Noa Lang neemt afscheid met video op Instagram: 'Mooier dan gehoopt'
Dinsdag, 28 april 2020 om 21:04

Noa Lang heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Twente gespeeld. De buitenspeler maakte in januari op huurbasis de overstap van Ajax naar Enschede, maar keert weer terug naar Amsterdam nu het seizoen ten einde is gebracht vanwege de coronamaatregelen. Met een video op Instagram heeft hij Twente en zijn supporters bedankt.

Ajax verhuurde Lang tot aan 30 juni aan Twente. Nu het seizoen is beëindigd en clubs op korte termijn weer in aangepaste vorm mogen gaan trainen, is het onduidelijk waar de jeugdinternational gaat trainen. Afgaand op zijn video lijkt Lang terug te keren naar Ajax, waar zijn contract doorloopt tot aan de zomer van 2021. Met een compilatie van beelden uit zijn periode bij Twente bedankt hij de achterban. "Korter dan gedacht, mooier dan gehoopt! Tukkers, bedankt", schrijft Lang, die in zeven duels eenmaal trefzeker was namens Twente.

Twente maakte reeds bekend dat de selectie maandag weer gaat trainen. "Begin mei starten we de trainingen in Hengelo en gaan spelers in verschillende groepen, waarvan de grootte afhankelijk is van wat er mag van het RIVM, aan de slag. Natuurlijk houden hierbij de 1,5 meter afstand goed in de gaten. Een voordeel van de komende lange voorbereiding is dat er ruimte is om ook veel individueel te trainen, zeg maar volgens de 'American style', in Amerika kennen ze ook een lange voorbereiding en wordt er veel individuele oefenstof aangeboden ter verbetering van ieders vaardigheden", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen, van wie dinsdag bekend werd dat hij de club aan het einde van het seizoen verlaat.

Meer nieuws
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
6
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
31
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
13
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
repuiztav
 
40
28 april 2020 om 21:39
Gaat het denk ik niet redden bij Ajax. Kan prima voetballen, maar heeft het mentaal niet helemaal op een rijtje, vindt zichzelf al helemaal het mannetje en bovenal een niet bijster intelligente jongen.
 
baradona
 
77
28 april 2020 om 21:46
Altijd dat gezeur op dat mentale ? Je kan niet op 16 jarige leeftijd je rug breken en dan gewoon weer op het niveau van de Ajax selectie terugkomen als je een slechte mentaliteit hebt en mentaal niet sterk bent. Lang is geen ideale schoonzoon maar moeten alle voetballers dat zijn dan ? Ik vind het wel mooi een iets afwijkend karakter. Creëerde in de 2e seizoenshelft de meeste kansen van alle spelers in de Eredivisie in een toch matige ploeg als Twente tegen lastige tegenstanders als PSV , Utrecht, Vitesse en Emmen uit , en AZ en Heerenveen thuis. Dan kan je gewoon echt goed voetballen, Lang komt er wel. Bij Ajax heeft Babel echt helemaal niks laten zien , en moest uit armoede op een gegeven moment zelfs Danilo meedoen.
 
jeron
 
11
28 april 2020 om 22:06
Baradona, helemaal mee eens...hij heeft meer mentaliteit dan Ten Hag...ben nog steeds eens dat met de actie Tadic, hij gelijk heeft!dat heeft hem de kop gekost omdat Ten Hag wilde laten zien dat hij de grote man is...lang heeft meer laten zien dan Babel dit seizoen...zet Lang gewoon eens een poosje achter de spits en laat hem lekker frivool spelen en balletjes geven...enige wat ik denk is:ten Hag wil hem niet meer en Overmars haalt wel de kwaliteit direct binnen
 
repuiztav
 
16
28 april 2020 om 22:08
Lang kan ook heel goed voetballen, maar niet zo goed dat hij Ajax echt verder gaat helpen. Dan kan het helpen om het mentaal te compenseren met doorzettingsvermogen en intelligentie. Ik heb vooral het idee dat Noa Lang alleen voor Noa Lang speelt. Het zal me aan mijn reet roesten of hij de ideale schoonzoon is, want dat was Zlatan ook niet. Alleen had Zlatan wel die onoverwinnelijkheid en intelligentie.
 
