'PSV en Phillip Cocu gaan mogelijk slag slaan uit uitzichtloze situatie'
Zondag, 8 december 2019 om 10:45

PSV denkt aan de komst van Asmir Begovic, zo wordt er zondag in de Engelse pers geclaimd. De 32-jarige doelman, tot januari door Bournemouth uitgeleend aan Qarabag Agdam uit Azerbeidzjan, hoeft in Engeland niet meer te rekenen op veel speelminuten, waardoor een definitieve transfer lonkt. Onder meer PSV wordt gelinkt aan de ervaren sluitpost.

Begovic zal naar verwachting in januari terugkeren bij Bournemouth, waar hij veel concurrentie heeft. Manager Eddie Howe heeft Aaron Ramsdale, Artur Boruc en Mark Travers hoger in de pikorde staan. Begovic zal daarom uitkijken naar een definitieve overstap, zo klinkt het. Naast PSV heeft de keeper naar verluidt ook voldoende transferopties in Engeland.

Ook West Ham United, Birmingham City en het Derby County van Phillip Cocu zouden belangstelling hebben voor de sluitpost uit Bosnië en Herzegovina. De 62-voudig international ligt momenteel tot medio 2021 vast. Mocht Bournemouth een nieuwe huurperiode aangaan, dan zou zijn nieuwe werkgever wel een deel van het salaris van 70.000 euro per week overnemen.

Het is echter ook goed mogelijk dat Begovic definitief overstapt naar Qarabag Agdam. De club uit Azerbeidzjan heeft namelijk een optie tot koop bedongen en vooralsnog maakt de doelman een sterke indruk. Tot op heden heeft Begovic vijftien wedstrijden gespeeld voor Qarabag Agdam, waarbij hij in zes duels de nul wist te houden.

Meer nieuws
   
22:40
22:40
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
0
   
22:01
22:01
Van der Vaart vraagt Van Basten op de man af: 'Zou jij Ajax willen helpen?'
15
   
21:53
21:53
Van Halst hekelt twee personen bij Ajax: 'Daar heb ik me zo aan gestoord joh...'
10
   
21:53
21:53
ADO Den Haag en FC Emmen doen goede zaken in strijd om play-offs KKD
0
   
21:13
21:13
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
daveke
 
28
8 december 2019 om 11:04
Als je als PSV de kans krijgt om Begovic te halen. Niet twijfelen maar meteen doen. Uitstekende keeper. Zoet kun je wel afscheid van nemen na jaren trouwe dienst en Unnerstal is niet zo goed als Begovic.
 
Formus
 
21
8 december 2019 om 11:20
Nou, weet niet of Begovic het nog heeft, anders zou ie daar niet spelen lijkt me. Rare titel btw: PSV én Cocu..... ??
 
Constant kante
 
0
9 december 2019 om 14:08
Raar? Cocu is trainer van Derby County. Derby County heeft interesse in deze speler (volgens de bron). Wat is er dan 'raar' aan de titel, als ik mag vragen?
 
Formus
 
0
10 december 2019 om 09:40
Constant, PSV of Cocu (Derby) is een betere titel, omdat deze titel iets van PSV en Cocu samen impliceert.
 
Boadurum
 
19
8 december 2019 om 11:08
Lijkt me weer iets voor in de wandelgangen. De bron betreft hier een goed verstopt artikeltje van The Sun. Zelfs als Zoet van de winsterstop weggaat zit PSV wel goed met Unnerstall en Ruiter. Zou eerst eens proberen om de verdediging te versterken.
 
Rochester
 
38
8 december 2019 om 11:08
Zo Begovic, die was ik al helemaal vergeten. Die is echt wel heel ver afgegleden schijnbaar, want een paar jaar geleden behoorde hij bij Stoke City echt wel tot een van de betere doelmannen in de Premier League. Daarna naar Chelsea vertrokken waar hij meestentijds tweede keus achter Courtois was en daarna naar Bournemouth vertrokken. Ik kan het fout hebben, maar bij Bournemouth was hij toch gewoon altijd basisspeler en ook gewoon goed bezig? Hoe kan hij nu dan in Azerbeidzjan beland zijn? Als PSV hem binnen kan halen, zou ik het als PSV-zijnde direct doen en ja: Begovic is nu 32-jaar, maar er zijn best wel veel keepers die blijven voetballen totdat ze eind 30 zijn of zelfs tot begin/midden 40 dus dan kan Begovic echt nog behoorlijk wat jaren mee.
 
