Onana: 'Als dát het moment is van jouw herinnering aan mij: sorry bro'
Maandag, 9 december 2019 om 07:24

Het is volgens De Telegraaf de vraag of André Onana dinsdag in het Champions League-duel met Valencia het doel van Ajax kan verdedigen. De doelman kampt naar verluidt met hamstringklachten en meldde zich zondag in het ziekenhuis voor een MRI-scan. In een interview in de maandageditie van het Algemeen Dagblad gaat de Kameroener in op zijn status én zijn zevende plaats van vorige week in Parijs bij de beste keepers ter wereld.

Onana weet niet of de zevende stek reëel is. "Weet je wat het is: de ene keer ben je als keeper alles, de volgende keer niets. Dat heb ik wel geleerd van deze job. Na Ajax - Tottenham Hotspur vorig jaar vroeg niemand of ik de beste van de wereld was." Dat was immers het duel waarin 'als hij niet zoveel tijd had gerekt, Ajax de finale van de Champions League nooit was misgelopen', zo was de veelgehoorde kritiek op sociale media.

"Ik werd er op straat veel over aangesproken. Laatst kwam ik een groep jongens tegen in de stad. 'Hé, Onana, alles goed?' Maar één jongen was boos op mij", legt Onana uit. "Door jou ben ik veel geld misgelopen. Ik had gewed op Ajax tegen Spurs'. Ai, als dat het moment is van jouw herinnering aan mij: sorry bro." Onana maakt naar eigen zeggen altijd de keuze waarvan hij denkt dat het het beste voor zichzelf en voor het team is. "Ik heb nu misschien een reputatie als tijdrekker."

"Maar ik zal altijd doen wat op dat moment het beste is. Als dat tijdrekken is, zal ik dat doen." Bij de Ballon d'Or-verkiezing viel de keuze op Alisson als beste keeper van de wereld. Als Onana echt moet kiezen, is Ederson van Manchester City de beste doelman. "Ik houd van zijn stijl. Hij kan geweldig meevoetballen, is sterk in de één-tegen-één, goed op de lijn en neemt veel risico. Er zijn zoveel goede keepers, maar hij spreekt mij het meest aan.''

Meer nieuws
   
23:12
23:12
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
7
   
23:08
23:08
FC Barcelona herovert plek twee dankzij hattrickheld Robert Lewandowski
7
   
22:40
22:40
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
3
   
22:01
22:01
Van der Vaart vraagt Van Basten op de man af: 'Zou jij Ajax willen helpen?'
23
   
21:53
21:53
Van Halst hekelt twee personen bij Ajax: 'Daar heb ik me zo aan gestoord joh...'
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Tinus88
 
54
9 december 2019 om 07:50
Wat vreselijk kortzichtig van die kerel op straat. Als Onana geen tijdrekt en de bal er vervolgens ingaat wordt hem verweten dat hij niet genoeg tijd pakt, naief is en niet professioneel genoeg is. Tijdrekken was het enige juiste, dat ging helaas niet zoals hij gehoopt had.
 
SMH09
 
25
9 december 2019 om 07:58
Het was zeker niet het enige juiste, dat is compleet onzin. Hij kon ook vertrouwen op zijn veldspelers. Maar dat het een foute keuze was had hij nooit van tevoren kunnen weten, zijn keuze was logisch en het gevolg was onverwachts. Kan gebeuren.
 
Damsko1103
 
0
9 december 2019 om 20:12
Maar zijn veldspelers deden ook niks dan maar naar achteren lopen. We konden de bal ook niet goed vasthouden meer. Het enige wat hij wilde doen, was alles voor zijn team geven. Het heeft helaas niet zo mogen zijn.
 
Patroo
 
16
9 december 2019 om 08:09
Zonder Onana vraag ik me af of Ajax de poule was doorgekomen. Tegen Bayern was hij weergaloos en Benfica uit had hij, ondanks een slippertje bij 1-0, de redding in de laatste minuut waarbij de directe concurrent voor de tweede plek vrijwel kansloos was. Spurs thuis verloor je niet door Onana, maar door heel naief niet te beseffen dat je een 2-0 (3-0) voorsprong moest verdedigen in plaats van op zoek naar meer.
 
Lunny
 
32
9 december 2019 om 08:24
Ik ben er geen fan van, maar als dat de enige manco van Onana is ben ik tevreden. Ik zie het niet als schuld van Onana. Sterker nog; hij is een van de redenen dat Ajax zo ver is gekomen.
 
origineel
 
4
9 december 2019 om 11:22
Eens. Bovendien zouden mensen eens moeten opletten hoe traag hij is wanneer Ajax achter staat. Afgelopen vrijdag begon hij pas na de 0-2 een beetje haast te maken met zijn uittrappen. Dus als je al zo traag bent bij een achterstand word het wel helemaal bont wanneer je tijd gaat rekken.
 
Analist25
 
8
9 december 2019 om 09:19
Tijdrekken is nooit verstandig in mijn ogen. Het geeft je een psychologische achterstand ten opzichte van de tegenpartij. De tegenstander gaat als gevolg daarvan nog meer druk zetten waardoor je het alleen maar moeilijker maakt voor jezelf. Je kan het beste aanvallen om hen ook te laten voelen dat ze iets hebben om rekening mee te houden waardoor je de druk enigszins van de ketel haalt. Mentale zwaktebod dus om tijd te rekken.
 
SMH09
 
2
9 december 2019 om 09:22
Ja, klopt, maar het kan ook zo werken dat de andere ploeg druk gaat voelen omdat ze weten dat elke kans die ze missen gaat leiden tot nog meer tijdsverlies dan normaal. Dan kunnen ze fouten gaan maken omdat ze niet weten welke beslissing juist is, die kun je dan afstraffen. Werkt beide kanten op.
 