baradona
 
24
28 april 2020 om 22:21
Hoe kan je nou de meeste kansen van iedereen creëren als je niet intelligent bent op het veld ? Kijk eens naar dit filmpje zet met regelmaat spelers vrij voor de goal. Lang heeft zijn voorkomen niet mee en dat werkt vooroordelen in de hand. En Eiting ? Gravenberch? Ekkelenkamp? Danilo? Timber ? Schuurs? Pierie? Zijn allemaal wel Ajax waardig ?
 
NJfromVOL
 
0
28 april 2020 om 23:30
De vraag stellen is hem beantwoorden.
 
cheesie
 
2
29 april 2020 om 09:54
Nee Baradona, alle door jou genoemde spelers zijn niet Ajax-waardig. Er komt al jaren zeer weinig echt talent door bij Ajax. Men is wat verblind door De Ligt en De Jong, maar welke toptalenten zijn er dan nog naast Donny vd Beek en wellicht Dest? De rest wordt geen topspeler en de vraag of ze op lange termijn bij Ajax blijven. Ik heb al vaker gezegd dat het ontbreken van echt talent en de hele serie miskopen (pierie, Scherpen, Magallan, Alvarez, Marin, Babel, Orejuela, Kristensen, Bandé,sinkgraven, Cassiera etc,) die Ajax gedaan heeft er zomaar voor kunnen zorgen dat ze over een paar jaar terug bij af zijn.
 
gaeajax94
 
2
29 april 2020 om 10:42
Cheesie, jij begrijpt toch ook wel dat je niet elk jaar talenten als De Jong en De Ligt in je selectie hebt. Zulke spelers komen maar eens in de zoveel jaar voorbij. Verder heb je met Hansen, Brobbey en Unuvar ook nog goede talenten in de jeugd lopen (nog geen garantie of ze het waarmaken in Ajax 1). Spelers die hierboven worden genoemd zijn niet zulke grote talenten, maar hebben best wel wat potentie (al is Gravenberch een best groot talent). Ajax hoopt gewoon dat zulke spelers zich gaan ontwikkelen en bij sommige duurt het wat langer om echt Ajax 1 waardig materiaal te worden. Spelers als De Ligt en De Jong stonden er erg snel, maar dat zijn uitzonderingen. Dest en Mazraoui waren ook geen toptalenten, maar hebben zich wel ontwikkeld om in de basis te komen bij Ajax en kunnen een leuk bedrag opleveren. Over verkeerde aankopen ben ik het opzich wel meeeens, maar daar staat ook tegenover dat Ajax goede spelers binnenhaalt. Het is niet zo erg om miskleunen binnen te halen als je er ook een aantal parels hij haalt haal je het geld er wel uit. Het is dan wel belangrijk dat de parels blijven komen. Verder heeft Sinkgraven het nog redelijk gedaan en heeft Ajax nog iets voor gevangen, Babel vond ik in eerste opzicht geen hele rare huurtransfer, maar bakte er gewoon niks van. Pierie en Scherpen werden gehaald voor de toekomst en is nu nog weinig over te zeggen en vind het nog best vroeg om Alvarez en Marin af te schrijven, die verdienen echt nog wel een kans.
 
