Uruguay plaatst zich voor finale China Cup na weergaloze omhaal Cavani
Vrijdag, 23 maart 2018 om 14:27

Uruguay heeft vrijdagmiddag in de strijd om de China Cup met 2-0 gewonnen van Tsjechië. Door de overwinning plaatst de ploeg van Oscar Tabarez zich voor de finale van het mini-toernooi, waar Wales maandag de tegenstander is. De Tsjechen nemen het op dezelfde dag op tegen China om het brons.

Uruguay kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Luis Suárez. De aanvaller van Barcelona werd het strafschopgebied ingestuurd, waarna Werder Bremen-doelman Jiri Pavlenka hem hard onderuit haalde. Suárez nam zelf plaats achter de bal en schoot onhoudbaar raak. In de slotfase van de eerste helft werd de voorsprong op prachtige wijze verdubbeld door Edinson Cavani. De spits van Paris Saint-Germain ontliep de buitenspelval en werkte de bal met een weergaloze omhaal snoeihard tegen de touwen.

Na de thee voerde met name Tabarez veel wissels door. Onder anderen Suárez en Cavani maakten de negentig minuten niet vol. Gescoord werd er in de tweede helft niet meer, ondanks goede mogelijkheden voor Suárez. Ook Tsjechië kreeg nog een aantal kansen, een kwartier voor tijd mikte Patrik Schick op de lat.