Boadurum
 
6
8 december 2019 om 11:24
En jij denkt dat Begovic beter is dan Unnerstall? Prima keeper voor onderkant PL hoor, maar je doet alsof het een topper is lol
 
Rochester
 
21
8 december 2019 om 11:35
Misschien heb jij Begovic in zijn jaren bij Stoke City niet gezien, maar toen was hij echt een hele goede keeper en toen was hij ook echt wel een goede keeper geweest voor clubs als Liverpool (waar toen o.a Reina en Mignolet keepers waren) en Arsenal (waar Arsenal toen toch wel een keepersprobleem had). Misschien nu niet nee, maar toen wel. Natuurlijk is ook Unnerstall een goede doelman, maar Begovic is wel een niveau hoger en als hij zijn topvorm weet te benaderen dan is hij echt gewoon een topdoelman voor Psv. Dan zal hij samen met Onana tot de beste keepers van Nederland behoren.
 
arsenal890
 
12
8 december 2019 om 11:36
Dan keek jij dus geen Engels voetbal. Begovic is zeker beter, hij was in Engeland altijd echt heel goed. Ook een tijdje meegedaan bij Chelsea.
 
Boadurum
 
2
8 december 2019 om 11:53
@arsenal890, ja toe maar,19 hele wedstrijden gekeept voor Chelsea. Begovic was een prima keeper bij Stoke en Bournemouth maar dat zou Unnerstall ook wel zijn. Dit is echt geen keeper die PSV aantoonbaar beter maakt.
 
arsenal890
 
5
8 december 2019 om 12:07
Begovic heeft zich ook bewezen bij bournemouth en stoke dat is een niveau dat unnerstall nooit zal halen. Ik zou zeggen kijk wat beelden terug want je vormt een mening zonder maar ook iets te weten over die speler. Hij is echt veel beter dan unnerstall.
 
Rochester
 
1
8 december 2019 om 12:11
Boadurum, als je er op die manier naar gaat kijken dan kan je ook zeggen dat Unnerstall op basis van zijn clubs geen goede keeper is voor Psv. Unnerstall was meestentijds tweede doelman bij Schalke 04, heeft daarna een halfjaartje in de basis gestaan bij Aarau (een club uit de Zwitserse competitie), is daarna 3 seizoenen wisselspeler geweest bij Fortuna Düsseldorf en werd pas echt basisspeler toen hij bij VVV Venlo kwam te spelen. Begovic is jarenlang basisspeler geweest bij Stoke City in de Premier League en was ook een paar seizoenen eerste doelman bij Bournemouth in de Premier League. Zoals ik al aangaf: daar was hij toen ook echt een van de betere keepers in de Premier League en Stoke City en Bournemouth schat ik wel hoger in dan de clubs waar Unnerstall heeft gespeeld (en daar niet eens in de basis stond). Overigens vind ik Unnerstall ook gewoon een prima doelman zoals ik al aangaf, maar Begovic is denk ik wel 'n niveau hoger.
 
Zytto34
 
15
8 december 2019 om 12:21
Die clubs zijn van een niveau dat unnerstal nooit zal halen? Ik sla psv hoger aan dan die 2 clubs hoor. Ik word altijd moe van de adoratie van vrij gemiddelde buitenlandse voetballers als ze gelinkt worden aan een Nederlandse club zoals dat ook gebeurde bij Westermann en mitroglu voor ze tekende. Qua clubs ziet het er leuk uit en die namen heb je wel eens voorbij zien komen, maar er is ook een reden dat ze bij matige Spaanse, Turkse en nu dus Azerbedzjiaanse clubs weg mogen. Al helemaal als ik gister de reacties lees onder de blessure van Cillessen. Die heeft zich bewezen bij Ajax, deed het goed bij Barcelona en staat nu een prima seizoen te keepen bij Valencia, maar kan er geen kut van volgens mensen hier, maar een keeper die 6 jaar terug goed gekeept heeft bij Stoke en nu in de vergetelheid is geraken in Azerbedzjian is zogenaamd een topkeeper.
 
arsenal890
 
3
8 december 2019 om 12:32
Ik bedoelde de buitenlandse clubs die Begovic heeft gehaald ten opzichte van unnerstall. Unnerstall is 30 (?) en speelt nu pas bij een goede club. Ik neem aan dat jij ook geen wedstrijden hebt gekeken van hem anders had je een andere mening.
 
Zytto34
 
2
8 december 2019 om 12:47
Ja dat bedoel ik. 6 jaar terug goed gekeept bij Stoke, vervolgens 3 jaar op de bank bij Chelsea, daarna matig gekeept bij Bournmouth en toen dus naar Qarabag gegaan. Laatste jaren heeft hij niks meer laten zien. Dan kom je dus net als Westermann toen alleen op basis van prestaties 5/6 jaar terug.
 
arsenal890
 
2
8 december 2019 om 13:50
Hoe kom je erbij dat die matig gekeept heeft bij bournemouth? Want dat is dus echt niet zo.
 
