Overmars ziet clubs 'slapen': 'Hij staat op veel lijstjes, maar nooit bovenaan'
Dinsdag, 7 september 2021 om 19:02

Marc Overmars is blij met het aanblijven van Nicolás Tagliafico. De linksback van Ajax stond op de nominatie voor een vertrek, maar vanwege een gebrek aan concrete interesse bleef hij toch in Amsterdam. Volgens de directeur voetbalzaken zijn buitenlandse clubs aan het 'slapen', want een speler als Tagliafico is in zijn ogen een aanwinst voor iedere club. De Argentijn was geschorst voor de eerste twee competitieduels en kwam in de derde wedstrijd tegen Vitesse (5-0 zege) als invaller binnen de lijnen.

Dat Tagliafico geen nieuwe club heeft gevonden, heeft volgens Overmars te maken met 'hoe de wereld eruitziet'. Hij lijkt daarmee te doelen op de gevolgen van de coronacrisis. "Anders had Nico anders al lang een fatsoenlijke club gevonden. Ik vind het niet erg hoor, dat hij blijft. Daar ben ik eigenlijk blij mee. Maar we hadden een afspraak gemaakt dat we tot bepaalde hoogte zouden meewerken aan een transfer. Er was heel weinig concreet." In de slotfase van de transfermarkt werd Tagliafico nog in verband gebracht met West Ham United, maar journalist Fabrizio Romano schreef al dat een vertrek 'nooit dichtbij' is geweest.

"Het is soms een proces", zegt Overmars tegen Ajax TV over het op gang komen van interesse. "Dan speel je in het Argentijns elftal, dan weer niet... Ik denk dat Nico bij veel clubs op het lijstje staat, maar steeds net niet als nummer één. Dat is heel gek. Als je Nico kent, weet je dat je zo'n speler altijd in je elftal wilt hebben. Ik denk dat ze aan het slapen zijn. Maar nogmaals: ik ben blij dat hij hier nog zit." Overmars is dus blij met het aanblijven van Tagliafico, maar had een andere speler wel graag zien vertrekken: David Neres mocht afscheid nemen.

Met Mohamed Daramy is al een talentvolle nieuwe rechtsbuiten binnengehaald, waarmee werd ingespeeld op Neres' vertrek. "Eigenlijk had de cyclus goed afgerond moeten worden, dat is niet gebeurd. Heel veel clubs wilden Neres huren, maar daar heeft Ajax niets aan. Met een verplichte optie tot koop was het goed geweest", maakt Overmars duidelijk. "Neres zit hier vierenhalf jaar, dan is het voor hem ook het juiste moment voor een nieuwe omgeving. Het was eigenlijk teleurstellend dat het niet gelukt is." Dat Ajax nu al een opvolger voor Neres in huis heeft, vindt Overmars geen probleem. "Ik wil niet in de situatie komen dat je pas moet reageren als alles weg is."

Meer nieuws
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
5
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
30
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
13
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
A123
 
33
7 september 2021 om 19:05
Ben ik wel met hem eens. Natuurlijk onzin dat er niemand hapt nu Tagliafico zo goedkoop op te halen is. Beste linksback van Ajax sinds Maxwell.
 
Torcida020
 
14
7 september 2021 om 19:11
Ik ben ook blij. Er is er maar een die als een bliksemschicht voor de man kan komen om de bal te veroveren...ja dat gaat soms met te veel passie en is wel eens roekeloos maar liever dat dan een zachtgekookt eitje op de back.
 
Reyhan
 
15
7 september 2021 om 20:36
Dat roekeloze van hem is volgens mij de grootste reden dat ie op geen enkel lijstje bovenaan staat.
 
Realmezut
 
9
7 september 2021 om 19:17
Maar Ajax is ook niet echt gewend om een goede linksback de hebben. Met Sinkgraven, Dijks en Boilesen had Ajax ook niet echt wereldsterren in huis, waardoor elke linksback die daarna komt meevalt.
 
Bongiorno
 
7
7 september 2021 om 19:32
Ik wordt met enige regelmaar nog zwetend wakker midden in de nacht en dan moet ik snel even checken of Boilesen inderdaad nog steeds weg is van Ajax. Wat een farce toen de Boer die man maar bleef opstellen en zelfs een tijdje aanvoerder liet zijn.
 
