Voorloting: mogelijk weerzien voor Feyenoord, zware dobber dreigt voor Vitesse
Maandag, 19 juli 2021 om 11:00

Het aantal mogelijke tegenstanders voor Feyenoord en Vitesse in de derde kwalificatieronde van de Conference League is teruggebracht. Enkele uren voor de mogelijke tegenstander uit de koker komt in het Zwitserse Nyon, heeft er al een voorloting plaatsgevonden. Voor Feyenoord behoort een weerzien met de naar FC Luzern vertrokken Jordy Wehrmann tot de mogelijkheden, terwijl Vitesse mogelijk op Rosenborg BK of Anderlecht stuit.

Feyenoord moet eerst in de tweede kwalificatieronde nog zien af te rekenen met FC Drita uit Kosovo. Komende donderdag gaan de Rotterdammers eerst op bezoek in het Fadil Vokrri Stadion in Prishtina, waarna een week later de return op het programma staat. Voor de derde kwalificatieronde kunnen er maandagmiddag vanaf 14.00 uur vier mogelijke tegenstanders uit de koker komen: de winnaar van het tweeluik tussen RFC uit Letland en Puskás Akadémia uit Hongarije, het Zwitserse FC Luzern, de winnaar van het tweeluik tussen Larne uit Noord-Ierland en het Deense AGF Aarhus of de winnaar van het tweeluik tussen het Schotse Hibernian en Santa Coloma uit Andorra.

Mocht Feyenoord FC Luzern treffen, wacht er een weerzien met Wehrmann. De door Feyenoord opgeleide middenvelder speelde het afgelopen halfjaar op huurbasis bij de Zwitserse club, veroverde de beker en maakte eerder deze zomer definitief de overstap. Bij Puskás Akadémia zouden de Rotterdammers mogelijk ook twee Nederlanders treffen, want bij de Hongaarse club staan Yoëll van Nieff en Luciano Slagveer onder contract.

Waar Feyenoord een geplaatste status heeft tijdens de loting en dus de op papier sterkere clubs ontloopt, is Vitesse ongeplaatst en kunnen er voor de Arnhemmers een zwaardere tegenstander uit de koker komen. Op basis van de voorloting moet Vitesse hopen dat de winnaar van het duel tussen het Ierse Dundalk FC en FC Levadia Tallinn uit Estland uit de koker komt. Anders wacht voor Vitesse een ontmoeting met de winnaar van FH Hafnarfjördur (uit IJsland) - Rosenborg BK (uit Noorwegen) of het Belgische Anderlecht. De heenwedstrijden in de derde kwalificatieronde worden op 5 augustus afgewerkt, waarna een week later de return op het programma staat.

Meer nieuws
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
3
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
24
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
12
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
L0348
 
35
19 juli 2021 om 11:05
Als je het zo ziet moet Feyenoord met twee vingers in de neus de groepsfase halen. Aan de andere kant blijft het Feyenoord...
 
Oelie Wapper
 
11
19 juli 2021 om 11:12
Er komt nog een ronde na deze. Daarin is Feyenoord (als ze daar komen) overigens ook geplaatst, maar dan zijn er nog best pittige tegenstanders mogelijk als Austria Wien en Union Berlin.
 
L0348
 
2
19 juli 2021 om 11:18
@oelie Wapper Dat klopt, het niveau zal iets hoger liggen dan clubs uit Andorra en de Faroƫr-eilanden. Echter moet je (met alle respect) ook gewoon kunnen winnen van teams van het niveau Austria Wien met het materiaal wat je op dit moment hebt.
 
rbn_
 
45
19 juli 2021 om 11:20
Hoe vaak Feyenoord wedstrijden op papier had moeten winnen maar uiteindelijk toch (kansloos) verloren is niet meer op 1 hand te tellen helaas.
 
L0348
 
13
19 juli 2021 om 11:23
@rbn_ Daar kan ik je (helaas) geen ongelijk in geven.
 
gomes1psv
 
2
19 juli 2021 om 11:29
@l0348: zo indrukwekkend vind ik dat eerlijk gezegd niet, dat materiaal. Dat Feyenoord Fer op zijn oude dag moet omtunen tot centrumverdediger geeft wel aan hoe de tering naar de nering is gezet momenteel en is ook een indicatie van hoe dungezaaid de kwaliteit in de tweede rangen is. Zul je zien dat Austria Wien - ik ken de ploeg niet - ook zo'n team als Lask of Wolfsberger AC is met van die fitte draufgaengertjes waar Feyenoord eenvoudig over struikelt...
 
magikhetwete
 
9
19 juli 2021 om 11:35
Het goede nieuws is berghuis zal het team niet benadelen Ik hoop echt heel erg dat Feyenoord (en Vitesse) de groepsfase redden!
 
schijntrap
 
3
19 juli 2021 om 12:01
Ach die enkele keer dat Berghuis dat deed valt te verwaarlozen. Het slechte nieuws is dat hij er niet meer bij is en hij ze er dus ook niet voor je in gaat schieten.
 
SpeedyAFC
 
1
19 juli 2021 om 14:02
Man wat sneu weer. Verleden jaar EL kwalificatie speelde Berghuis vier wedstrijden, scoorde hij twee maal en gaf hij drie assists. En ja, hij pakte een gele kaart. Nou, nou wat een nadeel allemaal. Dat je dit jaar vooronde Confernece speelt komt mede doordat Berguis scoorde tegen Sparta en een assist gaf tegen Utrecht.
 
champmanus
 
3
19 juli 2021 om 14:13
Laten we vooral met zn alle hopen dat ze het gaan halen. En psv de CL, laten we nou eens lekker nationalistisch zijn met z'n alle, want is gewoon klote als we er al in de voorrondes uitgaan, ook ik heb zitten vloeken toen ik 2 jaar geleden Utrecht roemloos ten onder zag gaan tegen een club die niet eens een stadion had.
 
