Tottenham hoort eindelijk 'ja' en bereikt persoonlijk akkoord met nieuwe manager
Maandag, 5 juni 2023 om 11:05

Tottenham Hotspur heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Ange Postecoglou, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano maandagochtend op Twitter. Het zou gaan om een tweejarig contract, met de optie voor een derde seizoen. Postecoglou is momenteel trainer van Celtic, waar hij nog tot medio 2024 vastligt. Tottenham-voorzitter Daniel Levy zal het daarom met de Schotse club eens moeten worden over een vergoeding voor de Australische manager.

De zoektocht naar een nieuwe manager gaat niet van harte voor Tottenham. De Noord-Londense club zag eerder Julian Nagelsmann, Luis Enrique en Feyenoord-trainer Arne Slot bedanken voor de klus. Laatstgenoemde zal actief blijven in de Eredivisie, waar Nagelsmann en Enrique hoog op het lijstje van Paris Saint-Germain zouden staan. Enrique heeft daarnaast ook een aanbieding van de Italiaanse kampioen Napoli op zak.

Tottenham zit al sinds maart zonder manager. Antonio Conte liet zich na een gelijkspel tegen Southampton ontevreden uit over de selectie van the Spurs. De Italiaanse manager zei op de persconferentie dat zijn spelers 'het niet gewend zijn om iets te winnen en dat het nou eenmaal de mentaliteit van de club is'. Na de tirade zijn Conte en Tottenham vlak daarna 'in goed overleg' uit elkaar gegaan.

Postecoglou lijkt dus de opvolger te worden van de in maart vetrokken Conte. De Australisch-Griekse manager werd in 2021 door Celtic overgenomen van het Japanse Yokohama Flügels Marinos. In Glasgow werd de trainer tweemaal kampioen van Schotland en legde hij een keer beslag op de Schotse beker. Tijdens zijn periode in Japan won hij tevens een keer de landstitel met zijn ploeg.

Meer nieuws
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
5
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
30
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
13
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Lierse1997
 
14
5 juni 2023 om 11:09
Hij heeft echt wel een heel mooi parcours afgelegd in zijn carrière. En ook bij Celtic heeft hij het gewoon goed gedaan. Onder Lennon en Kennedy was het echt de foute kant aan het opgaan in competitie-opzicht en hij heeft het toen nog weten recht te trekken. Dit seizoen ook gewoon dominant de treble gewonnen. Of hij de autoriteit gaat hebben het bij Tottenham ook neer te kunnen zetten is nog de vraag, maar ik vind het wel een mooie aanstelling.
 
Deem.
 
8
5 juni 2023 om 11:26
Stemt me toch positiever dan de meeste namen die rond gingen. Zo'n Enrique met z'n eindeloze getik, bijvoorbeeld. En eigenlijk ook sinds Barça niks meer bereikt, dus dat is ook meer op naam huren dan wat anders. Van Postecoglou kun je veel zeggen, maar niet dat het een grote naam is. Zou er dan toch nog een sprankje fatsoenlijk beleid te bespeuren zijn? Hoe hij speelt wordt nog leuk als we niet in het middenveld en de verdediging investeren, maar voor Son moet zijn tactiek wel weer een betere fit zijn dan die van Conte.
 
FCBInsider1899
 
18
5 juni 2023 om 11:27
Leuke coach die met Celtic toch wel de opmars van de Rangers kunne stoppe en ongenaakbaar was. Echter zie ik hem ook gewoon doodleuk in december zijn ontslag krijgen. De Spurs is gewoon een doodzieke en giftige club waar je niet kan presteren. Die hele selectie moet op de schop en ze moeten rebuilden zoals Arsenal dat heeft gedaan.
 
Lierse1997
 
4
5 juni 2023 om 11:48
Van die doodzieke club Arsenal zit er ook nog gewoon enorm veel bij het huidige elftal hoor. Het is nog steeds Kroencke. Het is nog steeds Xhaka, Holding, Chambers en al de rest. Een aantal goede transfers in combinatie met het vasthouden aan de ingeslagen weg kan wonderen doen.
 
FCBInsider1899
 
5
5 juni 2023 om 11:55
@lierse1997 Gabriel, Zinchenko(niet altijd maar goed), Saliba, Martinelli, Saka , Gabriel Jesus waren toch wel de blikvangers van dit Arsenal. Voeg daar nog Trossard aan toe die ook een positieve invloed heeft gehad. Xhaka was een tijd heel sterk aan het spelen en heeft meer verantwoordelijkheid gekregen door de kapiteinsband. Eens dat je niet volledig misschien moet rebuilden, maar spelers als Holding en Chambers houden dit Arsenal voorlopig wel tegen in hun opmars. Die zullen ze toch ook wel uitbonjouren deze zomer.
 
arsenal890
 
7
5 juni 2023 om 11:59
Kerel waar heb je het over? Chambers is al een jaar weg? De enige die daadwerkelijk minuten maakt is Xkaka, en die deed het erg goed dit jaar. Holding maakte alleen minuten omdat Saliba en Tomi geblesseerd raakte. Dan kun je nou niet spreken van ‘enorm veel’. Verder kan Arsenal niet 250 miljoen uitgeven en daarom kun je niet meteen alle spelers verkopen.
 