Straight to th
 
13
7 september 2021 om 19:39
Overmars probeert hem sinds een paar jaar al aan clubs te slijten. Daarbij vraagt Overmars een groot bedrag voor hem. Tagliafico helpt ook niet mee door jaarlijks in meerdere wedstrijden iemand na te trappen. Ik kan me nog de wedstrijd tegen AZ herinneren toen Ajax met 0-4 verloor. Toen schopte hij een Az verdediger ook doormidden alleen kreeg hij geen rood.
 
Suc6Magnet
 
8
7 september 2021 om 19:46
‘Het is zo’n aanwinst voor andere clubs dat we hem nog maar eens in de etalage zetten’, aldus Overmars met het oog op de winterse transferperiode.
 
Constant kante
 
0
8 september 2021 om 15:20
A123 "beste linksback van Ajax sinds Maxwell." Wat een rare en nare messteek in de rug van die arme Daley Blind. Maar los daarvan, of hij de 'beste lb van Ajax sinds ...' is, of niet, dat boeit geen enkele club in Europa. Ze vinden hem in ieder geval niet goed genoeg, als lb, om hem op te halen. Dus jouw mening staat haaks op die van al die clubs. En het is wel een veeg teken hoor. Want dat geen club hem wilde hebben toen hij nog 25 miljoen moest kosten, daar kan ik inkomen. Maar dat clubs zelfs niet komen bij een bedrag van 12 miljoen (dus voor tien kan je hem ook wel ophalen), dat zegt echt heerl erg veel.
 
ajax1812
 
1
8 september 2021 om 16:23
Blind was als LB bij lange na niet zo goed als Tagliafico nu is.
 
Oelie Wapper
 
41
7 september 2021 om 19:09
Naast een goede linksback is het ook een liability. Dat zullen scouts in hun rapporten ook meenemen en Td's in hun afwegingen.
 
melvinwsp
 
9
7 september 2021 om 19:15
Ramos pakte meer kaarten. Onzin dus
 
Ouwehoeri
 
66
7 september 2021 om 19:18
Ramos is 10 klassen beter en een leider. Tagliafico is een ongeleid projectiel.
 
Lierse1997
 
38
7 september 2021 om 19:19
Ramos was daarnaast ook een fantastische verdediger. Wat Tagliafico niet is.
 
wizzle_shizzle
 
16
7 september 2021 om 19:34
Gut. Ouwehoeri(en) kan je wel zeg! Ongeleid projectiel nog wel. Is gewoon de beste links-back van eredivisie. Heeft hij ieder seizoen bewezen. Het laatste seizoen heeft hij wat onnodige kaarten gepakt, maar dat komt omdat hij voor op in de strijd gaat.
 
ShadyNG
 
7
7 september 2021 om 19:48
Mwah, ik vind best dat je hem een ongeleid projectiel kunt noemen en clubs zullen daar zeker naar kijken. Vorig seizoen in de eerste competitiewedstrijd rood tegen Sparta. Die win je nipt met 1-0 door het kwaliteitsverschil. Dit seizoen in de eerste officiã«le wedstrijd tegen PSV voor de schaal ook direct rood en krijg je een monsterscore om de oren. Als die dat eruit krijgt kan die best een stap hogerop maken.
 
Suc6Magnet
 
6
7 september 2021 om 19:48
Dat was hij misschien in zn eerste jaar. Maar is inmiddels wel voorbij gestreefd door Malacia. Vond Tagliafico echt drama afgelopen seizoen.
 
Bobo25
 
7
7 september 2021 om 19:53
Voor op in de strijd gaan betekent niet meteen dat je smerige overtredingen moet maken. De grotere clubs willen iemand die voor op in de strijd gaat, maar zoals eerder gezegd geen liability is om met 10 man te komen staan.
 
Lerfr12
 
9
7 september 2021 om 20:24
Heb liever Max of Malacia dan dat ongeleide projectiel idd.
 
Sanderr
 
6
7 september 2021 om 21:05
Malacia kan ik nog inkomen, met name door zijn potentie. Maar ik zou Tagliafico never inruilen voor Max hoor.
 
