Verbazing bij PSG over Monaco en Lyon: 'Spelers van Lyon zaten te lachen'
Donderdag, 27 april 2017 om 15:53

Marco Verratti heeft geen begrip voor de beslissing van AS Monaco-trainer Leonardo Jardim om een veredeld C-elftal op te stellen in de halve finale van de Coupe de France. Woensdagavond trad Monaco voornamelijk aan met jeugdspelers tegen Paris Saint-Germain, wat leidde tot een 5-0 nederlaag. Monaco hechtte meer waarde aan de Ligue 1 en de Champions League.

"Ik genoot ervan omdat we de finale hebben bereikt. Maar als ik een speler van Monaco was, zou ik me hebben geërgerd aan de club", vertelt Verratti aan Le Figaro. "Ik wil altijd winnen. Je krijgt niet iedere dag de kans om een halve finale te spelen. Het is niet makkelijk om zo ver te komen. Als het lukt, is het beter om serieus mee te doen en niet met jeugdspelers op het veld te staan. Het getuigt niet van respect voor de Coupe de France."

Jardim gaf zijn spelers rust in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Toulouse van zaterdag en het Champions League-duel met Juventus, op woensdag. Verratti hoopt dat Monaco succesvol blijft in Europees verband. "We zijn blij voor ze. Het is voor een Franse club niet eenvoudig om de halve finale van de Champions League te bereiken. Ik hoop dat ze doorstoten naar de finale en de trofee winnen. Waarom niet?"

Beide teams hebben tachtig punten verzameld, maar Monaco heeft een duel tegoed en is daarom titelfavoriet. Zondag won Monaco nog met 1-2 bij Olympique Lyon en na die wedstrijd weet Verratti niet of hij nog gelooft in de titel, zegt de spelmaker. "De manier waarop Lyon speelde was een beetje... Het was niet heel gebruikelijk. Ik zag spelers van Lyon lachen op het veld. Dat was niet het geval toen wij tegen ze speelden. Maar als Monaco kampioen wordt, dan hebben ze het verdiend."

Meer nieuws
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
5
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
28
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
13
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
binny
 
23
27 april 2017 om 16:14
Ik begrijp wel wat Veratti zegt, maar heb ook begrip voor de beslissing van Jardim. Monaco heeft een unieke kans om de Ligue 1 te winnen en misschien zelfs de Champions League finale te halen, dan begrijp ik best dat je een slechter elftal opstelt om te focussen op de belangrijkere competities. Ik denk ook gewoon dat verratii een beetje geã¯rriteerd is dat Monaco boven hun staat en danste een c-elftal naar Parijs komt
 
Zermatt_Person
 
7
27 april 2017 om 16:23
Hoe kan het dat 53 procent denkt dat Monaco de finale haalt? Tegen Juve zijn ze gewoon kansloos. Ook met het beste elftal. Monaco had gewoon veel geluk met loting dat ze Man City en Dortmund lootte in CL. Beide teams zijn vrij zwak en bij Dortmund kwam dat vooral doordat ze in shock waren door die aanslag op spelersbus. Zonder die aanslag was Dortmund gewoon met 2 vingers in neus door en had Monaco geen schijn van kans. Ook tegen Juve wordt straks een kansloze missie voor Monaco.
 
Beboua
 
22
27 april 2017 om 16:35
Van Monaco werd niet veel verwacht aan het begin van het seizoen. Zowel in de Ligue 1 als in de Champion's League. Kijk waar ze nu staan. Ze spelen mooi voetbal, hebben leuke spelers. Jeugd gemixt met ervaring. Ze zijn gretig en hebben honger naar titels. Ik gun het ze van harte en geef ze wel een degelijke kans tegen Juventus.
 
AlexDelPiero10
 
10
27 april 2017 om 16:37
Dat het meegespeeld heeft voor Dortmund is een feit, en dat ze een redelijk makkelijke loting hebben gehad ook, maar Dortmund had echt niet met twee vingers in de neus dit Monaco uitgeschakeld.
 
