Leverkusen ligt na zestiende finale al uit Europa League; Roma en Milan door
Donderdag, 25 februari 2021 om 22:59

De Europa League-campagne van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz, Daley Sinkgraven, Timothy Fosu-Mensah en Jeremie Frimpong zit erop. Het Zwitserse Young Boys won in de BayArena met 0-2, nadat de heenwedstrijd vorige week al met 4-3 gewonnen was. AC Milan plaatste zich wél ternauwernood voor de achtste finales: na een 2-2 gelijkspel in de heenwedstrijd tegen Rode Ster Belgrado volstond een 1-1 remise in de return op basis van uitdoelpunten. Ook AS Roma blijft in de race voor de Europa League, nadat er afgerekend werd met SC Braga.

Bayer Leverkusen - BSC Young Boys 0-2
Het leek er nooit op dat de return even doelpuntrijk zou worden als de ontmoeting van vorige week. Toen stond het bij rust al 3-0 voor Young Boys; ditmaal waren er nauwelijks serieuze kansen in de eerste helft. Leverkusen, met Jeremie Frimpong en Daley Sinkgraven in de basis en Timothy Fosu-Mensah op de bank, was de bovenliggende partij zonder al te gevaarlijk te worden. Kort na de pauze opende Young Boys echter de score. Sinkgraven raakte de bal op de eigen helft kwijt aan Ngoumo Ngamaleu, die een diepe pass richting Elia Meschack verstuurde. Na een voorzet van de rechtsbuiten liet keeper Niklas Lomb de bal uit de hand glippen, waardoor Theoson Siebatcheu van dichtbij kon profiteren: 0-1. Leverkusen had twee goals nodig, maar het was Young Boys dat de wedstrijd definitief naar zich toe trok: in de slotfase scoorde Christian Fassnacht na een rappe counter.

AC Milan - Rode Ster Belgrado 1-1
Nadat er vorige week in Belgrado met 2-2 werd gelijkgespeeld, kende de return van het treffen met Rode Ster voor Milan een droomstart. Scheidsrechter Jesus Gil Manzano uit Spanje werd al na zes minuten spelen door de VAR naar het scherm geroepen, nadat een ogenschijnlijk kansloos schot van Rade Krunic op de hand van Marko Gobeljic terechtkwam. Franck Kessié benutte de gegeven strafschop en bracht Milan al vroeg op voorsprong. Rode Ster liet zich echter niet van de wijs brengen en deed snel van zich spreken. Nadat een doelpunt nog werd geannuleerd wegens een handsbal en El Fardou Ben Nabouhane de lat raakte, kwamen de bezoekers op gelijke hoogte.

Mirko Ivanic bediende Nabouhane, die het leer in het strafschopgebied controleerde en in de verre hoek raak schoot. Ante Rebic liet al vroeg in de wedstrijd na om Milan op voorsprong te zetten, waarna i Rossoneri tot twee keer toe goed wegkwamen bij kansen voor Ivanic en Sekou Sanogo Junior. Bij de laatste mogelijkheid verzorgde doelman Gianluigi Donnarumma een uitstekende redding. Na de tweede gele kaart van Gobeljic, slonken de kansen voor Rode Ster behoorlijk. In de 1-1 stand kwam echter geen verandering meer, mede omdat een treffer van Alexis Saelemaekers werd afgekeurd wegens buitenspel. Milan plaatst zich zo op basis van uitdoelpunten voor de laatste zestien van de Europa League.

AS Roma - SC Braga 3-1
Waar de thuisploeg, gezien het gunstige resultaat (0-2 zege) van vorige week, geen haast hadden om een doorbraak te forceren, waren de bezoekers niet in staat om door de Romeinse muur te breken. Dat bleek geen succesvolle formule voor een aantrekkelijke wedstrijd, al kwam er halverwege het eerste bedrijf toch een einde aan de impasse. Stephan El Shaarawy, die zijn basisdebuut maakte sinds zijn terugkeer bij de club, raakte met een geplaatst schot de paal, waarna Edin Dzeko op de juiste plek stond om uit de rebound de score alsnog te openen: 1-0. Op slag van rust hoopte Pedro de marge nog te verdubbelen, maar zijn schot belandde op de lat.