Analist25
 
3
9 december 2019 om 09:33
Kan me niet voorstellen dat spelers tijdens de opbouw van een aanval al bezig zijn met het gevolg van een kans die eventueel gemist kan worden. Daarnaast kun je fouten alleen afstraffen als je ook de aanval zoekt maar dat is juist wat er niet gebeurt wanneer je er voor kiest om tijd te rekken. Het team zal 9 van de 10 keer achteruit lopen uit angst waardoor je het hen alleen maar makkelijker maakt om tot kansen te komen.
 
metaalverf
 
0
9 december 2019 om 21:06
En jij trekt wel erg snel een conclusie naar aanleiding van het artikel. Misschien is het wel met een knipoog gezegd door die supporter tegen Onane. Het is een verhaal geschreven over de woorden van Onane. Ken je dat spel waar je in een kring zit en je een woord moet door fluisteren door de hele groep? Hoe vaak is het woord aan het einde hetzelfde als bij het begin? Bij dat spel heb je nog niet eens emoties die je ook nog moet overbrengen. Jij mag die kerel kortzichtig vinden, ik vind jouw reactie een beetje kortzichtig.
 
Pablonino
 
13
9 december 2019 om 08:02
Ik snap niet zo goed waarom het tegenwoordig zo getolereerd word. De meeste scheidsrechters staan het allemaal maar toe, en wijzen dan op het klokje zo van we trekken het er wel bij. Maar als er gewoon eens geel word gegeven dan hoef je niet bij elke doeltrap tijd erbij hoeven tellen.
 
JdHk
 
2
9 december 2019 om 08:11
Waarom denk je dat Onana op scherp staat in de CL? Ze geven wel geel, alleen moet het vaker gebeuren, daar ben ik het mee eens.
 
Pablonino
 
5
9 december 2019 om 08:17
Dan doen ze het in de CL wel goed. In de eredivisie heb ik het idee dat het nauwelijks gebeurd. Ik zie het eigenlijk maar zelden.
 
alkatorian
 
7
9 december 2019 om 08:46
Ik zie juist enorme willekeur. De ene scheidsrechter trekt snel geel (zoals het hoort), en bij de ander kun je 10 keer hetzelfde kunstje flikken. Heel vervelend. Misschien dat er ooit met een soort klok (zoals de schotklok bij basketbal) gewerkt kan gaan worden. Van 15 seconden ofzo. Dus bij een achterbal/doeltrap gaan die 15 seconden lopen. En dan moet je als keeper zijnde er maar voor zorgen dat je het spel hervat hebt binnen die tijd. Mits er natuurlijk geen sprake is van een blessure, treuzelende ballenjongen, etc.
 
Pablonino
 
1
9 december 2019 om 10:17
Ja ik heb vaak het idee dat een beetje lafheid is. Als je een keeper er geel voor geeft in 70ste minuut, moet je het nog 20 minuten doen zonder waarschuwingskaart. Als dan een keeper soms nog wat rustig aan doet, dan moet je wel heel dapper zijn om ook een 2e gele kaart te geven. Zo'n 15 seconden regel is ook prima. Al zou ik er geen officiele regel van maken, maar wel een richtlijn voor scheidsrechters,wanneer is er sprake van tijdrekken.
 
alkatorian
 
0
9 december 2019 om 11:45
Eens. Dat zie je inderdaad erg vaak. De eerste gele kaart wordt nog wel gegeven, maar de tweede (en dus rood) blijft (te) vaak uit. Toch een soort angst, bijvoorbeeld voor de publieke opinie, bij de scheidsrechters. Ja, misschien eens een keer testen bij een oefenwedstrijd. Komt het tempo en de intensiteit in ieder geval wel ten goeden.
 
Becksss
 
12
9 december 2019 om 09:00
door Onana heb jij wel je geld verloren ..maar door Onana hebben we al 2 jaar lang vaak genoeg feest en gezelschap op de dinsdag en woensdags.dat je wekenlang blij heb mogen zijn is onbetaalbaar kerel.voorde rest mastercard creditcard
 
THenry_228
 
3
9 december 2019 om 09:11
Ja maar had hij niet gegokt, dan was hij überhaupt geen geld verloren??
 
Kilum
 
5
9 december 2019 om 10:24
Ik gok uberhaupt niet op wedstrijden. Maar als ik het al zou doen dan niet op wedstrijden van mijn club. Dan kun je nooit lekker de wedstrijd kijken. Omdat je altijd in je achterhoofd bezig bent met je gok. Stel je gokt op 3-0. En het staat 3-0 na 15 min. Dan zit je de rest van de wedstrijd te hopen dat er niet meer gescoord wordt. Dat lijkt mij echt verschrikkelijk.
 
Nelson01
 
2
9 december 2019 om 09:33
Ben toen ook een aardig bedrag misgelopen, maar neem hem uiteraard helemaal niks kwalijk. Was per slot van rekening zelf zo 'dom' om erop in te zetten.
 
ErrolBergen
 
2
10 december 2019 om 00:30
Iedereen geeft Onana de schuld van zijn tijd rekken, maar met nog maar minder dan een min te spelen was de bal nog bij het strafschop gebied van de tegen partij. En toch lieten de veld spelers de tegen partij de oversteek maken naar hun eigen strafschop gebied. Hoe naïef kan je zijn. Iemand had gewoon een gele kaart moeten pakken ook de trainer bleef gewoon rustig zitten. Gebrek aan proffesionaliteit heet dat. En dat gebeurt vaak met Nederlandse team ze denken altijd dat je mooi moet doen. Je moet winnen daar gaat het om, hoe maakt ook niet uit als je maar wint ben je altijd goed.