Van Hanegem wijst Van Bommel terecht en schrikt van 'trieste' Viergever
Zondag, 4 augustus 2019 om 18:57

Ajax en PSV morsten punten in het openingsweekeinde van het nieuwe seizoen, maar volgens Willem van Hanegem hoeven de kampioen en nummer twee van afgelopen seizoen zich vooralsnog geen zorgen te maken. "Er zijn twee ploegen in Nederland die het hoofd makkelijk boven water houden: Ajax en PSV. De rest is alleen maar armoe", concludeert de trainer in ruste in gesprek met de NOS.

Van Hanegem is desondanks kritisch over PSV, dat zaterdag met 1-1 gelijkspeelde tegen promovendus FC Twente. Het gelijkspel kwam vier dagen na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen FC Basel. "Ik heb vorig jaar zitten kijken. Dan zie ik de eerste helft van het seizoen en denk ik: PSV heeft een goede kans om kampioen te worden. Na de winterstop spelen ze dan op een heel andere manier. Ook met minder plezier."

Hirving Lozano werd tegen FC Twente op de bank geposteerd, iets wat Van Hanegem niet begrijpt. "Lozano is toch gewoon een goede speler? Dan is er iets wat niet klopt." Volgens trainer Mark van Bommel had de reserverol van Lozano niets te maken met een eventuele transfer richting Napoli en speelde PSV een 'goede wedstrijd'. Van Hanegem kan weinig met die lezing. "Je speelt gewoon droevig. PSV is afhankelijk van die jongens voorin. Als dat even stagneert, dan heb je niets."

Van Hanegem snapt dus niet waarom Lozano op de bank begint, terwijl Nick Viergever wel aan de aftrap verschijnt bij PSV. "Dat is zo triest om te zien. Die weet helemaal niet waar hij aan begint als hij de bal heeft." De ploeg van Van Bommel hoeft mede daardoor niet te verwachten dat de kampioensschaal in Eindhoven wordt uitgereikt. "Ajax heeft gewoon meer kwaliteit."

Meer nieuws
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
3
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
24
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
13
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
JustPSV95
 
4
4 augustus 2019 om 19:04
Met een centrum van bascagli en baumgartl heb je het probleem grotendeels opgelost, als je ziet dat die 2 samen met sadilek het meeste de bal hebben zegt genoeg.
 
AFCA_3star
 
49
4 augustus 2019 om 19:17
waarop baseer je dat in godsnaam? Baumgartl heb ik nog geen minuut zien maken en Boscagli heeft ook nog niet bewezen geconcentreerd 90 minuten te kunnen verdedigen. Laat staan dat het bij voorbaat samen al een succes is...
 
JustPSV95
 
7
4 augustus 2019 om 20:25
Afca gek zeg dat bosagli niet helemaal in de wedstrijd zat, terwijl die nog 0 wedstrijd ritme had en pas een paar keer had meegetraint. Verder heeft baumgartl al 100 wedstrijden ervaring in dr bl, waar de andete het alleen in de ed hebben.
 
Gryga22
 
10
4 augustus 2019 om 20:59
100 wedstrijden bl?? Komt hij niet aan. En volg de bl niet zo, maar zie geen seizoen dat hij alles speelde. Persoonlijk vind ik Viergever een degelijke cb voor eredivisie.
 
Sparta_Praag
 
5
4 augustus 2019 om 19:28
Boscagli, Viergever is 1 pot nat joh. Een van hun tekortkomingen blijft dat ze veel te klein zijn en daar ga je niets meer aan veranderen. John de Jong moet even naar Zuid-Amerika vliegen om een slager voor in het centrum te vinden. Kan hij gelijk wat fatsoenlijke middenvelders meenemen. Misschien wordt het dan nog wat met Psv.
 
ginger-pele
 
0
4 augustus 2019 om 20:08
Die slager is dus Baumgartl
 
JustPSV95
 
5
4 augustus 2019 om 20:23
Bosagli liet ondanks zn defensieve blunders opbouwend een goede indruk achter. Verder had die nog 0 wedstrijdritme. Baumgartl heeft toch een grotere staat van dienst? Viergever en lukassen hebben zich alleen in de ed bewezen. Sainsbury is vooral opbouwend niks.
 
UilVanMinerva
 
19
4 augustus 2019 om 19:06
Dat vind ik nu juist de enige verdediger die iets wat degelijk op me overkomt in tegenstelling tot de rest van de achterhoede.
 
RASDAGO
 
7
4 augustus 2019 om 19:08
Het punt met viergever is dat hij geen overduidelijke grote blunders maakt. Daarentegen doet ie ook geen geweldige dingen en is het aan de bal vaak helemaal niks. Je kunt hem als degelijk omschrijven, maar hij is niet goed genoeg voor psv.
 
UilVanMinerva
 
25
4 augustus 2019 om 19:10
Ben ik het niet mee eens, deze jongen is voor Ajax en PSV zeker van waarde gebleken de afgelopen jaren. Samen met schwaab vorig jaar de minste goals tegen, dat zegt toch iets. Het is alleen jammer dat er een keeper staat die elke bal doorlaat. (7 van de laatste 9) werd gister genoemd.
 