IKEA
 
0
8 september 2021 om 00:37
@melvin, Ramos heeft dan ook nu pas een transfer te pakken, niemand brandde er zijn vingers aan en Real kreeg hem maar niet verkocht.
 
jajoh89
 
2
7 september 2021 om 21:57
Een analist heeft hem zo genoemd dus nemen we het maar over? Kun je dit ook onderbouwen met statistieken of is het een onderbuikgevoel. Er zit inderdaad zuid Amerikaans temperament in wat ons ook vaak zat geholpen heeft als we het zwaar hadden. Soms zit het mee soms zit het tegen. Ik ben blij dat hij is gebleven. Heb soms het idee dat voor de meeste hier als je geen wereldtop bent je er niks van kan. Er zijn niet alleen wereldtoppers en er is ook niks mis mee om je hele carrière in de top van een mindere competitie te spelen.
 
Fossen
 
21
7 september 2021 om 19:09
Is het ook niet gewoon zo dat de (sub)top clubs al genoeg/betere linksbacks hebben en dat de clubs daaronder voor Tagliafico zelf niet direct interessant genoeg zijn? Was vorig jaar met Onana hetzelfde. In potentie een top 10/15 keeper maar de clubs die zo'n keeper nodig hadden waren al voorzien. Dan kom je uit bij een Sevilla, Roma etc maar daar kan Onana weer niks mee.
 
birotor
 
10
7 september 2021 om 20:30
Nee, wat zou Onana nou bij een club moeten, die in de afgelopen 15 jaar 6x een Europese beker heeft gewonnen?
 
4fRedondo
 
4
7 september 2021 om 23:38
Punt is dat Ajax veel beter betaald dan deze clubs. Hetzelfde geldt voor Tadic. Milan wilde hem graag hebben, maar dan moest hij de helft van zijn salaris inleveren. Waarom zou hij dan gaan. Bij Ajax is hij captain, wint hij prijzen en speelt minimaal 6 wedstrijden CL gevolgd door een paar wedstrijden EL. Ook de eredivisie vergt lichamelijk minder energie, waardoor je langer kan door blijven voetballen. Waarom zou je Ajax verlaten voor een middenmoter PL of subtop Spanje / Italië / Frankrijk, als je er financieel op achteruit gaat? Het zijn allemaal broodvoetballers die in Europa zoveel mogelijk willen verdienen voordat ze weer huiswaarts keren.
 
RyanGarcia
 
3
8 september 2021 om 09:54
Rakitic verdient 7 miljoen euro per jaar. Dat pakt toch niemand bij Ajax?
 
mchit7awa
 
7
7 september 2021 om 20:54
Sevilla heeft met Bono en Dmitrovic meer dan prima keepers achter de hand. Tevens heeft Roma ene Rui Patricio op goal
 
vtotheb
 
1
7 september 2021 om 22:51
Best een goed argument eigenlijk. Waarom Ajax verlaten voor mindere goden, maar de echte top heeft minimaal gelijkwaardig lopen vaak.. luxepositie voor Ajax. Niet meer spelers ongewenst kwijt aan Engelse middenmoot en Italiaanse subtop
 
RamonDiaz
 
14
7 september 2021 om 19:10
Denk dat veel clubs redelijk wakker zijn maar hun vingers er niet aan willen branden. Begin periode bij Ajax was toch wel beter dan afgelopen seizoen, heeft toch erg veel overtredingen nodig om overeind te blijven in de Eredivisie tegen met alle respect niet de allerbeste aanvallers.
 
SocioFan1
 
4
7 september 2021 om 19:12
Je kan natuurlijk zeggen ja, dit is een verkoop praatje maar ja het is wel waar wat Overmars hier zegt. Oke Taglia had een dip maar denk dat dat is omdat hij echt weg wilde. Maar een Taglia in je team in topvorm is een top aanwinst voor elk team. Heel vreemd dat geen club het aandurft met hem. Niet perse topclubs maar clubs als Napoli, Westham e.d. zou toch wel prima zijn.
 
Gaobear
 
4
7 september 2021 om 19:16
Ik vind alle conclusies over hem ook zo overtrokken. Heeft ff wat minder gespeeld, maar is verder toch gewoon een topback? Voegt echt aan iedere club waar hij komt wat toe, al is hij natuurlijk niet van het niveau van bijvoorbeeld een Alphonso Davies
 
Lierse1997
 
2
7 september 2021 om 19:20
Persoonlijk vind ik dat zowat elke topclub een betere linksback heeft. Juventus is misschien de enige uitzondering, maar die hebben geen geld en Tagliafico is geen lange termijn oplossing.
 