Held_SCW
 
19
28 april 2020 om 21:55
Onzin, scoren om het scoren en lekker met de meute mee. Er werd gezegd dat hij niet paste bij de Twentse nuchterheid, maar dat is nou net het probleem en was net wat Twente nodig was. By far de gevaarlijkste speler die ze hadden. Overtuigd zijn van wat je kunt is kwaliteit nummer 1. We kunnen niet allemaal alleen ja knikken en amen zeggen
 
repuiztav
 
10
28 april 2020 om 22:10
Waar zeg ik precies dat hij een ja-knikker moet zijn? En waarom is dit met de meute mee? Die jongen kan lekker ballen, maar mist heel wat om echt te slagen in de top.
 
lucas1234
 
15
28 april 2020 om 22:13
Ik zie niet bepaald mentale opstakels. Ja het is een mannetje, maar dat past ook wel weer bij buitenspelers, iemand die ewn actie kan en durft te maken en zo iets kan creëren. Ik denk vooral dat hij voetballend nog niet mee kan bij Ajax, wellicht in de toekomst maar nu nog niet. Ik denk dat hij wel bij een club als Utrecht of als AZ (opvolger van Stengs) helemaal kan opbloeien in de subtop. Wellicht kan hij de route van Berghuis volgen en met wat omwegen alsnog belangrijk worden bij een topclub.
 
WHUUUU
 
0
29 april 2020 om 14:53
Er zijn een aantal voetballers die ik nooit in een Utrecht shirt wil zien, Noa Lang staat erg hoog op die lijst.
 
lucas1234
 
0
30 april 2020 om 12:29
Wat heeft zo een jongen jou aangedaan dat je hem nooit voor je club wilt zien spelen. Omdat hij uit de Ajax jeugd komt?het is een jonge gozer die net een handjevol wedstrijden in de eredivisie heeft gespeeld. In mijn ogen zou het een hele goede speler voor een club als Utrecht kunnen zijn.
 
Japie_Krekel
 
10
28 april 2020 om 22:14
@repuiztav Tadic heeft het mentaal ook niet op een rijtje en voelt zich ook helemaal het mannetje als je hem tekeer zag gaan tegen zo een Dest bv maar die red het toch ook prima bij Ajax?
 
repuiztav
 
14
28 april 2020 om 22:20
Tadic heeft dat juist wel. Lees het spelletje goed, weet wat ervoor nodig is om zijn tegenstander uit zijn spel te halen, doet er alles aan om te winnen, speelt niet voor zichzelf.
 
baradona
 
24
28 april 2020 om 22:23
Lang was in de voorbereiding bij Ajax bij 14 van de 21 goals betrokken. Zo erg speelt hij voor zichzelf...
 
repuiztav
 
6
28 april 2020 om 22:40
Wie heeft het alleen over kansen creëren? Het gaat ook om instructies opvolgen, discipline tonen, het vuile werk op willen knappen voor je teamgenoten. Noa Lang is de eerste die zijn koppie laat hangen als het even niet loopt. Dat heeft hij al van jongs af aan. Weigeren om in een Feyenoord trainingspak van de club of clubtas te dragen, omdat je Ajacied bent. Dan ben je niet met jezelf bezig? Dit is een pietluttig voorbeeld, maar geeft wel aan hoe die jongen in elkaar zit. Heb veel spelers gezien die zeer slecht kritiek kunnen verwerken en het daardoor niet redden. Ook dat is gebrek aan intelligentie en relativering. Dan ben je gewoon voer voor de voetbalwereld.
 
baradona
 
7
28 april 2020 om 22:50
Heeft Ziyech ook allemaal moeten leren , om over Promes nog maar te zwijgen.
 
Japie_Krekel
 
7
28 april 2020 om 22:55
@repuiztav als ik me niet vergis wilde Tadic een tijdje terug in protest gaan omdat een goal niet op zijn naam kwam te staan dus of hij niet voor zichzelf speelt daar twijfel ik aan. bijna elke voetballer speelt voor zichzelf. is het niet voor de premie of de roem, dan is het wel wel voor een eventuele financiele of sportieve stap omhoog. ik vind Tadic op dit moment ook de betere voetballer, maar qua gedrag en uitspraken vind ik het een grotere dwaas als Noa Lang
 
curtazimo
 
4
29 april 2020 om 00:02
Spelers worden veel te vroeg afgeschreven. Ene De Boer was ook niet goed genoeg, ging (ook) naar Twente, keerde terug en zijn prijzenkast liegt r niet om... De rest van je post bevatten nogal wat vooroordelen of ken je m persoonlijk?
 