JvL-United
 
3
4 augustus 2019 om 19:40
Komt eerder door het Hendrix en Rosario blok. Daarbij was Schwaab eel erg degelijk. Viergever komt echt te kort als centrale verdediger.
 
onelovechris
 
6
4 augustus 2019 om 19:21
Weet je wat t is met Viergever. Das gewoon een prima speler vd Nederlandse eredivisie. Ook betrouwbaar en hard werkend. Maar het is ook een speler die nooit een niveau hoger aan tikt en zal doorgroeien. Maar vind ook dat je hem ook niet hoeft af te branden. Hij is gewoon een speler zoals psv vroeger bijv Linskens had.
 
Sparta_Praag
 
6
4 augustus 2019 om 19:30
Linskens de man die PSV naar de CL-finale schoot? Beetje jammer om hem in 1 adem met Nick Viergever te noemen
 
Kyle66
 
14
4 augustus 2019 om 20:55
En Viergever heeft Ajax naar de EL-finale geholpen.
 
eenopinie
 
7
4 augustus 2019 om 21:04
Dat Linskens een belangrijke goal heeft gemaakt maakt hem nog geen wereldtopper. Viergever is een prima speler, in mijn optiek zelfs een van de beter eredivisie verdedigers. Alleen hij is geen steunpilaar. Maar wat Willem nu doet is onzin. Viergever is de enige stabiele factor achterin. Die je het beste overigens nog op linksback kan zetten. Je kan Viergever niet de schuld geven van het beleid van de TD.
 
onelovechris
 
0
4 augustus 2019 om 21:36
Ja. Je snapt toch wel wat ik bedoel. Linskens vind ik jullie ultieme voorbeeld van een clubspeler. Zoals bij ons ooit silooy was. Alleen in deze tijd gaan die spelers toch nog weg omdat t kan.
 
Sparta_Praag
 
5
4 augustus 2019 om 19:25
Helemaal mee eens. Een Van Bommel in het nauw maakt rare sprongen, beste speler op de bank zetten is er daar een van. Haalt hij de kerst?
 
Rudeboy65
 
29
4 augustus 2019 om 19:33
Als Lozano speelt is dat heel slecht van van Bommel omdat Chucky al een half jaar heel slecht speelt. Moet ie een keer banken, dan is dat ook weer heel slecht van van Bommel. Kunnen alle zeikerds even met elkaar afstemmen wat het gedeelde standpunt is? ??
 
Sparta_Praag
 
6
4 augustus 2019 om 19:37
Kijk Lozano staat garant voor ruim 15 doelpunten per seizoen. Dat je hem bankt vanwege een vormdip kan ik nog enigszins inkomen, maar dat je hem er vervolgens helemaal niet inzet is natuurlijk belachelijk. En dan wel vlak voor tijd een verdediger er inzetten, dat is gewoon bespottelijk. Dan wil je niet winnen. Volgens mij is Van Bommel een persoonlijke vete met Lozano aan het uitvechten en dat kan PSV gisteren zomaar eens de overwinning hebben gekost. De beste man is een uiterst slechte people manager. Latino's moet je een beetje paaien. Een Lozano on fire maakt je kampioen. Cocu was daar wat beter in he
 
MartinaRody
 
11
4 augustus 2019 om 19:33
De kromme kan zich beter bekommeren over bekrompen spel wat feyenoord op mat legt. Kijk, psv en ook ajax is het kwestie van finetunen. Maar dit feyenoord? Niveau is om te huilen. Over aantal weken staat een hele andere achterhoede bij psv. Ook middenveld. Komt goed. We hoeven ook niet aantal artikelen te halen dst Ajax dikwijls haalt bij puntenverlies. Just relaxed.
 
Le Papillon
 
4
4 augustus 2019 om 19:39
Van Bommel kan niet omgaan met creativiteit, alle creatieve spelers worden dood gemaakt door hem. Gaat nog lang duren voordat het iets gaat worden, ik zou me zorgen maken
 
Sparta_Praag
 
5
4 augustus 2019 om 19:54
Van Bommel zou het liefst met 11 robots spelen, die allemaal zo geprogrammeerd zijn dat ze precies de taken uitvoeren die de trainer ze meegeeft. Binnen het spel van PSV is er geen enkele ruimte voor creativiteit en zelfinititatief. In zo`n omgeving kan een individu zich met geen mogelijkheid ontwikkelen.
 
kneiter010
 
1
4 augustus 2019 om 20:34
Wat een onzin, Willem mag op elke ploeg zijn kijk geven daarvoor heet zo iemand een analist slimmerik.. en PSV is gewoon drama dus denk dat die net zo hard zullen moeten knokken om ploegen als AZ enz achter zich te houden als ons, maar snap dat dat pijn doet, weten jullie “supporters” ook is hoe t is ??????
 
Janta
 
5
4 augustus 2019 om 20:20
Dat was ook de rede dat Viergever transfervrij weg mocht bij Ajax, met zulke spelers win je geen prijzen.
 
falcao
 
2
4 augustus 2019 om 22:47
Nou. Vind dat Van Hanegem vaak wel overdreven negatief is over Viergever en ook Blind. Blind is natuurlijk beter en veelzijdiger dan Viergever, maar de laatste is in mijn optiek ook geen slechte speler.
 
Janta
 
0
5 augustus 2019 om 11:14
Overdreven, hij zegt precies zoals het is. Een modale voetballer van wie niks extra's hoeft te verwachten en met zulke spelers win je geen prijzen mee.