Schop1989
 
0
8 december 2019 om 12:13
Hoeft niet afgegleden te zijn hoor, Adrian staat toch ook weer lekker te keepen voor Liverpool. Begovic is op plan b geraakt omdat ze een jonge talentvolle Engelse keeper nu hebben.
 
cabinessence
 
14
8 december 2019 om 11:23
PSV heeft Unnerstall, Zoet, Ruiter, Van Osch en Jurjus al. En dan nog een keeper erbij halen die Engelse salarissen gewend is? Ik geloof er niets van.
 
Master D
 
4
8 december 2019 om 11:26
Wat een onzin verhaal. PSV is momenteel niet op zoek naar een doelman, waarom zouden ze dan Begovic halen? Met zo'n transfer schrijven ze meteen Unnerstall af. Daar lijkt mij het veel te vroeg voor. Een Begovic komt niet naar Eindhoven om op de bank te zitten.
 
SneekPSV
 
6
8 december 2019 om 11:49
Onzin natuurlijk. Als we iets niet nodig hebben, dan is het wel een keeper. Unnerstal doet het prima. Dan heb je Zoet en Ruiter nog. Als Zoet verstandig is, zoekt hij in januari een andere club. Maar dan hebben we ook Ruiter nog. We zullen toch nog wel ergens een derde keeper in de jeugd hebben lopen?
 
Marshmallow
 
0
8 december 2019 om 12:27
Mee eens , nieuwe GK alleen ndzk bij vertrek Zoet. En Kaliber Bego laat je Niet op bank zitten met gepaard salaris.
 
Marshmallow
 
8
8 december 2019 om 12:26
Aangezien ik scout voor s04, wil ik psv gratis transferadvies geven. Ze moeten voor 5,5 miljoen Max Meyer van Palace halen. Ooit Schalkes toptalent maar te vroeg weg gegaan. Had ferme salariseisen toen contract afliep. Staat stil ondanks zijn relatief jonge leeftijd. Bij PSV zal hij Europees weer ogen gooien en psv beter maken omdat hij een allrounder is en de brug tussen verdediging en aanval. Snel, technisch , goede dribbel en overzicht en in staat om het spel te lezen en balletjes af te pakken. Daarnaast moet PSV Philipp Max van FCA halen, dauerbrenner met een linkerbeen als dat van Podolski. Ook Max wil Europees spelen. GK: Unnerstall LA: Max CV: Viergever CV: Schwaab RA: Dumfries CM: Meyer CM: Thomas LAM: Doan CAM: Ihataren RAM: Bergwijn SP: Malen.
 
arsenal890
 
2
8 december 2019 om 12:33
Meyer verdient teveel bij crystel palace.
 
Marshmallow
 
7
8 december 2019 om 12:44
Soms moet je 1 stap achteruit zetten in het leven om er 2 vooruit te doen. Hij is pas 24 en wil T plezier terug in voetballen anders gaat hij Deisler achterna. Bij PSV kan hij internationaal acteren. Helaas zijn Stengs en Boadu niet meer haalbaar en betaalbaar voor psv.
 
arsenal890
 
0
8 december 2019 om 13:52
Hij gaat dan wel meer stappen achteruit. Als PSV niet veel beter gaan spelen, spelen ze slechts 6 wedstrijden Europees. Dat is echt niet de moeite waard om in zo’n matige competitie te spelen. Meyer kan beter naar een club in Duitsland. Dan speelt die tegen goede teams.
 
mcgregor
 
0
8 december 2019 om 14:33
Ik snap het niet. Je hebt zoet ruiter en onze Duitse vriend. Waarom nog een keeper ?
 
Constant kante
 
0
9 december 2019 om 14:12
mcgregor, jij hebt in de gaten dat het hier gaat om PSV en niet om, pak hem beet, Heerenveen, Vitesse of Heracles?? Oftewel, een topclub en die hebben als uitgangspunt dat je, als je een betere speler kunt halen, je natuurlijk niet van buitenkansjes af laat houden omdat je 'op die positie al een speler hebt'. Of anders gezegd, Zoet en Ruiter zijn niet van het niveau Psv. Waarom zou PSV dan geen betere doelman halen eigenlijk? Waarom zou PSV een kans om beter te worden laten liggen, puur omdat ze al een speler in huis hebben? Slaat nergens op.