Master D
 
10
19 juli 2021 om 11:06
We gaan het zien voor beiden ploegen. Feyenoord zou het ongeacht wie ze krijgen sowieso wel moeten redden gelet op de mogelijke tegenstanders. Vitesse is op voorhand ook niet kansloos tegen de zwaarste ploegen Anderlecht/rosenborg die ze kunnen krijgen.
 
EastCoast77
 
3
19 juli 2021 om 11:43
Vitesse zal nog flinke stappen moeten maken in de komende paar weken om beslagen ten ijs te komen. Zijn zeker niet bij voorbaat kansloos. Voordeel van loten tegen Anderlecht is dat Vitesse in de PO ronde dan wel geplaatst zal zijn - wel eerst winnen van Anderlecht uiteraard.
 
026vitesse
 
3
19 juli 2021 om 11:59
Dat is wel makkelijker gezegd dan gedaan inderdaad, maar goed only one way to find out. Tot nu toe heeft Vitesse niet heel veel mazzel met lotingen, maar wie weet zit het ons dit jaar een keertje mee. Zou toch ook wel een keer lekker zijn.
 
JJR12
 
4
19 juli 2021 om 11:07
Op Luzern en Hibernian na zijn het allemaal onbekende namen, dus zolang je die twee clubs ontloopt moet het goed komen. Mocht je onverhoopt toch Hibernian loten, verwacht ik dat je als Feyenoord-zijnde ook die horde zonder al te veel problemen moet kunnen nemen.
 
ffeyenoord
 
1
19 juli 2021 om 11:38
Met de spelers die er nu nog zijn is dit denk ik de sterkst mogelijke opstelling. Uiteraard doen Jahanbakhsh en Haps niet mee komende week. Hoop dat Bannis een serieuze kans krijgt. Ik vind Bozenik erg tegenvallen, al krijgt hij met Linssen, Sinisterra en Til om zich heen natuurlijk ook niet veel bruikbare ballen. de creativiteit van Jahanbakhsh is broodnodig. Tot slot zou ik Malacia bij een bod van rond de 8 miljoen zeker verkopen. Dan haal je dat backje op uit Noorwegen en laat je Haps nog een jaartje vlammen. Malacia verdedigend een pitbull, maar aanvallend niet goed genoeg.
 
Pablonino
 
2
19 juli 2021 om 11:53
Malacia voor 6 miljoen verkopen? Ik vind hem nog steeds stappen maken. Aanvallend is het nog niet veel geweest maar wellicht dat hij dat ook verbeterd. Nu gaan we natuurlijk ook aanvallender spelen dat scheelt misschien ook nog. Het zal mij niks verbazen als hij dit seizoen word opgeroepen voor het Nederlands elftal. Om hem dan nu voor 6 miljoen te verkopen lijkt me zonde.
 
026vitesse
 
12
19 juli 2021 om 11:57
Het zit ons ook niet echt mee met lotingen in Europa tot nu toe. Basel, Southampton, Anzhi en de ene keer dat we de groepsfase haalden hadden we Lazio, Nice en Zulte. Maar goed wie weet hebben we de makkelijkste te pakken en als we dan toch een van die andere twee moeten krijgen, heb ik liever Rosenborg. Zou prettig zijn als we het halen. Levert toch veel geld op en ook punten wat het voor volgende jaren met een geplaatste status makkelijker maakt om ons te plaatsen. Feyenoord moet te doen zijn zou ik zeggen.
 
NUFC_U2
 
1
19 juli 2021 om 12:17
We zijn zeker nog niet in topvorm, maar hoplijk gaat dat snel z'n beslag krijgen. Ik acht ons bij voorbaat ook niet kansloos tegen Anderlecht of Rosenborg. Hopelijk kunnen we verrassen !! Keep the fingers crossed !
 
Tim00w
 
3
19 juli 2021 om 12:16
Zo zuur, vitesse heeft de geplaatste status net gemist. Ze hebben de meeste punten van de niet geplaatste teams in de 3e voorronde.
 
jagert
 
3
19 juli 2021 om 12:45
Ik snap echt niet dat zo velen roepen dat Feyenoord dit wel even gaat halen. Ik schat die Zwitsers eerlijk gezegd in in de categorie Lask en we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Nederlandse competitie is echt niet zo sterk als we denken
 
jouses
 
2
19 juli 2021 om 12:58
De kans is 1 op 7 dat Feyenoord, FC Luzern krijgt die kans is dus heel klein. Als het zo is moet het alsnog te doen zijn. Maak me meer zorgen om Vitesse. Feyenoord heeft door de hoge plaatst Europees eigenlijk een makkelijke weg. Feyenoord is in de voorrondes misschien wel de hoogstgeplaatste ploeg.
 
jouses
 
0
19 juli 2021 om 12:59
De kans is 1 op 7 dat Feyenoord, FC Luzern krijgt die kans is dus heel klein. Als het zo is moet het alsnog te doen zijn. Maak me meer zorgen om Vitesse. Feyenoord heeft door de hoge plaatst Europees eigenlijk een makkelijke weg. Feyenoord is in de voorrondes misschien wel de hoogstgeplaatste ploeg.