Roma, dat zoals gebruikelijk met Rick Karsdorp aan de aftrap stond, bleef ook na de thee, zonder onnodig met krachten te smijten, controle over de wedstrijd houden. Na een overtreding in de zestien van João Novais op Carles Pérez kreeg Lorenzo Pellegrini de mogelijkheid om uit een strafschop de 2-0 te maken, maar hij liet de buitenkans onbenut en schoot naast. Enkele minuten later maakte Pellegrini zijn fout goed door een uitstekende voorzet te bezorgen bij Carles Pérez, die vervolgens keurig afrondde: 2-0. Hoewel Braga nog de aansluitingstreffer vond door een eigen doelpunt van Bryan Cristante, was het Borja Mayoral die op aangeven van Leonardo Spinazzola de 3-1 eindstand op het scorebord zette.

Meer nieuws
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
5
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
30
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
13
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
Visca Barça
 
1
25 februari 2021 om 23:03
Sorry als ik het fout heb maar dit was toch de laaste 32?
 
Koepbarca03
 
12
25 februari 2021 om 23:06
Ja, maar wel 16e finale
 
Mister UK
 
7
25 februari 2021 om 23:08
Komt op hetzelfde neer
 
Sanderr
 
9
25 februari 2021 om 23:08
Ja klopt, de zestiende finales ofwel de laatste 32.
 
Master D
 
33
25 februari 2021 om 23:05
Begint voor Peter Bosz toch wel een slecht seizoen te worden. Plaatsing voor de CL is een eindje weg. Onnodig uitgeschakeld in de beker en nu tegen een minder geacht Young Boys Bern uitgeschakeld worden in de EL bij de laatste 32. Dan kom je bij dit soort clubs onder druk te staan, want laatste maanden wint hij veel te weinig wedstrijden.
 
Jackieboy10
 
11
26 februari 2021 om 00:52
Toch wel bijzonder, want het begint nu wel een patroon te worden onder Bosz. Telkens heeft Leverkusen een lange goede periode, waarna het uit het niets opeens veel slechter gaat. Was bij Ajax ook zo overigens. Waar zou dat dan aan liggen? Tot aan de winterstop echt goed en dan daarna zakt het in.. toch zonde want ik ben wel fan van hoe Bosz zijn ploegen laat spelen.
 
Chefvoetbal
 
3
26 februari 2021 om 01:20
Omdat het toch een beetje kamikaze voetbal blijft. Om dat goed te laten functioneren, moeten spelers topfit zijn, super geconcentreerd en vooral voorin dodelijk zijn. Het is lastig om dat over een langere periode vol te houden en Leverkusen mist een goede spits.
 
stravven
 
4
25 februari 2021 om 23:06
Wat een blunder van de keeper was dit zeg, ongelofelijk.
 
maurootje
 
21
25 februari 2021 om 23:06
Man man man, wat is het triest op dit moment bij Milan. Ze verkeren zwaar in vormcrises. Enige die nog wat laat zien zijn Ibra Donnarumma en Kessie... normaal stond Milan bekend om controle en veerkracht over de wedstrijd, dat is allemaal weg. Ook zoveel spelers die normaal goed niveau lieten zien, zijn het kwijt met vooral Romagnoli... Dalot,Meite, huurspelers, maar allemaal niet goed genoeg voor Milan. Romagnoli helaas kan je die niet banken omdat hij de captain is. Ik denk oprecht dat je een heel eind (terug) komt als je komende wedstrijden week in week uit met de zelfde groep gaat spelen. Even weer de flow terug vinden. En Pioli, durf Romagnoli aub te banken please... btw, goed bezig Roma. Hoor je nooit wat van qua Italiaanse clubs, maar ze blijven lekker bezig. Het stille jongetje van de klas??
 
