober 2020 om 19:18
De concurrentie is bij Leipzig toch wel wat beter. Aparte transfer vind ik dit. Maar met een huurdeal loopt Leipzig weinig risico.
 
Dolleleen
 
14
5 oktober 2020 om 18:12
Ben bang dat Kluivert het hier ook niet gaat redden. Heb het idee dat ie straks ala bazoer bij een eredivisie club terug gaat komen om daar pas weer een heel seizoen aan spelen toe te komen.
 
Fairplay1
 
2
5 oktober 2020 om 18:26
Het gaat niet persé dat hij het eventueel niet of wel gaat redden. Als speler hou ik zou ik zo erg van het spelletje, dat ik van Ajax alleen maar naar een club zou gaan die het spelletje net zo spelen als hou Ajax speelt. Aanvallend en dominerend....bij komen clubs als Barça, Arsenal, Bayern en zo zijn er nog een paar clubs die zo spelen. Ik zou niet voor een uitdaging gaan om anders te gaan spelen. Je gaat er alleen maar op vooruit op je bankrekening. As Roma is meer een uitdaging....speelt een beetje als Real...inzakken bij 0-0 En met 2 of 3 passes al in de 16 te staan voor de 1-0. Maar goed, Leipzig is een vrij offensieve stugge ploeg....ze geven vaak genoeg 100% inzet. Ik ben benieuwd...we zullen zien. Kluivert heeft het niet slecht gedaan bij Roma, maar werd nooit onomstreden.
 
London Calling
 
4
5 oktober 2020 om 18:40
Als je hem vergelijkt met zijn leeftijdsgenoten doet hij het helemaal niet zo slecht. tot de corona onderbreking speelde hij vrijwel alles en was daarin ook vaak gewoon basis speler (kwam toch tot 31 wedstrijden). Zijn rendement had hoger kunnen zijn, maar dan nog hij had in de Serie A fors minder minuten per goal nodig dan Stengs (zelfde leeftijd als kluivert, zelfs nog iets ouder) in de eredivisie.
 
Nourdipoer_
 
12
5 oktober 2020 om 18:13
Goede aankoop van Leipzig, hier gaan ze veel plezier aan beleven. Hier kan Kluivert zijn flair en klasse laten zien. Ik heb nog steeds vertrouwen in zijn voetballende vermogen, Nagelsman gaat hem doen opleven. Het spelsysteem van Leipzig lijkt mij bij Kluivert passen.
 
SocioFan1
 
7
5 oktober 2020 om 18:18
Precies, lijkt me echt een goede stap. Ik zie hem daar ook een succes worden.
 
Iseldiroed
 
0
5 oktober 2020 om 18:52
Toch verrassend. Speelde dacht ik niet veel bij Roma. En dan toch een stapje omhoog maken. Komt niet vaak voor.
 
jeffreysch
 
4
5 oktober 2020 om 18:57
Speelde juist bijna alles bij Roma. En Leipzig koopt in op basis van redelijk betaalbare spelers met veel potentie. Dat heeft Kluivert
 
locovato
 
3
5 oktober 2020 om 19:11
Dit is weer zo’n pessimistische reactie. Je kon ook net zo goed zeggen speelde niet alles maar wel regelmatig. Hij heeft echt wel voldoende laten zien bij Roma. Dat is een reden dat hij redelijk wat wedstrijden daar heeft gespeeld. Dat hij niet het elftal op sleeptouw nam kan je niet verantwoordelijk nemen van zo een jonge knul. Alsof de rest van de 11 wel alle pannen van het dak schoot. Roma laat nu echt wel zien dat ze in verval raken. Ze hadden een jonge mooie ploeg kunnen bouwen om de oude garde heen. Echter vervangen ze nu jong met oud waar je op lange termijn niets aan hebt.
 
andyking
 
2
5 oktober 2020 om 19:04
Heeft, sportief gezien, te vroeg gekozen voor het buitenland. Had nog een paar jaar bij Ajax moeten blijven.
 
LinkinPark13
 
1
5 oktober 2020 om 19:06
Leuke stap voor hem! Bij Roma nooit echt slecht, maar ook niet geweldig veel rendement. Ik denk dat hij veel beter uit de verf komt bij een club die 9/10 wedstrijden de betere ploeg is, en meer in de kleinere ruimte kan voetballen.
 
BaksteenFCT
 
1
5 oktober 2020 om 19:45
Goeie stap voor Kluivert, denk dat het Duitse voetbal hem beter ligt dan het Italiaanse. Hopen dat ie z'n carrière een nieuwe boost kan geven zodat ie ook weer bij Oranje in zicht komt.
 
Ajajajajax
 
0
6 oktober 2020 om 07:49
Maakt Justin nog een stap vooruit ook, wie had dat gedacht haha