The Shins
 
6
28 april 2020 om 21:54
Het waren 8(?) fantastische wedstrijden. Hier is achteraf bezien natuurlijk niemand echt iets mee opgeschoten, denk niet dat deze hele exercitie voor hem veel waarde heeft gehad m.b.t. een terugkeer naar Ajax. Zou me zeer verbazen als deze jongen het uiteindelijk toch redt.
 
Jansen Joenite
 
43
28 april 2020 om 22:03
Voor ons supporters was hij absoluut van waarde. Eindelijk geen slappe zak, maar iemand die echt wilde winnen. Al waren het maar een paar wedstrijden, hij was een lichtpuntje op het veld voor mij als supporter.
 
The Shins
 
0
28 april 2020 om 23:22
Oke, ik redeneer misschien dan toch teveel vanuit het perspectief van Ajax. Als jij een beetje representatief bent voor de gemiddelde Twente-supporter is het dus zeker niet zo dat niemand er iets mee opgeschoten is. Maar je zult toch met me eens zijn dat Ajax en Lang zelf er achteraf bezien niet heel veel wijzer van geworden zullen zijn?
 
Jansen Joenite
 
4
29 april 2020 om 07:46
Elke verandering geeft nieuwe ervaringen en inzichten. Zeker goed voor jonge spelers. Zie het als een soort stage.
 
FCT 4 ever
 
16
28 april 2020 om 22:19
Hopelijk krijgen wij de kans hem nog een keer te huren en dan hopelijk met optie tot koop (en Ajax 1e optie tot terugkoop). Is nog niet klaar voor Ajax en heeft er niks aan volgend jaar te banken. Kan hij zich beter bij Twente doorontwikkelen. Denk ook wel dat Lang daar zelf toen naar heeft en dan is het een win-win situatie voor alle partijen.
 
 
5
28 april 2020 om 22:37
Prima voetballer met een mooie trap in zijn voeten. Ajax waardig: afwachten maar het kan wel imo
 
jouses
 
3
28 april 2020 om 22:47
Ach netjes van Lang om zo Fc Twente te bedanken. Zal aankomende zomer verkocht worden denk ik door Ajax. Het botert niet tussen hem en ten Hag en dit is typisch zo'n speler die bij een middenmotor goed kan rijpen en dan is het nog steeds afwachten hoe hij zich gaat ontwikkelen. Maar gezien zijn flamboyante gedrag en instelling denk ik dat hij kiest voor een buitenlands avontuur waar hij totaal nog niet aan toe is. Leuke voetballer goed gescout door Ajax maar gaat het nu nog niet redden.
 
pavol_demitra38
 
4
28 april 2020 om 23:04
Nette reactie van Noa. Hoop dat die als voetballer en mens wat wijzer is geworden in de afgelopen periode, dat levert dat in de toekomst hopelijk wat extra op!
 
Fctwent3
 
12
28 april 2020 om 23:40
Jij ook bedenkt Noa.. vooraf dacht ik echt zoals velen wat moeten we met zo'n gast maar je hebt mij echt verbaasd door je ongelofelijke inzet! Je bracht wat extra's voor zulke spelers kom je naar het stadion
 
curtazimo
 
15
29 april 2020 om 00:07
Opvallend dat de reacties van Twente supporters overwegend positief zijn, ook in eerdere topics. Waar er velen reageren met vooroordelen of aannames; uiterlijk, spraak, grote bek, ego, enz, heb ik van geen enkele Twente supporters hier iets over gelezen maar hebben ze t juist over zijn meerwaarde in t veld en zn voetbalkwaliteiten. Daar moet die jongen ook op worden beoordeeld ipv op randzaken...