milanello1899
 
13
25 februari 2021 om 23:09
Ja Romagnoli dekt als een natte krant, heeft niet de over- mijn lijk mentaliteit van Nesta maar draagt wel nr 13
 
maurootje
 
13
25 februari 2021 om 23:10
Is een bang kuikentje geworden sinds zn blessure. Hij dekt ZO VER van zn directe man...
 
milanello1899
 
7
25 februari 2021 om 23:12
Ja klopt, ook bij Lukaku.. herbekijken ze dan de beelden niet om ervan te leren ofz? Laat maar trappen op doel gelijk een idioot
 
Mpappe29
 
4
25 februari 2021 om 23:11
zeer pijnlijk , ik zie ook geen aanknopings punten , het is tijd voor een andere weg kom op maldini er moeten nu harde woorden vallen de helft van de selectie is het zwart rood niet waard??
 
Rossoneri27
 
4
25 februari 2021 om 23:15
Helft van de selectie gaat te ver, 2 maanden geleden hadden we nog een super getalenteerde selectie. Er is gewoon een vormdip bij veel spelers. Maar de huurlingen Dalot Meite mogen weg na het seizoen. Tomori bekoort me wel, laat een erg goeie indruk achter.
 
AC_Julian
 
2
25 februari 2021 om 23:21
Waarom speelt Kalulu niet meer? Die maakte erg veel indruk.
 
maurootje
 
1
25 februari 2021 om 23:22
@AC_Julian Was geblesseerd. Toen kwam Tomori. Beide zijn net zo goed in mijn ogen, Pioli kiest Tomori.
 
Mpappe29
 
1
26 februari 2021 om 00:20
nou toch bijna de helft wat betreft de huurlingen ben ik het eens , we hebben helaas geen super getalenteerde selectie en moeten dringend door selecteren, hier worden tegen standers niet bang van ik geef eerlijk toe 2 maanden geleden was ik minder negatief maar ook niet zo positief als de meeste over ac milan .
 
Mpappe29
 
1
26 februari 2021 om 00:24
kalulu , brahim , donnaruma , leao . ibra . tonali , hernandez en voorheen romagnoli . zijn enige die milan waardig zijn . een rebic is mits in vorm nog wel leuk voor de bank maar nee ik kan hier echt kwaad op worden weer een stom seizoen ik voel het gewoon aankomen erg toch
 
Rossoneri27
 
7
25 februari 2021 om 23:13
Romagnoli moet je juist banken, en hij moet echt die captains armband worden afgepakt. Geef die aan Donnarumma of Zlatan, spelers die de rest motiveren, het spel goedzetten en de beste spelers van het team.
 
maurootje
 
1
25 februari 2021 om 23:21
Aan Donnarumma geven, extra pluspunt voor hem om te blijven.
 
Roby1
 
2
26 februari 2021 om 05:53
Klopt roma staat gewoon nog steeds 16e en overwinterd jaarlijks in cl of el en el steevast 3e ronde..pakt erg veel punten voor serie a
 
milanello1899
 
4
25 februari 2021 om 23:07
Zo pioli, nu kunnen we toch wel spreken van een serieuze dip. Hij is een coach van resultaten, ben benieuwd hoe wij hieruit geraken. Die Rebic en Castillejo zijn rijp voor de tribune, ik kan ze niet meer zien! Hopelijk weet Zlatan, met zijn ervaring de ploeg uit deze dip te halen...
 