Gaobear
 
0
7 september 2021 om 19:54
Ja probleem bij hem is denk ik dat hij gewoon te laat naar Europa is gekomen wat dat betreft. Met name op de back posities zie je de topclubs vaak jongere spelers met potentie halen, jammer voor Nico want ik had hem zeker wel zien slagen bij een Atletico
 
 
1
7 september 2021 om 22:21
Topback ? Dat is hij al jaren niet meer. Hij is een ongeleid projectiel, die ook te veel overtredingen nodig heeft.
 
wilco1983
 
3
7 september 2021 om 19:42
Gewoon niet goed genoeg, en un kronkel in zijn kop
 
foebele
 
0
7 september 2021 om 20:07
Het probleem is dat de clubs die jij noemt niet de topclubs in hun eigen competitie zijn. Een onbezonnen actie en rood betekent dus direct puntverlies voor zo’n club, waar dat bij Ajax negen van de tien keer nog wel goed komt.
 
martijnovic
 
1
7 september 2021 om 23:08
Alle clubs willen tegenwoordig een linksback met een goede voorzet. Als nico die ook had gehad was hij 1 van de beste van de wereld maar helaas...
 
HakimZiyach22
 
3
7 september 2021 om 19:19
Haha dit vind ik altijd wel lachen van Overmars. Hij zette Ziyech ook praktisch in de verkoop een keertje en refereerde naar Arsenal en Ozil. Ben wel blij dat ie gewoon is gebleven, Nico is altijd beschikbaar en geeft alles. Als de ploeg in een goed ritme zit dan hebben we met hem echt een goede. In de CL ook gewoon prima in tegenstelling tot wat iedereen opeens begint te roepen. Uit bij Liverpool en Atalanta was hij fantastisch. Dat hebben we nodig tegen Sporting en Dortmund met name. Nummer 31 heeft ie wel een speciale lading gegeven.
 
tinus45
 
4
7 september 2021 om 19:36
Bullshit wat Marc hier uitkraamt toch. Iedereen weet wat en wie er allemaal verkocht zijn en voor welke bedragen ook niemand had gewoon interesse in Nico die ook nog eens voor weinig op te halen was. In deze "gekke" windows was er bijna interesse in elke goede speler. Sommige spelers zijn dus minder goed dan dat mensen denken. Ik denk ook dat zijn ruike spel en kaarten verzameling de club afschrikt.
 
Jiren
 
9
7 september 2021 om 19:44
Leuk verkooppraatje natuurlijk. Niemand zit momenteel te wachten op tweederangs linksback die ook nog is een losgeslagen kanon blijkt te zijn. Kan elk moment een rode kaart pakken. Geen enkele club wil zijn vingers eraan branden.
 
Benzema.
 
2
7 september 2021 om 19:58
Het was algemeen bekend dat Tagliafico mocht vertrekken en ook nog eens voor een zacht prijsje. Dat er dan niemand toehapt houdt in dat er gewoon geen interesse is. Wellicht heeft dat met zijn korte lontje te maken.
 
LuukTuinbeek
 
4
7 september 2021 om 20:22
Goed praten wat krom is daarin is overmars goed in. Taglifico mag voor een schijntje weg maar toch is hij nog niet weg. Natuurlijk ligt hij dan niet goed in de markt
 
Telstar4ever
 
3
7 september 2021 om 21:44
Haha, mooi verkooppraatje van Overmars, maar het is gewoon een blinde schopper en de meeste clubs zien dat ook in.
 
 
1
7 september 2021 om 22:18
Ik verwacht dat Blind voorlopig gewoon de vaste linksback van ajax zal zijn. Dus deze geweldige LB verliest zijn plek van een speler die niet eens een echte back is. Ik krijg hier weer het gevoel dat dit weer een verkooppraatje van Overmars is. Ik zegt nog net niet: nu in de aanbieding. Door het wangedrag van Nico zal hij ook niet snel de eerste keuze worden. Geen enkele topclub zit op deze speler te wachten.
 
RyanGarcia
 
1
8 september 2021 om 10:01
Tja elke club in Europa loopt te slapen om Onana, Neres en Tagliafico. Feit is wel dat behalve De Ligt en Frenkie de grote verkopen van Ajax niet onomstreden zijn of zijn geweest bij hun clubs in het buitenland. Zie Dest, Kluivert, Sanchez (schippert tussen basis en bank), Klaassen, Dolberg (goed begonnen dit seizoen, maar vorig seizoen 6 goals) , Milik, Donny en Ziyech. Dit zal wellicht ook wel meespelen. En dan kijken clubs wat verder dan een seizoen waar alles meezat