VivaUtje
 
1
5 juni 2023 om 12:01
Chambers speelt al een tijdje niet meer voor Arsenal…
 
Lierse1997
 
1
5 juni 2023 om 12:06
Foutje van de zaak excuses betreffende Chambers. Ik doelde ook voornamelijk op de organisatie. Jarenlang werd er “Kroencke out” geschreeuwd en nu wordt er gewoon topwerk geleverd. Daarnaast waren veel van deze spelers onderdeel van het team dat vorig jaar dramatisch begon.
 
arsenal890
 
1
5 juni 2023 om 12:34
De organisatie is toch ook compleet veranderd? De zoon van kroenke is veel betrokken en daarom zijn de meningen van veel supporters ook veranderd.
 
Lierse1997
 
0
5 juni 2023 om 13:06
Het is toch niet dat er een gigantische paleisrevolutie heeft plaatsgevonden bij Arsenal?
 
Samcro
 
1
5 juni 2023 om 13:12
Lierse, het klopt dat KSE er nog steeds zit en dat mensen riepen om Ek die de toko over moest nemen, maar met de aanstelling van Josh Kroenke en het werk dat Edu, Arteta en Per geleverd hebben kan je wel zeggen dat er een mini-revolutie plaats heeft gevonden. Dat zien ook niet Arsenal fans toch gewoon terug op het veld en als ze het wat meer volgen ook daarnaast? Het is geen geluk dat er nu beter gepresteerd wordt.
 
Lierse1997
 
0
5 juni 2023 om 13:53
Dat zeg ik ook absoluut niet. Het is goed beleid. Ik wilde eerder proberen aan te tonen dat er geen gigantische veranderingen nodig zijn bij een club (en een paar goede transfers natuurlijk) om een volledige omwenteling te kunnen bekomen.
 
Samcro
 
0
5 juni 2023 om 15:00
Daar ben ik het mee eens, in de top gaat het om details. Een detail kan je een tegendoelpunt en dus 3 punten kosten tegen een andere topclub.
 
Douwe Dabbert
 
2
5 juni 2023 om 12:23
"Leuke coach die met Celtic toch wel de opmars van de Rangers kunne stoppe en ongenaakbaar was." Ik denk dat jij je vergist. Celtic werd 9 jaar op rij kampioen, toen Rangers 1 x onder Gerrard en de laatste 2 seizoenen was het wederom Celtic.
 
FCBInsider1899
 
2
5 juni 2023 om 12:32
@douwe Dabbert Klopt al leek het toch wel dat de Rangers dichterbij kwamen om de hegemonie van Celtic te doorbreken na dat record seizoen in 2020-2021 waar ze 102 punten behaalden.
 
Douwe Dabbert
 
1
5 juni 2023 om 12:37
Ah op die fiets, dan heb ik jouw reactie verkeerd begrepen ecxusez-moi...??
 
Ravel
 
0
5 juni 2023 om 11:38
Vind t wel een risicotje maar op zich wel interessant. Hoe denken spurs fans hierover?
 
Samcro
 
1
5 juni 2023 om 13:15
Een tamelijk onbekende coach die met de miljoenen van Kane (hoop ik voor Spurs) en relatief in de luwte kan gaan rebuilden. Lijkt mij een verstandige keuze, maar de fans moeten de verwachtingen ook even bij gaan stellen vermoed ik.
 
FCT-Spurs
 
2
5 juni 2023 om 14:18
Na het bekijken van de laatste paar wedstrijden (los van Leeds) is lijfsbehoud volgend seizoen de doelstelling! Wat een drama. Heb werkelijk geen idee wat we dit seizoen mogen verwachten, al is enigszins aanvallend voetbal al een hele vooruitgang na jaren van verdedigende meuk. Hopelijk kunnen we weer bouwen aan iets moois.
 
MoTheSpur
 
7
5 juni 2023 om 13:27
Allemaal prima, goede persoonlijkheid, spelopvatting die past bij het traditionele Spurs en een man die blijkbaar echt naar Tottenham wilt komen. Zou ook beter passen als een rebuild trainer. Is een man met echt principes en spelopvatting als ik over hem lees en kijk. Ook een heel interessant pad afgelegd en eigenlijk werd hij overal uitgelachen en belachelijk gemaakt waar hij kwam en ging hij weg als een held. Wilt zich altijd bewijzen en heeft wat weg van een Pochettino en De Zerbi qua karakter en spelwijze. Maar ik blijf erbij als Levy blijft gaat er niks structureel veranderen ook al zou hij het goed doen dan zal hij vroeg of laat tegengehouden worden door die gast. Er zijn grote veranderingen nodig om stappen te maken en opnieuw te beginnen. Als de mensen niet vertrekken die keer op keer jaar in jaar uit de grote foute sportieve beslissingen maken dan blijft de rotte cultuur hangen.Maakt mij dus eigenlijk niets uit wie er komt ?? er is niet eens een nieuwe technisch directeur en er wordt al gepraat over spelers en trainers dat hoort andersom te gaan, ik weet genoeg.