Mpappe29
 
9
25 februari 2021 om 23:08
ik ben een echte milanista , zelf italiaanse roots , dacht je enigsinds terug te krabbelen richting de top na jaren van treurigheid, ga je kei hard eraf in de derby en kan je 2 x niet winnen van rode ster belgrado die note benen bijna 1/3 van heel de 180 minuten met 10 man spelen , nee ik ben niet blij het spel plezier is weg wat mis ik de tijden met kaka , robinho, ronaldinho, seedorf , en noem maar op , ik kocht eerst elk seizoen een milan trainingspak daar ben ik mee opgehouden , een groot deel van de selectie is het shirt niet waard , verder ook erg zwak van bayer 04 !
 
zanetti44
 
6
25 februari 2021 om 23:36
Ben je alleen maar opgehouden met het kopen van Milan trainingspakken, omdat ze nu minder goed zijn dan ze voor 2012 waren? Dan kun je misschien wel helemaal stoppen met voor Milan juichen, want zo goed als toen zullen ze nog lang niet worden meer hoor.
 
Mpappe29
 
2
25 februari 2021 om 23:56
nou ja als ze t goed doen loop je er toch wat makkelijker in rond haha , nee geintje . in voetbal kan het snel gaan zanetti 44 kijk maar naar inter , met nog een paar gerichte aankopen kunnen ze denk ik zelfs weer echt mee gaan doen in de ucl , nee bij ac milan moet er nog veel gebeuren ,
 
Mister UK
 
4
25 februari 2021 om 23:09
Gefeliciteerd peer je hebt heel t seizoen verpest!
 
Rossoneri27
 
11
25 februari 2021 om 23:11
Wat een armzalige wedstrijd van Milan, Rode Ster met veel meer grinta en wilskracht. Werden echt gevaarlijk en Milan balanceerde op het randje. Snap het echt niet, in heel 2020 maar 2x verloren en volgens mij behalve 4 wedstrijden altijd 2 of meer goals gemaakt in elke wedstrijd. We lijken nu wel in een vrije val te zijn belandt. Het zijn behalve Kjaer en Zlatan ook jonge jongens dus mentaal lijkt het me niet optimaal om met tegenslagen om te gaan maar er moet echt iets veranderen. Ik wil sws Tomori en Kalulu in de verdediging hebben, Hauge meer kansen geven want slechter kan het niet voorin, en Leao op rechts ipv Castillejo en Saelemaekers. Geen Meite, Krunic of Dalot meer. Verder is Stankovic echt een Gattuso like persoon, kan ik echt van genieten. Ook hoe hij zijn eigen spelers van de scheids weghaalt op het laatst laat zien dat hij een op en top gentleman is, niet zeiken en doorgaan, al is het onterecht wat er gebeurt. Rode Ster heeft hun huid duur verkocht en had ze eigenlijk meer gegund als het niet ten koste van Milan ging.
 
Mpappe29
 
3
25 februari 2021 om 23:14
ik ben milan fan en hoopte gewoon dat we eruit vlogen ! we gaan de uefa cup toch nooit winnen en dan worden ze mischiens een keer wakker in het zwart witte gedeelte van milaan, man man dat ze zo slecht zich laten zien doet pijn aan mijn ogen .
 
milanello1899
 
3
25 februari 2021 om 23:16
Tomori en Kalulu verdienen die plek ja! En gelijk je zegt leao moest nooit eraf zijn gehaald,zet hem dan op rechts en haal die castillejo eraf, heeft welgeteld 3 ballen geraakt waarvan 2 ballen achteruit gespeeld..
 
Webo
 
6
25 februari 2021 om 23:17
De Duitse clubs blameren zich beide vanavond. Niet voor het eerst dat zoiets gebeurt in de knock-outfase van de EL, alsof men het allemaal niet serieus genoeg neemt. In de EL allemaal uitgeschakeld en in de CL waarschijnlijk alleen Dortmund en Bayern die doorgaan, waarbij Dortmund zich ook op de competitie moet gaan richten om geen Europees voetbal mis te lopen. Dan komt het waarschijnlijk dus opnieuw weer allemaal op Bayern aan.
 