Rugu
 
18
27 april 2017 om 16:43
Kansloos is een beetje overdreven vind je niet? Voor mij maken zowel Juventus, Monaco, Atletico en Real Madrid ongeveer evenveel kans. Niemand springt er voor mij uit, Real Madrid wellicht op papier maar ik vind de andere drie als team beter. Ik denk dat jij Monaco wel erg tekort doet ook door te stellen dat zonder die aanslag Dortmund met 2 vingers in de neus door zou gaan. Ook in de groepsfase hebben ze Tottenham twee keer afgedroogd en vergeet niet dat Man City gewoon een goed elftal is wat ze bij vlagen totaal aan gort hebben gespeeld. Daarbij stel je dat OOK tegen Juventus het een kansloze missie wordt, wanneer was het dan nog meer een kansloze missie voor Monaco? Tegen Dortmund? Blijkbaar niet want ze hebben Dortmund toch twee keer verslagen. Fantastisch elftal man met Sibide, Mendy, Fabinho, Bernardo, Lemar, Bakayoko, Mbappe (een van de weinige toptalenten die geheel terecht de hemel in wordt geprezen) allemaal spelers die binnen twee jaar in de absolute wereldtop spelen. Daarbij heeft Falcao zijn oude vorm weer gevonden. Hoe goed en degelijk ik Juventus en Atletico ook vind, ik sla Monaco minimaal gelijkwaardig aan.
 
ModricMagic
 
7
27 april 2017 om 17:44
Monaco gelijkwaardig aan Juve en Atletico laat me niet lachen zeg. Monaco is duidelijk een klasse minder dan Juve, Real en Atletico. Leuk zo'n leuke aanval maar die gaat echt niet door de verdediging van Juve komen. Verdediging van Monaco is echt subtop niveau. Leuke backs maar verdedigend vind ik die 2 niet heel sterk. De cb's zijn ook niet goed en de keeper vind ik al helemaal matig.
 
Rugu
 
3
27 april 2017 om 21:30
Subasic is gewoon een hele degelijke keeper. Doet voor mij bijvoorbeeld zeker niet onder voor bijvoorbeeld Navas van Madrid. Glik vind ik persoonlijk een van de meest onderschatte centrale verdediger van dit moment. Hoort dit seizoen voor mij zeker bij de 10 beste centrale verdedigers. Jemerson heb ik inderdaad mijn twijfels bij of dat ooit wereldtop kan worden. Maar goed, dat kan ik bij Juventus of Atletico ook wel van een paar zeggen.
 
SpeedyAFC
 
5
27 april 2017 om 17:26
Kansloos ben je nooit in het voetbal en zeker niet in een halve finale. Dan kan alles gebeuren.
 
Tussengas
 
0
27 april 2017 om 22:17
Klopt, het zijn gewoon een stel koekenbakkers bij Monaco. Als je in de halve finale staat, dan heb je ook kans dat je de finale haalt. Zelfs. als de tegenstander sterker wordt geacht.
 
AlexDelPiero10
 
15
27 april 2017 om 16:36
Dat altijd willen winnen zag ik anders niet terug in de return van de CL tegen Barcelona. Verder onzin natuurlijk en een sneertje uit jaloezie, natuurlijk verliest Monaco deze bijna nietszeggende beker kwartfinale maar al te graag zodat ze opgeladen zijn voor de CL en de eindfase van de competitie, Verratti had gewoon liever in de schoenen van Monaco gestaan, en als PSG in de situatie van Monaco had gestaan hadden ze exact hetzelfde gedaan. Hypocriet.
 
parisien17
 
0
27 april 2017 om 18:35
Wel makkelijk om Barça als voorbeeld te gebruiken. Verratti zegt " ik wil altijd winnen". Dat dan de coach er voor kiest om laf voetbal te gaan spelen. Daar kan hij niks tegen doen. Monaco stond trouwens in de halve finale, niet de kwartfinale.