AMadrid1991
 
6
25 februari 2021 om 23:31
Ik vond Dortmund wel behoorlijk indrukwekkend tegen Sevilla. Ik vind hun een beetje moeilijk in te schatten omdat hun verdediging zo matig is, maar als ze een beetje boven zichzelf uitsteken zie ik hun ook nog wel ver komen in de CL. Als Bayern dan ook doet wat ze altijd doen valt het nog wel mee met het Duitse voetbal. Engeland lijkt er echt bovenuit te steken dit seizoen, maar Italië is niet indrukwekkend, Frankrijk heeft alleen PSG en in Spanje is op dit moment geloof ik de meeste hoop op Villarreal gericht op het halen van een goed resultaat in Europa
 
 
2
26 februari 2021 om 00:36
Mijn clubje speelde ook weer verschrikkelijk slecht. Het is allemaal zo wisselvallig. En aan het talent ligt het niet, er zit een sterke spelers tussen. Maar er is nog steeds geen goede opvolger geweest van Nagelsmann sinds zijn vertrek.
 
Juga
 
10
25 februari 2021 om 23:21
Rampzalig om zo onverdiend te verliezen van AC Milan.
 
Murad
 
5
25 februari 2021 om 23:32
Kon beide kanten op. Milan had ook aardig wat kansen toen Zlatan erin kwam. Rode Ster is wel met een geweldige reeks bezig. 19 wedstrijden ongeslagen als ik me niet vergis.
 
zanetti44
 
1
25 februari 2021 om 23:41
Jammer dat Rode Ster met Stankovic als coach niet kon winnen hier. De mogelijkheden waren zeker aanwezig. Milan zit overigens wel in een enorme dip de laatste tijd en zal snel wakker moeten worden als het niet het felbegeerde CL-ticket wil mislopen. Romagnoli overigens beschamend slecht bezig. Doet mij nu gewoon denken aan Ranocchia die toen hij captain van Inter was ook heel slecht speelde. Enige is wel dat er in Romagnoli meer potentie zit nog maar het lijkt er niet helemaal te zijn uitgekomen in de loop der jaren.
 
Mpappe29
 
0
25 februari 2021 om 23:59
klopt wat je zegt, ik mis een bepaalde flair , visie , en vooral dit team straalt niet uit dat ze ac milan zijn de hele trots is weg er moet grondig door geselecteerd worden ik wil graag een milan zien waar je bang van word maar helaas ........................
 
 
7
26 februari 2021 om 00:35
Ben benieuwd wie die spits van Slavia Praag gaat oppikken aanstaande zomer. Goede techniek, sterk aan de bal en goede statistieken. Abdallah Sima: Europa League: 8 wedstrijden, 4 doelpunten Tsjechische competitie: 14 wedstrijden, 11 doelpunten. Zou me niks verbazen als een Brugge, Genk of Gent hem gaat oppikken, die vissen wel vaker talenten uit die competitie. Maar denk dat hij ook niet zal misstaan bij een Nederlandse club.
 
Chefvoetbal
 
3
26 februari 2021 om 01:24
Die jongen is al lang niet meer haalbaar voor die clubs hoor. Slavia Praag doet ook weinig onder denk ik voor de Nederlandse en Belgische topclubs buiten Ajax en Brugge. De tijd dat een Vitesse Bony kon halen is wel voorbij. Denk dat dat hij naar de PL of Bundesliga vertrekt.
 
 
0
26 februari 2021 om 10:58
Wordt ook lastig, lijkt me ook alleen haalbaar voor de top 3 van Nederland en België. Zijn huidige marktwaarde volgens transfermarkt is namelijk ook al 8 miljoen. Wat je zegt, grote kans dat hij direct naar één van de vijf topcompetities gaat.
 
messino
 
1
26 februari 2021 om 09:07
Ik had gisteren een livestream van Leverkusen op tweede scherm. Het was weinig sprankelend wat Leverkusen liet zien. De uitschakeling is dan ook terecht te noemen want Young Boys speelde niet eens zo slecht. Dat geeft wel te denken over Leverkusen, zeker las je het met het vorige seizoen vergelijkt.